ایرنا نوشت:

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیایی رتبه بندی ۲۰۱۴ تایمز قرار دارند.

دکتر جعفر مهراد گفت: رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌های بین‌المللی رتبه بندی دانشگاه است که در سال ۲۱۰۱۳-۲۰۱۲ برای اولین بار ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا را بر اساس روش‌شناسی رتبه‌بندی جهانی تایمز منتشر کرد.

وی افزود: در دومین رتبه‌بندی آسیایی که در ۱۸ ژوئن ۲۰۱۴ (۲۸ خرداد ۱۳۹۳) منتشر شد حضور دانشگاه‌های صنعتی شریف، علوم پزشکی تهران و صنعتی اصفهان قابل توجه است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: شاخص‌های به کار گرفته در رتبه‌بندی‌های ۲۰۱۳-۲۰۱۲ در رتبه‌بندی ۲۰۱۴-۲۰۱۳ نیز بکار گرفته شده است.

مهراد ادامه داد: تایمز دانشگاه‌های کشورهای جهان را منطقه‌بندی و برترین دانشگاه‌های هر منطقه را بر اساس شاخص‌های تدریس (محیط یادگیری) به ارزش ۳۰ درصد از نمره کل، پژوهش (حجم، درامد، شهرت) به ارزش ۳۰ درصد از نمره کل، استنادها (تاثیر پژوهش) به ارزش ۳۰ درصد از نمره کل، درآمد صنعتی (نوع آوری) به ارزش ۲.۵ درصد از نمره کل و چشم‌انداز بین‌المللی (نیروی انسانی، دانشجویان و پژوهش) به ارزش ۷.۵ درصد از نمره کل رتبه‌بندی می‌کند.

وی گفت: در تازه‌ترین رتبه‌بندی تایمز از دانشگاه‌های قاره آسیا که ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ منتشر شد، ژاپن جایگاه ممتازی در رتبه‌بندی ۲۰۱۴ دارد.

مهراد افزود: دانشگاه توکیو مانند رتبه‌بندی سال گذشته در مقام نخست و دانشگاه کیوتو جزو ۱۰ دانشگاه برتر قاره آسیا است.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع ژاپن در میان ۲۰ دانشگاه برتر قاره آسیا دارای پنج دانشگاه تراز اول، در میان ۵۰ دانشگاه برتر آسیا دارای ۱۱ دانشگاه تراز اول و در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر قاره آسیا دارای ۲۰ دانشگاه تراز اول است.

ریس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با اشاره به این که ژاپن قدرتمندترین دانشگاه‌های تحقیقاتی را در آسیا دارد، گفت: علت این موضوع این است که کشور ژاپن در حدود ۲۵ سال پیش و در فاصله سال‌های ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۷ نسبت به سایر کشورهای این منطقه سرمایه‌گذاری بیشتری بر روی آموزش عالی و تحقیقات علمی بعمل آورده که بسیاری از برندگان جوایز نوبل آن مربوط به این دوره‌های طلایی است.

مهراد ادامه داد: در گزارش اخیر رتبه بندی تایمز، دانشگاه ملی سنگاپور در رتبه دوم، دانشگاه هنگ کنگ دررتبه سوم و دانشگاه ملی سئول با چهار پله صعود در رتبه چهارم قرار دارد.

وی افزود: در جمهوری خلق چین دانشگاه پکن مقام پنجم و دانشگاه شینگهوا مقام ششم را بدست آورده است.

مهراد با اشاره به این که رتبه‌های باقی مانده به موسساتی از کره جنوبی و هنگ کنگ مربوط می شود، گفت: موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره رتبه هشتم، دانشگاه علوم و فناوری در هنگ کنگ رتبه نهم، و دانشگاه علوم و فناوری پوهانگ رتبه ۱۰ را بدست آوردند.

وی خاطر نشان کرد: در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا، ژاپن ۲۰ دانشگاه، چین ۱۸ دانشگاه، کره جنوبی ۱۴ دانشگاه و تایوان ۱۰ دانشگاه ممتاز دارد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در مجموع در میان ۱۰۰ دانشگاه تراز اول قاره آسیا ۱۳ کشور حضور دارند که کشور ژاپن با ۲۰ دانشگاه، چین با ۱۸ دانشگاه، کره جنوبی با ۱۴ دانشگاه، تایوان با ۱۰ دانشگاه، هند با ۱۰ دانشگاه، هنگ کنگ با شش دانشگاه، ترکیه با پنج دانشگاه، ایران و عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی هر کدام با ۳ دانشگاه، تایلند و سنگاپور هر کدام با دو دانشگاه و لبنان با یک دانشگاه حضور دارند.

مهراد ادامه داد: در منطقه خاورمیانه ترکیه، ایران و عربستان سعودی کشورهایی هستند که بیشترین دانشگاه‌ها را در میان ۱۰۰ دانشگاه ممتاز قاره آسیا به خود اختصاص داده‌اند.

وی گفت: بر اساس این گزارش در ترکیه دانشگاه بوقازچی رتبه ۱۹، دانشگاه فنی استانبول رتبه ۲۴، دانشگاه فنی خاورمیانه کوچ رتبه ۲۹ و دانشگاه بیلکنت رتبه ۳۱ را به خود اختصاص داده‌اند.

جایگاه سه دانشگاه ایرانی در رتبه بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیایی تایمز

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در جدول رتبه بندی تایمز و در میان ۱۰۰ دانشگاه ممتاز قاره آسیا، در ایران دانشگاه صنعتی شریف با رشد پنج پله‌ای در جایگاه ۳۷ و دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه ۸۳ و دانشگاه صنعتی اصفهان با رتبه ۸۵ قرار دارند.

مهراد ادامه داد: در عربستان سعودی دانشگاه ملک عبدالعزیز رتبه ۵۳، دانشگاه ملک سعود با رتبه ۵۸ و دانشگاه نفت و معادن ملک فهد رتبه ۶۷ را به خود اختصاص دادند.

وی گفت: لبنان نیز با دانشگاه آمریکایی بیروت با رتبه ۸۶ در رتبه بندی سال ۲۰۱۴  تایمز در قاره آسیا حضور دارد.

رییس مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری گفت: بر اساس رتبه بندی ۱۰۰ دانشگاه برتر آسیا در سال ۲۰۱۴، از کشورهای امارات متحده عربی و مالزی دانشگاهی حضور ندارد.

مهراد در پایان با اشاره به حذف قانون تخصیص یک تا سه درصد اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امر پژوهش در لایحه بودجه سال جاری گفت: این نگرانی وجود دارد که عدم پشتیبانی دولت از دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نه تنها به رشد و تعالی دانشگاه‌ها کمک نکند بلکه رشدی را که در حال حاضر دانشگاه‌های کشور از آن برخوردارند کندتر کند.

وی تاکید کرد: این نکته‌ای است که دولتمردان ایران در پشتبیانی از برنامه‌های تحقیقاتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید به آن توجه ویژه‌ای بکنند.

 

17503

کد خبر 361118

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    124 6
    کارمان به جایی کشیده که از این همه دانشگاه3 تا انها در جمع100 دانشگاه اسیا هستند حتی یک دانشگاه با رتبه یک رقمی هم نداریم
  • بی نام GB ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    96 4
    دلمون خوش دانشگاه داریم
  • بی نام EU ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    37 0
    همین هم خوبه با اینهمه دانشگاه کیلویی در گوشه کنار کشور
    • بی نام A1 ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
      6 1
      ابن دانشگاه های کیلویی به خاطر بی عدالتی آموزشی کشور کیلویی هستند. هر کدوم می تونن یه قطب علمی باشند نه اینکه تمام دانشگاه های به اصطلاح خوب تو تهران باشند. توی امریکا هر دانشگاه تو هر ایالت برا خودش قطبیه و می تونه برا سایرین شاخ و شونه بکشه ولی تو ایران آیا دانشگاه بوشهر می تونه برا شزیف شاخ و شونه بکشه؟
  • بی نام IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    43 2
    من تو تهران درس میخونم مقطع ارشد اصلا خوب نیست نه تدریس نه اساتید فقط اسم در کرده. اتفاقا از دانشگاههای شهرستان چیزای مثبتی میشنویم که آدم شاخ درمیاره...
  • دکتر همدانی گلشن CA ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    55 34
    خيلی برام جالبه که دانشگاه تهران در ميان صد دانشگاه برتر آسيا نيست ولی دانشگاه صنعتی اصفهان جضور دارد دانشگاه تهران کجااا و دانشگاه صنعتی اصفهان کجااا
    • بی نام A1 ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
      6 4
      اگه منظورتون علوم انسانی و الهیات و معارف و اقتصاد و این حرفاست که صنعتی اصفهان اصلا رشته علوم انسانی نداره. دانشگاه تهران در زمینه رشته های فنی و مهندسی بدون شک در سطح دانشگاه صنعتی اصفهان نیست.
    • حمید A1 ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
      6 1
      بردار کاری به حجم و بزرگی دانشگاه که ندارند مهم کارای تحقیقاتی و مقاله هایی که هر ساله تولید میکنند
  • فارغ التحصیل دانشگاه شریف IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    22 0
    بالاخره رتبه این سه دانشگاه در میان 100 تای برتر چنده؟ مثل اینکه وضع خیلی خرابه؟ نه؟
  • بی نام A1 ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    26 0
    سلام نکته جالب اینکه این کشورهای آسیایی که در صدر هستند یک دهم ما هم ادعاشون نمیشه....
  • رضا A1 ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    8 24
    این رده بندی ها اکثرا بی اعتبار چون هر موسسه معیار خواص خودش داره دانشگاه تکزاز استین تو امریکا حتی از ام ای تی بهتره ولی رنک بدتری داره اروپایی ها خیلی ها دانشگاه شریف تو رنک نمیارن امریکا هایی هم همین طور مثلا تایمز دانشگاه شریف به خاطر درامد های دانشگاهیش که حتی از توکیو ژاپن بالاتره تو رنک قرار داده و گرنه از لحاظ علمی و کاربردی همه دانشگاه ها وضعیت اسف ناک دارن
  • بی نام IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    0 1
    ملاکشون چرته
  • بی نام A1 ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۹
    7 0
    متاسفانه در رتبه بندی جهانی اوضاع بهترین دانشگاههای ایران افتضاحه حالا دیگه ببینید این دانشگاههای بدون کنکور که زیاد شده دیگه چه خواهد بود واقعا ما در آموزش و پژوهش بسیار عقب افتاده هستیم.
  • سميه اخوان US ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۳۰
    1 0
    جاي بسي افتخار است كه از ايران 3 دانشگاه در ليست هست. هند با يك ميليارد جمعيت و رده چهارم اقتصاد جهان ، فقط ده دانشگاه در ليست دارد و ايران 3 دانشگاه. در كل 13 كشور از آسيا توانسته اند در ليست حضور بيابند . دانشگاه آمريكايي بيروت كه سابقه اي طولاني دارد و از اساتيد آمريكايي استفاده مي كند و پروفسور حسابي از آنجا مدرك گرفته اند ، رده اي بعد از دانشگاه صنعتي اصفهان دارد. بهر حال به همه دانشگاهيان ايران تبريك مي گويم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین