ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی درمصاحبه ای با اشاره به اینکه عملکرد نامطلوب وزارت ورزش و جوانان در امر ازدواج و جوانان و برخی عوامل دیگر سبب شد تا طرح تشکیل وزارتخانه ازدواج و خانواده که در حال تدوین نهایی است، هفته آینده به هیات رئیسه مجلس تحویل داده شود، افزود: در این طرح موضوع اشتغال و مسکن جوانان و زوجهای جوان دیده شده است.
بدون مقدمه و حاشیه پردازی چند سوال از نماینده مجلس شورای اسلامی:
1- آیا با تاسیس وزارتخانه جدید مشکل اشتغال و ازدواج جوانان حل میشود؟
2- آیا تاسیس وزارتخانه جدید آنهم مشابه وزارتخانه ای که درحال حاضر موجود است، با اصل کوچک و کارا کردن دولت و کاستن از هزینه های جاری کشور آنهم در شرایط کنونی اقتصاد کشور که از دولت قبل به ارث رسیده است، منافات ندارد؟
3- آیا تاسیس یک وزارتخانه جدید به دلیل ضعف عملکرد یک وزارتخانه فارغ از اینکه این اتهام و انتقاد وارد باشد یا نه، صحیح، منطقی و اقدامی کارشناسانه است؟ بویژه آنکه وزیر ورزش وجوانان قریب 6 ماه است که برکرسی وزارت تکیه زده است؟
4- آیا چنین برخوردی با یک وزیر این سوال را به اذهان مبادرت نمیکند که چرا برخی نمایندگان حداقل یکسال هم برای ارزیابی عملکرد وزراء صبوری به خرج نمی دهند اما در دولتهای نهم و دهم که اکثریت قاطع اقدامات دولت در جهت عکس حرکت آب بود 8 سال صبر کردند و از ضعف عملکرد وزراء و استیضاح و تاسیس وزراتخانه جدید سخن نگفتند؟
5- آیا بهتر نیست بجای اتلاف وقت برای پیگیری تأسیس وزارتخانه ای تکراری که البته معلوم نیست به سرانجامی برسد و اکثریت نمایندگان مجلس به این طرح رای مثبت دهند، به محتوی مسایل توجه گردد و در راستای حل مشکلات جوانان طرحهای اجرایی قابل تحقق را با بهره گیری از دیدگاههای کارشناسان مصوب و اجرای آنها را به وزارتخانه های ذیربط سپرد؟
6- مگرنه این است که مشکلاتی که جوانان از حیث اشتغال و ازدواج دارند دارای ماهیتی چندگانه و چند منظوره است وحل آنها صرفا از عهده یک وزارتخانه برنمی آید؟
7- آیا وزارتخانه ورزش و جوانان نمی تواند با کمک کارشناسان و نمایندگان مجلس نسبت به تدوین طرحی جامع در مورد جوانان و خانواده ها اقدام نماید و درنهایت رییس جمهور دستور اجرای آنرا به همه وزارتخانه ها و سازمانهای ذیربط صادر نماید؟
8- آیا غیر از این است که وزارتخانه باید هدایتگر و ناظر اجرای طرحها باشد؟ البته هر امکانی که از جهات مادی دولت بتواند مهیا کند حتماً در بودجه سالانه پیش بینی میگردد و با نظارت وزارتخانه هزینه میگردد.
نهایت اینکه به دلایل ذیل تشکیل وزارتخانه ازدواج و خانواده به مصلحت نیست:
هزینه بر بودن و بزرگتر شدن حجم دولت، تکراری بودن با وزارتخانه ای مشابه، عدم موفقیت در انجام مأموریت در صورت تشکیل به علت اینکه ازدواج و خانواده مقوله هایی تک متغیری وصرفاً امری فیزیکی و مادی نیستند.
پیشنهاد:
مناسب است طرح تشکیل وزارت خانواده و ازدواج به هیأت رییسه مجلس تحویل نشود. در صورت اصرار و ابرام طراحان طرح مذکور می توان پیشنهاد افزودن کلمه "خانواده " به وزارت ورزش و جوانان را به هیأت رییسه مجلس تقدیم کرد. ازدواج موضوعی است که به جوانان وخانواده مربوط می شود و نیازی به اینکه وزارتخانه ای باین نام تشکیل شود یا به عنوان وزارتخانه ای افزوده گردد نیست.
از همه اینها که بگذریم باید به این نکته توجه شود که بالاخره وظیفه یک دولت حمایت از مردم خود و رسیدگی به امور آنهاست و جوانان و خانواده واشتغال و ازدواج جوانان هم بخشی از مردم و مسایل مرتبط با مردم است.
از سوی دیگر برای فراهم نمودن زمینه های اشتغال وازدواج جوانان و تحکیم بنیان خانواده ها باید سیاست خارجی و داخلی دولت در مسیر صحیح خود قرار بگیرد و بسترهای خوبی برای بخش خصوصی ایجادگردد تا در جهت بهبودی اوضاع جوانان موثر افتد. در غیر اینصورت چندین وزارتخانه هم برای این امور تشکیل شود، هیچ نتیجه مثبتی نخواهد داشت.
بخش خصوصی هم زمانی فعالترمیشود که مافیاهای اقتصادی وشرکتهای شبه دولتی و امثالهم کنار بروند و با ایجاد زمینه های فراخ رقابت، اشتغال فزون گردد، شایسته سالاری حداقل در اقتصاد بروز و ظهور یابد و از این رهگذر ازدواج سهلتر و خانواده ها محکمتر گردند. این ارزیابی هم نشانگر آن است که نیازی به تشکیل وزارتخانه ازدواج وخانواده نیست و برای ازدواج همانا وجود دفاتر ازدواج وافی مقصود خواهد بود هر چند مشتریان طلاق این دفاتر هم متاسفانه رو به افزایش است.
نظر شما