سلطانی‌فر: آثار شهر سوخته نشانه هویت و توانمندی علمی و فرهنگی ایرانیان است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در بازدید از نمایشگاه شهر سوخته؛ گذشته ما، تمدن بشری گفت: آثار و اشیاء به دست آمده از محوطه تاریخی شهر سوخته نشانگر هویت و توانمندی‌های علمی و فرهنگی ایرانیان در گذشته دور است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسعود سلطانی‌فر صبح پنج شنبه با حضور در موزه ملی ایران از نمایشگاه شهر سوخته؛ گذشته ما، تمدن بشری که به مناسبت ثبت جهانی این محوطه تاریخی در فهرست میراث جهانی یونسکو برپا شده است، بازدید کرد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حاشیه بازدید از این نمایشگاه گفت: با توجه به موفقیت اخیر سازمان میراث فرهنگی در زمینه ثبت جهانی شهر سوخته به عنوان هفدهمین اثر میراث جهانی کشورمان، نمایش آثار کشف شده از این محوطه تاریخی لازم بود، که این مهم با تلاش همکاران ما در موزه ملی ایران، میسر شد.

سلطانی‌فر در رابطه با اهمیت محوطه تاریخی شهر سوخته، یادآور شد: این محوطه نخستین شهر شکل گرفته در 5 هزار سال پیش است، اشیاء، اسناد و عکس‌هایی که در نمایشگاه شهر سوخته؛ گذشته ما، تمدن بشری به نمایش درآمده به ویژه اطلاعات مربوط به چشم مصنوعی و جمجمه‌ای که مورد عمل جراحی قرار گرفته است، نشانگر هویت و توانمندی‌های علمی و فرهنگی ایرانیان در گذشته دور است.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: برخی آثار و اشیاء به‌دست آمده از شهر سوخته، رابطه بین دره سند، بین النهرین و آسیای مرکزی را نشان می دهد، این اشیاء متعلق به قبور مختلف است که بیانگر ارتباط مرمان شهر سوخته با سایر نقاط است.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین به اهمیت و ویژگی‌های منحصربفرد موزه ملی ایران اشاره کرد و گفت: به دلیل اینکه اشیاء موجود در موزه ملی ایران از کاوش‌های باستان‌شناسی به دست آمده است این موزه یکی از موزه‌های منحصربفرد و ویژه در جهان محسوب می‌شود.

وی در پایان افزود: اشیاء و آثار شاخصی که از محوطه‌های مهم تاریخی همچون چغازنبیل و تخت جمشید در موزه ملی ایران موجود است، اهمیت و شاخص بودن این موزه را بیش از پیش روشن می‌کند.

شایان ذکر است، نمایشگاه شهر سوخته؛ گذشته ما، تمدن بشری به مناسبت ثبت جهانی شهر سوخته در فهرست میراث جهانی در بخش ایران باستان موزه ملی ایران برپا شده است و 50 اثر به دست آمده از شهر سوخته در این نمایشگاه به معرض دید عموم گذاشته شده است.

یادآور می‌شود، در جریان این بازدید، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی، محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌ها و مهناز گرجی مدیر موزه ملی ایران، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را همراهی می‌کردند.

۴۷۴۷

کد خبر 363574

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ســــــــــــــــام IR ۱۲:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    40 1
    شهر سوخته خیلی جای قشنگیه. در50 کیلومتر شهر زابل.استان سیستان و بلوچستان.
  • همایون ایزدی A1 ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    6 1
    سلام...چه قدر خوب است که اقای سلطانی فر یه نظارتی بر مدیریت میراث فرهنگی تهران انجام دهد..جذب نیرو اتوبوسی که مورد انتقاد همین اقایان از دولتهای قبلی بود باسرعت زیاد در حال انجام هست...وفضای میراث فرهنگی تهران تبدیل به فضای امنیتی شده است...دولت تدبیر وامید منتظر تحقق وعده هایتان هستیم...
  • باستانی A1 ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    3 28
    باید توجه داشت که گرچه اغلب تمدنهایی که در خاک امروز ایران قرار دارند تمدن ایرانی محسوب می شند امّا همانگونه که بسیاری از آثار تمدنی خارج از مرز های امروز جایی به نام ایران ما در زمره آثار ایرانی جای می گیره هر چیزی که در خاک ماست مربوط به تمدن ایرانی یا بهتر بگم مربوط به نیاکان آریایی ما نیست هرچند واضحه که ما همونقدر که از اجداد آریایی خود به ارث بردیم وارث اعقاب انیران خود هستیم, امّا از اونجایی که لغت ایران وابسته به قوم آریاست بهتره که تمدّن هایی مانند شهر سوخته, تمدّن جیرفت یا شاید چغازنبیل رو ایرانی ندونیم
    • فرهاد US ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
      17 2
      شما فقط داری با معنی لغوی کلمه بازی میکنی و توجهی به اون چیزی که در واقعیت بش اطلاق میشه نداری. مثل این میمونه که بگیم چون واژه "زمین" یا "ارث" قدمتی کمتر از چند هزار سال دارن پس وقتی ما در زمین شناسی از چند میلیون سال قبل صحبت میکنیم نباید به زمین بگیم زمین. علامت تعجب

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین