وزیر بهداشت چگونه ثروتمند شد و چگونه می خواهد اوضاع سلامت را به سامان کند؟

هفته نامه تجارت فردا، در تازه ترین شماره انتشار به سراغ ناکارآمدی ها و کاستی های حوزه بهداشت و درمان رفته و این موضوع را در گفت و گو با حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت مورد بررسی قرار داده است.

گزیده ای از گفت و گوی تجارت فردا با قاضی زاده هاشمی را در ادامه بخوانید:

- من ثروتمند هستم اما این ثروت را از طریق رانت‌های دولتی و بازی کردن با دارایی‌های مردم یا احتمالاً سوءاستفاده از اطلاعات دولتی به دست نیاورده‌ام. یعنی من بیمار ویزیت کرده‌ام، عمل جراحی انجام داده‌ام و کار تحقیقی، علمی و پزشکی کرده‌ام.

- واقعیت این است که در طول 11 ماه گذشته، موفق نشدیم تغییری ایجاد کنیم. مشکلات زیادی پیش روی ما قرار داشته و دارد که باید حل‌وفصل شود.

- در گذشته، بودجه بیمارستان‌ها در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گرفت اما اکنون بودجه حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به طور مستقیم در اختیار بیمارستان‌ها قرار می‌گیرد.

- قصد داریم سالی 20 درصد و دست کم، نیمی از بیمارستان‌های کشور را هیات امنایی کرده و مستقل کنیم.

- من برای هر کدام از این بیمارستان‌ها حسابرس تعیین کرده‌ام که به طور مستقیم زیر نظر خودم کار می‌کنند. تراز درآمدها و هزینه‌های بیمارستان‌ها هر سه ماه یک‌بار گزارش می‌شود و اگر انحرافی مشاهده شود، به طور طبیعی، مدیر فعلی جایش را به مدیر بعدی خواهد داد.

- وقتی ما راجع به مستقل شدن بیمارستان‌ها صحبت می‌کنیم، بسیاری از دوستان ما فکر می‌کنند معنی استقلال بیمارستان‌ها، خصوصی‌سازی است.در حالی که این بیمارستان‌ها با همین تعرفه‌های دولتی و با همین شکل فعلی، خدمت ارائه می‌کنند.

- قراراست بیمارستان‌ها را به واحدهای کوچک اقتصادی تبدیل کنیم و برای آنها هیات‌مدیره یا هیات امنا تعیین شود.

- دولت و مجلس، چاره‌ای جز این ندارند که راه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش سلامت را هموار کنند.

- در این 11 ماه حرف ما این بوده است که یک نظام بیمه مناسب برای مردم ایجاد شود که حداقل‌ها را در پایه پوشش دهد. خدمات پایه در دندانپزشکی، خدمات پزشکی و خدمات تشخیصی. حال ممکن است فردی بخواهد جراحی زیبایی داشته باشد یا دندانش را به فرم خاصی ترمیم کند که می‌تواند تحت پوشش بیمه‌های تجاری قرار گیرد.

- حرف ما این است که این بیمه‌ها با یکدیگر تجمیع شده و در قالب بیمه پایه و فراگیر همه ایرانیان را تحت پوشش قرار دهد. در کنار اینها بیمه‌های تجاری نیز می‌توانند ایجاد شوند یا به فعالیت خود ادامه دهند.

- بر اساس محاسبات ما، تقریباً هزینه هیچ خدمتی، برابر با هزینه تمام‌شده آن پرداخت نمی‌شود. در بسیاری از خدمات هزینه تمام‌شده هفت تا هشت برابر پولی است که بیمه می‌پردازد.

- از نظر در ارائه خدمات(طرح تحول سلامت) دیگر برگشت به یک روز، یک ماه یا یک سال قبل، میسر نیست. اذهان عمومی تعهد دولت و شخص آقای رئیس‌جمهور را پذیرفته‌اند و انجام ندادن این تعهد مشکلات اجتماعی زیادی ایجاد می‌کند.

- مناطق زیادی است که پزشک نداریم یا کمبود بیمارستان و تخت داریم. باید روی این مشکلات کار شود. حالا اینکه کسی بخواهد بگوید طرح تحول سلامت پوپولیستی است یا نه، به قضاوت خودش بستگی دارد. معتقدم این حداقل کاری است که ما باید بکنیم. این وظیفه حاکمیت است.

- نمی‌توانیم از پرسنلی که حقوق‌شان عقب‌مانده انتظار زیادی داشته باشیم. اگر من ادعا کنم خدمات درمانی و بهداشتی بسیار ارتقا پیدا کرده، ادعای بجایی نیست.

- خدا می‌داند وقتی می‌بینم مردم به دلیل کمبود پزشک متخصص از شهرستان‌ها به تهران می‌آیند و پشت در بیمارستان و کنار خیابان چادر می‌زنند، به شدت ناراحت می‌شوم.

- هنوز درمورد مضر بودن پارازیت به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم قرار است در مورد پارازیت گزارشی تهیه شود اما این گزارش باید واقعاً علمی، جامع و قابل استناد باشد. فعلاً هیچ‌کسی نمی‌تواند ادعا کند که پارازیت مضر نیست یا نشان دهد که پارازیت 100 درصد مضر است.

- خواسته‌ام که وزارت بهداشت و درمان در مورد آلایندگی بنزین یک بیانیه رسمی بدهد چون در این زمینه‌ها بهتر است وزارت رسماً اعلام نظر کند. ما در مورد بنزین به قطعیت رسیده‌ایم و رسماً هم اعلام خواهیم کرد که از نگاه سلامت چه مشکلاتی وجود داشته است.

- من تا قبل از وزارت، کار دولتی نکرده بودم. فکر می‌کنم این چهار سال اولین و آخرین تجربه‌ام باشد. ولی انصافاً کار بسیار سختی است.

- مهم‌ترین مساله‌ای که به آن فکر می‌کنم، بدهی‌هاست.

- من فکر می‌کنم اگر بالاخره بنا باشد دو کار اساسی در کشور انجام شود حتماً یکی از آنها تحول در حوزه سلامت است.

۴۷۴۷

کد خبر 362487

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام US ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    4 27
    با فقط درآمد ویزیت بیمار و عمل جراحی که آدم میلیاردر نمیشه. اگه اینطور بود باقی پزشکا و جراحا هم میلیاردر بودن. البته بحث برخی دکترا که تا پول به حسابشون نریزی عمل نمیکنن اونم تو بیمارستانای خصوصی خیلی گرون جدا که ظاهرن دکترهاشمی ازون دسته نبودن
  • بی نام IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    51 7
    علم داره تخصص بالا داره هوش داره ثروتمند شده، نوش جونش، اتفاقا ثروت اينجوري خيلي هم خوبه به خصوص كه خدمت به جامعه هم توش باشه
  • قدر شناس A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    17 4
    آقای دکتر خسته نباشید واقعا" مردم قدر زحمتها و تلاشهای شمارا میدانند و به آن ارج مینهند.کار بسیار سختی را پذیرفته اید و بدانید که دعای خیر مردم همراه شما خواهد بود.پس در کارها سرد نشوید وبه حاشیه ها توجه نکنید. زیرا حاشیه سازان منافع خود را در خطر میبینند.
  • دكتر فتحيان A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    8 1
    جناب وزير علي رغم حسن نيت شما و زحمت بسياري كه در وزارت بهداشت مي كشيد اما هنوز تعداد زيادي از دانشجويا ن پزشکي به نحوه غير قانوني معافيت از طرح دو ساله پزشکي، از طريق خريد اختراع پزشکي معترض هستند و وزارت بهداشت نه تنها جلوي قانون كريزان را نكرفته بلكه علي رغم اعتراض دانشجويان،بسياري از اينها در سال ٩٢ و ٩٣ از طرح معاف و قانون را دور زدند. جرا بايد عده اي با خريد اختراع و ارايه ان به وزارت ،قانون را دور زدند و وزارت ،برخوردي با دلالان فروش اختراع نكرد؟
    • صادق A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
      3 0
      والا اين قضيه خريد اختراع و معافيت از طرح پزشكي داستاني شده، بالاخره اقازاده ها مثل من و شما نيستند كه برن طرح حالا اميدواريم دكتر هاشمي جلوي دلالان فروش اختراع و قانون كريزان را بكيره و پرونده معافيت از طرح اين افراد ،بررسي مجدد شود
  • بی نام A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    12 1
    بنده يك فوق تخصص خون و سرطان هستم در يكي از مراكز درماني تهران.. بيماران از شهرستانهاي دور به تهران ميان در صورتي كه دوستان و همكاران من در همون شهر هستند و وقتي بهشون ميگيم چرا اومديد؟؟ جواب ميدن كه دكتر شهرستان كه نميفهمه فرهنگ مردم رو اصلاح كنيد و كاري كنيد كه بيمه ها در موارد غير ضروري در خارج استان پوشش نداشته باشند تا توزيع درست بيمار هم اتفاق بيفته و چادر پشت در بيمارستان امام و شريعتي نبينيم
    • خرمي A1 ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۸
      2 1
      اقاي دكتر الان خيلي از شهرستانها دكتر متخصص ندارن مجبورن بيان تهرانمن تو در درمانكاه شمال كشور ١٥٠ كيلومتري رشت كار ميكنم و متخصص نداريم
  • نا شناس IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    6 1
    با سلام.میخواستم از خبر انلاین بخوام از وزیر بپرسن چرا تویکی از بیمارستان های کشور به خاطر اشتباه پرسنل حسابداری 400 میلیون از درآمد بیمارستان پرید ولی مدیر حسابداریش که جابجا نشد با کارشناس جوانی که این مشکل را پیدا کرده بود برخورد بدی هم صورت گرفت؟ آیا این که گفتن به طور طبیعی مدیر بعدی جای مدیر فعلی خواهد آمد بیشتر حالت شعار گونه ندارد؟من ایمیلم را گذاشتم واسه اینکه اگهابهامی بود توضیح بدم
  • فرهاد IR ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    8 17
    پدر من با سن حدود 78 سال از بچگی کار کرده ولی بجز یه خانه 70 متری کلنگی چیزی نداره لطفا پرتقال فروش را پیدا کنید
  • بی نام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    6 9
    چون خیلی پول دوستن1.اصلا تخفیف نمیدن
  • منیژه IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۷
    11 3
    آقا وزیر محترم خدا قوت امیدوارم همیشه سلامت باشید.وملت قدر زحمات شمارا میدانند .مرد عمل هستید.
  • پزشک حق طلب A1 ۱۶:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
    8 0
    در کشورهای توسعه یافته تمامی شهرهای کوچک دارای هلیکوپتر برای بیماران اورژانس وریل برقی برای بیماران سرپایی هستند تا آنها را به شهرهای بزرگ منتقل کنند. بردن تجهیزات تخصصی وفوق تخصصی به شهرستانها مخصوصا که مهاجرت ده هستند به صرفه نیست.بنابراین چون نیمتوانیم وبودجه نداریم و اصلا کار عاقلانه ای نیست که مثلا عین بیمارستان چشم نور یا میلاد یا..را در تمامی شهرستانها یسازیم از پزشک متخصص ضعیف تر گیر نمی آوریم که تمام کاسه کوزه ها را برسرش خراب کنیم و از کمبود پزشک متخصص بنالیم....خدا شاهد است که مشکل ما با آوردن پزشکان متخصص به مراکز دولتی و حتی اجازه دادن به پزشکان متخصص برای گذراندن طرح در کلان شهرها حل شده و به داد مردم خواهیم رسید.....
  • بی نام A1 ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۸
    2 0
    دوستان میدانید اهالی کلان شهرها ومرکز استانها که از شهرستانها بدلیل بیکاری وعدم امکانات مهاجرت کرده اند کیانند؟اهالی مناطق محرومندپس تهران وسایر مراکز استانها جزو مناطق محروم هستندوجهت گذراندن طرح به پزشک متخصص نیاز دارند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین