مردمی که به تعداد بالای مرده‌های خود فخرفروشی می‌کردند

«فرهنگ‌نامه‌ سوره‌های قرآن به زبان ساده» ویژه گروه نوجوان به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا حیدری ابهری از سوی انتشارات قدیانی منتشر شد.

انتشارات قدیانی «فرهنگ‌نامه‌ سوره‌های قرآن به زبان ساده» را به مناسبت ماه نزول قرآن برای گروه سنی کودک و نوجوان منتشر و روانه بازار کتاب کرد. این اثر که به قلم حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا حیدری ابهری نوشته شده، از مجموعه کتاب‌های «مرجع دین» این انتشارات است که بنا بر تقارن موضوعی و محتوایی، نخستین جلد از این مجموعه همزمان با ماه مبارک رمضان روانه بازار نشر شده است.

این اثر که با زبانی روان و ساده نوشته شده، نه تنها برای گروه سنی نوجوانان بلکه برای جوانان و حتی بزرگسالان نیز سودمند است. این کتاب توانسته با بخش‌بندی کل مطالب در قسمت‌های تفسیر سوره قرآن، سوره در یک نگاه، درباره نام سوره و بخش ارزشمند و جذابِ فرازهایی از سوره، به درک بهتر و بیشتر معنا و مفهوم کلام پروردگار برای مخاطبان کمک کند.

قرآن کریم، 114 سوره دارد و «فرهنگ‌نامه‌ سوره‌های قرآن به زبان ساده» نیز از 114 بخش تشکیل شده که هر بخش به یک سوره اختصاص دارد. هرکدام از این بخش‌ها دارای دو قسمت است؛ بخشی مربوط به معرفی اجمالی سوره و قسمتی که چند نکته از آیات را توضیح می‌دهد.

حیدری ابهری، نویسنده در مقدمه کتاب آورده: «در مسایل تفسیری مورد اختلاف بین مذاهب، معیار ما دیدگاه اهل بیت(ع) و اصلی‌ترین منبع برای شان نزول‌ها و مباحث تاریخی و تفسیری و حدیثی، «تفسیر نمونه» و«تفسیر المیزان» بوده است.»

برای دسترسی آسان‌تر به موضوعات مربوطبه بخش «فرازهایی ازسوره» نمایه موضوعات این بخش تدوین و در پایان کتاب آمده است.

مهر گزارش داده، سوره «فاتحه» یا«حمد» آغازگر کتاب«فرهنگ‌نامه‌ سوره‌های قرآن» است. ابتدا«سوره در یک نگاه» معرفی شده و آمده که این سوره، نخستین سوره قرآن کریم است و دوبار برپیامبر نازل شده؛ یک بار در مکه و یکبار در مدینه.

پس از آن نویسنده به بحث«درباره نام سوره» و «مطالب کلی سوره» می‌پردازد.«فرازهایی ازسوره» عنوان بخش دیگر است که در ان نویسنده جایگاه هرسوره را مطرح می‌کند. سوره«ناس» آخرین بخش کتاب است.«ناس» یعنی مردم و قرآن، کتابی است که با نام و ستایش خدا آغازمی‌شود و با گفتگو درباره مردم به پایان می‌رسد.

فارس هم درباره این اثر نوشته، در کتاب مرجع «فرهنگ‌نامه سوره‌های قرآن» درباره فرازهایی از سوره «تکاثر» می‌خوانیم: مردم روزگار پیامبر (ص) چنان گرفتار فخرفروشی بودند که حتی به تعداد مردگان خود نیز افتخار می‌کردند. آنان با هم به جدال می پرداختند و تعداد مرده‌های خود را به رخ هم می‌کشیدند و به یکدیگر می‌گفتند: «تعداد مرده‌های ما از تعداد مرده‌های شما بیشتر است!»

بعضی وقت‌ها، حتی به قبرستان می‌رفتند و قبرهای بستگان خود را می‌شمردند تا بدین وسیله ادعای زیاد بودن مرده‌هایشان را اثبات کنند. گ.یا در سوره تکاثر، خدا همین افراد را مورد انتقاد قرار داده است. در آیات 1 و 2 سوره تکاثر می‌خوانیم: «فخرفروشی، شما را به خود سرگرم کرده است؛ تا آنجا که به دیدار قبرها رفتید.»

حضرت علی (ع) نیز درباره این کار مردم جاهلیت فرموده است: «به یاد استخوان پوسیده کسانی افتاده‌اند که سال‌هاست خاک شده‌اند. با این فاصله زیاد، به یاد کسانی افتاده‌اند که سودی به حالشان ندارند. آیا به گور و محل نابودی پدران خود افتخار می‌کنند؟! یا با شمردن تعداد مردگان خود را زیاد می‌شمرند؟ سزاوارتر آن است که این مردگان مایه عبرت باشند نه مایه افتخار.»

«فرهنگ‌نامه‌ سوره‌های قرآن به زبان ساده» با قیمت 75هزار ریال منتشر کرده است.

 

کد خبر 365995

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار