وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همدان گفت: از زمان ورودم در وزارت ارشاد دغدغه ادای بدهی ۳.۵ میلیارد تومانی به اهالی تئاتر و نمایش کشور را داشتم درحالی که بودجه معاونت هنری در سال جاری نیز مبلغی ناچیز بوده و کفاف این حوزه را نمیدهد.
علی جنتی در گردهمایی اصحاب فرهنگ و هنر استان همدان به مناسبت بزرگداشت شیخ الرئیس ابوعلی سینا و روز همدان، گفت: همدان به عنوان شهری با پیشینه و تمدن چند هزار ساله مهد عالمان و خواستگاه فرهیختگان و دیار مجاهدان بوده است.
جنتی گفت: ابوعلی سینا به عنوان شخصیت بارز جهانی، طبیب فیلسوف، عالم و عارف در این سرزمین زیست و اکنون نیز بزرگترین افتخار دنیای اسلام است.
او با اشاره به فرا رسیدن هفته دولت گفت: دولت جدید با نام تدبیر و امید قصد دارد تا بر اساس عقلانیت، دیدگاه کارشناسی و مشاوره با صاحبنظران فعالیت های خود را پیش برد، ضمن اینکه دولت در سیاست خارجه خود نیز تلاش می کند تا بر اساس این تدبیر و امید با سایر کشورهای همسایه رابطه عقلانی منطبق با منافع کشور برقرار کند و از سال گذشته نیز روابط ایران با بسیاری از کشورهایی که دچار تنش بودند بهبود یافت.
جنتی گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند با تمام کشورهایی که با ایران خصومت نداشته باشند رابطه معقول داشته باشد.
جنتی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه اقتصاد کشور نیز بیان کرد: در حال حاضر کشور به دنبال رونق بخشی به اقتصاد و مقابله با رکود در کشور است.
او گفت: دولت بعد از یک سال علی رغم وجود فشارهای اقتصادی، بیکاری، تورم و غیره سعی در مهار تورم کرد و اکنون نیز در فکر رونق اقتصادی و مقابله با رکود است که بر این اساس لایحهای را با فوریت تنظیم و به مجلس ارائه کرد که تصویب آن میتواند گرههای بسیاری را از مشکلات اقتصادی کشور باز کند.
جنتی با اشاره به حوزه فرهنگ گفت: در دولت یازدهم، شاهد نوعی آزادی بیان و آزادی قلم در حوزه های مختلف ایجاد شد و فضایی باز برای تنفس اهل قلم و فرهنگ و هنر ایجاد شده و فضا برای اندیشه ها، افکار و هنر اهالی فرهنگ و هنر خود باز شد.
او با اشاره به مشکلات حوزه چاپ کتاب در گذشته و حال و صدور مجوزها، بیان کرد: در گذشته مسئولان بررسی کتابها برای اعطای مجوز چاپ دانش و تخصص کافی نداشتند و گاهی بدون دلیل و یا به طور واهی خرده میگرفتند و مانع کسب مجوز میشدند که کتابهای زیادی بر این اساس در ارشاد توقیف شده بود که اکنون این مشکل برطرف شده است.
در سالهای گذشته با هدف حمایت از ناشران برخی کتابها توسط شورای فرهنگی از آنها خریداری میشد، اما در سال های گذشته به دلیل مشکلات اقتصادی برخی کتابهای مفید را دولت خریداری می کند، اما به دلیل مشکلات اقصادی تعداد آنها کاهش یافته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حدود 3 سال گذشته شورای عالی فرهنگی تشکیل هیئت نظارت بر کتاب را مصوب کرده بود اما دولت قبل زا تشکیل آن امتناع می کرد تا اینکه این هیئت تشکیل شد و اکنون بسیاری از کتبی که مجوز چاپ و نشر را کسب نکرده بودند از حالت توقیف خارج شدند.
او گفت: در حال حاضر 3 هزار کتابخانه عمومی در کشور فعال است و کتابهای خریداری شده متناسب با فرهنگ هر منطقه در بین کتابخانه های کشور توزیع میشود.
جنتی با اشاره به حقوق مولفان و مالکیت فکری و ادبی آنها، بیان کرد: سال گذشته لایحه حفظ حقوق مالکیت مولفان به مجلس تنظیم شد و به مجلس فرستاده شد که با تصویب این لایحه حقوق مولفان تا حدود بسیاری رعایت میشود.
او با بیان بیشترین مشکلات انجمنهای ادبی و هنری در همدان گفت: مشکل مشترک تمامی انجمن ها به نبود منابع مالی و مشکل اقتصادی بر می گشت که مبلغی از سوی وزارت ارشاد به یکصد انجمنهای ادبی و هنری استان همدان اختصاص می یابد تا خون تازهای در رگ انجمنها جریان یابد.
وزیر ارشاد با اشاره به اینکه از زمان ورودم در وزارت ارشاد دغدغه ادای بدهی 3.5 میلیارد تومانی به اهالی تئاتر و نمایش کشور را داشتم که بودجه معاونت هنری وزارتخانه امسال به میزان 17 میلیارد تومان است که مبلغ ناچیزی است و کفاف این حوزه را نمی دهد.
او با تأکید بر اینکه در بسیاری از حوزههای فرهنگی و هنری تفویض اختیار به استانها انجام شده، گفت: در برخی از حوزههای هنری مانند موسیقی که حساسیت بیشتری به ویژه در شهرهای کوچک وجود دارد باید دقت بیشتری در ارکان موسیقی مثل، شعر، موسیقی، تصنیف، آهنگ و غیره صورت گیرد.
وزیر ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه مبنای دولت بر این است که تا حد امکان اختیارات را به استان ها انتقال دهد، گفت: به دنبال یافتن راهی هستیم که بتوانیم به استانهایی که تواناییهای مختلفی در حوزههای کاری فرهنگی و هنری دارند تفویض اختیارات را انجام داده و از ارجاع به مرکز جلوگیری شود.
جنتی گفت: همچنین معاونت قرآن و عترت در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد با هدف گسترش فرهنگ قرآنی در حفظ، قرائت، ترتیل، تدبر و تفسیر قرآن کریم در مجامع قرآنی ایجاد شده است.
وزیر ارشاد سیاست دولت را واگذاری اموری اعلام کرد که تصدیگری آن در اختیار دولت است و سیاستهای وزارتخانه واگذاری اجرای همایشها، جشنوارهها، نمایشگاه ها و سایر فعالیتهایی است که بخش خصوصی میتواند ادا کند.
او درباره تحقق عدالت فرهنگی نیز گفت: در حال حاضر وزارت فرهنگ به مناطق محروم بیشتر از مناطق برخوردار کمک میکند و در حوزه مطبوعات نیز اعطای یارانه مناطق محروم سه برابر مناطق برخوردار است و بر این اساس در راستای تحقق عدالت فرهنگی تلاش می کند.
جنتی همچنین درباره صندوق حمایت از هنرمندان گفت: اقتصاد و فرهنگ و هنر موضوعی است که در ارتباط با یکدیگر هستند و اکنون نیز بیشتر انجمنهای فرهنگی، ادبی و هنری کشور از نبود منابع مالی رنج می برند و عموم آنها تکیه بر حمایت دولت دارند در صورتی که مبنای دولت خودکفا کردن هنرمندان و انجمن ها است که صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان بر این اساس تشکیل شد.
او گفت:در آغاز کاردولت یازدهم صندوق حمایت از هنرمندان کشور به سازمان تأمین اجتماعی 24 میلیارد تومان بدهی داشت که امروز این مبلغ افزایش یافته است.
جنتی گفت: باید صندوق حمایت از هنرمندان به یک بنگاه اقتصادی سودده تبدیل شود و برای همین امر نیز برخی از فعالان اقتصادی و مدیران بانکها به عضویت هیئت امنای این صندوق درآمدند.
او با بیان اینکه در حوزه تئاتر قیمت گذاری را در تهران برداشته و آن را شناور ساختیم گفت: اکنون خود اهالی تئاتر بلیط ها راقیمت گذاری و به فروش می رسانند که حتی بلیط ها در برخی موارد در تهران تا قیمت 700 هزار تومان نیز قیمت گذاری شده است.
او گفت: فیلمهای ساخته شده در ایران باید نشان دهنده تمدن و فرهنگ دیرینه مردم این سرزمین باشد، در گذشته برخی سردمداران امریکا که دشمنان ملت هستند به فرهنگ و تمدن بزرگ مردم ایران اعتراف میکنند از نواقص کشور و نابسامانی های اجتماعی کشور ما فیلم تهیه کرده و در دنیا با نام فیلم ایرانی عرضه می کنند.
وزیر ارشاد گفت: فیلمهای تولیدی ایران باید نماد تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران باشد و آثار با ارزش در سالنهای بزرگ سینمای دنیا به نمایش در میآید و با مرور زمان ارزش مادی نیز مییابد.
45231
نظر شما