به گزارش خبرآنلاین، «دلخوشیهای کوچک» عنوان داستانی است از حسن فرهنگی که در آن مساله مهاجرت و تبعات ناشی از آن به تصویر درآمدهاند. شخصیت این داستان در پی ناخشنودی از محیط پیرامونش تصمیم به مهاجرت به انگلستان میگیرد اما بعد مسایل دیگری در آنجا پیش میآیند که او متوجه میشود دلخوشیهایش در ایران بوده است.
«دلخوشیهای کوچک» در 9 فصل با نامهای «آدمهای جنگ، آدمهای صلح»، « آدمهای کالبد، آدمهای روح»، «آدمهای باتوجه، آدمهای بیتوجه»، «آدمهای حال، آدمهای گذشته»، «آدمهای دارا، آدمهای ندار»، «آدمهای شبیه هم، آدمهای غیرشبیه هم»، «آدمهای دوستت دارم، آدمهای بی دوستت دارم»، «آدمهای آزاد، آدمهای وابسته» و «آدمهای حضور، آدمهای غیاب» نگاههای مختلفی را مقولاتی چون انسان، زمان، جغرافیا و ... دارد.
در پشت جلد این رمان میخوانیم: «دلخوشیهای کوچک را در بدترین وضعیت زندگی هم فراموش نمیکنم. مدتهاست فهمیدهام برای رسیدن به خوشبختی باید دلخوشیهای کوچک خودمان را کشف کنیم و بعد راه نگهداشتن و حفظکردنشان را بشناسیم. سخت بر این باورم که اگر نهضت کشف دلخوشیهای کوچک در جهان راه بیفتد، بعد از مدت کوتاهی، همه احساس سرخوشی خواهند کرد. نهضت جویندگان دلخوشیهای کوچک! آن وقت هرکسی در زندگی بهانههای بسیاری برای شادی پیدا میکند».
این کتاب در 112 صفحه با قیمت 6500 تومان منتشر شده است.
بنابراین گزارش، مجموعه داستان «بزرگراه»، نوشته طیبه گوهری شامل 12 داستان کوتاه از جریان روزمره زندگی پیرامون ماست. «تا وقتش برسد»، «دلتای روشن»، «بگو که نگفتی»، «دستهای چسبناک»، «پاگیر»، «ماکت ارگ»، «قرار بیقراری»، «نشانی»، «همدیگر»، «همسایههای ساحلی»، «رستاخیز» و «بزرگراه» عنوان داستانهای این مجموعه است. از طیبه گوهری پیش از این کتاب «و حالا عصر است» در نشر ثالث منتشر شده بود که این کتاب نامزد یازدهمین دوره جایزه بنیاد گلشیری بود.
در بخشی از داستان «ماکت ارگ» این مجموعه می خوانیم:
«چمدان را از پلهها بالا کشید و چتر خیس را بست. به سالن انتظار که آمد صدای کوبش باران قطع شده بود. همه چیز مثل همیشه بود، مثل همه دوشنبهها و چهارشنبههای گذشته. روی صندلی مشبک نشست و به اطراف نگاه کرد. عدهای منتظر نشسته و بعضی از مسافران به شتاب در رفتوآمد بودند. به ساعتش نگاه کرد. مثل همیشه ده دقیقه از ساعت سالن عقب بود. با دستمال کاغذی، خیسی چکمههایش را گرفت و دستمال مچاله را در سطل استیل گوشه سالن انداخت. از پلهها بالا رفت و سفارش نوشیدنی گرم با کیک داد. زن از آنجا میتوانست همه رفتوآمدها را زیر نظر بگیرد. با چشم دنبال هم صحبتی مناسب گشت که پیدا نکرد. تا سفارشش آماده شود روی میز چوبی، شیار نازکی کشید...»
این مجموعه داستان در 100 صفحه و با قیمت 6500 تومان روانه بازار کتاب شده است.
همچنین «فریدون پسر فرانک»، عنوان کتابی است از علیرضا محمودیایرانمهر که همانطور که از عنوانش هم برمیآید، داستانی تاریخی و اسطورهای است که بر اساس فضای شاهنامه روایت شده است. فریدون پسر فرانک چندین راوی اولشخص دارد و با داستان فریدون شروع میشود.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «گوش کن... این آواز خنیاگریست که از زبان مردمانی بسیار سخن میگوید... از زبان کسانی که با چشمان باز رویاهای خود را فراموش کردهاند و آنان که از بهیادآوردن نام خود نیز میهراسند... آوازی از فریدون پسر فرانک، فرمانروای جهان که زیباترین رویاهایش به کابوس پیوستند... و چنین است که خنیاگر داستانش را از واپسین روز آغاز میکند. در آن نیمهشب که فریدون سه سر بریده را در سه جام بزرگ زرین برابر خود گذاشته بود، در بخار عود و پرتو شمعهایی که بر چشمان فروبسته پسرانش میتابید، به صدای گاوها و لبخند فرانک میاندیشید... از هیچ چیز نترس پسرم... پوست تن مادر گرم بود و فریدون از میان پرنیانی که فرانک به دور او و خودش پیچیده بود آسمانی آبی را میدید. لبه کوههای بلند البرز هنوز پوشیده از برف بود و جانوران سیاه و بزرگی در دامنههای سبز، میان بوتههای بلند راه میرفتند و ابری از پروانههای بنفش به دورشان میچرخیدند».
«فریدون پسر فرانک» با 165 صفحه و قیمت 9000 تومان منتشر شده است.
6060
نظر شما