دنیای اقتصاد نوشت:


معمولا بانک‌های مالزی دو نوع وام خرید ارائه می‌کنند: 1) وام سنتی زمان‌دار 2) وام مسکن انعطاف‌پذیر.
در وام سنتی زمان‌دار از وام‌گیرنده خواسته می‌شود که هر ماهه مبلغي را بابت اقساط بازپرداخت وام، برای مدت زمانی مشخص (به‌عنوان مثال 30 سال) پرداخت کند. این پرداخت قابل پیش‌بینی، به وام‌گیرنده این امکان را می‌دهد که کنترل بهتری بر نقدینگی خود داشته باشد.
وام مسکن انعطاف‌پذیر، در اصل همان وام سنتی زماندار است که با یک حساب جاری ترکیب می‌شود. این نوع از وام‌ها برای افرادی مناسب است که می‌خواهند از انعطاف‌پذیری در پس‌انداز پول بیشتر در زمان‌های مختلف بهره‌مند شوند. در این نوع وام، هر چه وام‌گیرنده پول بیشتری در حساب جاری خود پس‌انداز کند، می‌تواند نرخ بهره وام مسکن خود را کاهش دهد.

 نرخ بهره وام مسکن در مالزی

نرخ بهره وام مسکن در مالزی معمولا درصدی کمتر از نرخ بهره پایه است. به عنوان مثال اگر نرخ بهره پایه 6.6 درصد باشد، نرخ بهره وام 4.1 درصد خواهد بود.

 شرط حمايت، درآمد پايين و متوسط

اینکه متقاضی استفاده از تسهیلات مالی خرید مسکن چه مبلغی را می‌تواند به‌عنوان وام بانکی خرید مسکن بگیرد، به چند موضوع بستگی دارد: 1) ارزش بازاری یا قیمت خرید خانه مورد نظر 2) نوع ملک (به‌عنوان مثال ساختمان مسکونی یا تجاری است) 3) موقعیت مکانی ملک 4) سوابق وام‌گیرنده (به‌عنوان مثال سطح درآمد و...)
بانک‌ها معمولا حداکثر 80 تا 90 درصد قیمت کل ملک را وام می‌دهند. این به معنای آن است که برای یک خانه به مبلغ 500 هزار رینگیت، خریدار می‌تواند مبلغ 400 هزار تا 450 هزار رینگیت وام بانکی دریافت کند و بقیه مبلغ را نقد بپردازد.
با وجود این در مالزی هنوز خیلی‌ها نمی‌توانند صاحب خانه شوند. قیمت مسکن در این کشور نسبت به درآمدها بسیار بالاست. خیلی از افراد دارای درآمد متوسط از خانه‌های اجاره‌ای استفاده می‌کنند یا مناطق حومه شهرها را به‌عنوان محل سکونت خود برمی‌گزینند. قیمت آپارتمان در کوآلالامپور و سلانگور، معمولا بیش از 500 هزار رینگیت است و این رقم در مناطق خوبی چون پتالینگ جایا به بیش از یک میلیون رینگیت می‌رسد. این باعث می‌شود برای فردی که هر ماه درآمد 5 هزار رینگیتی دارد، خرید خانه غیرممکن شود. به همین دلیل دولت مالزی تلاش می‌کند تا به افراد دارای درآمد پایین تا متوسط در خرید خانه کمک کند. به همین دلیل طرحی را ارائه کرده است موسوم به طرح «وام خانه اول من» که بر اساس آن افراد دارای درآمد ماهانه 5 هزار رینگیت و کمتر، بتوانند از یک وام به مبلغ 100 درصد کل ارزش مسکن استفاده کنند. اما این طرح هنوز نقایصی دارد و نیازمند آن است که افراد شرایط پرداخت اقساطي معادل  2هزار رینگیت برای یک خانه 400 هزار رینگیتی را داشته باشند. با توجه به آنکه قیمت مسکن در مالزی به سرعت رو به افزایش است، داشتن استطاعت بازپرداخت وام برای قشر ضعیف و متوسط مالزی هر روز دشوارتر می‌شود.

 

17302

کد خبر 374451

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۳:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    45 1
    اينجا كه مالزي نيست
  • بی نام IR ۰۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    62 2
    بریم مالزی
  • امین IR ۰۳:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    86 2
    به عنوان کسی که حدود 5 سال در مالزی زندگی کرده ام، به جرات می توانم بگویم که صاحب خانه و خودرو شدن در مالزی بسیار راحت و قابل قیاس با ایران نیست. من موارد زیادی را شاهد بوده ام که کارمندی ساده پس از کمتر از یک سال از شروع کار، صاحب خانه شده بود. در حالیکه ماشین دار شدن بسیار ساده تر از این حرفهاست. بهترین خودرو ها را می توان با اقساط بلندمدت مثلاً 6 ساله با حدود 43 سود سالانه خرید. وقتی صحبت از 5000 رینگیت می شود، این مبلغ برابر با بیش از 5 میلیون تومان ماست. این در حالیست که سطح قیمتها در مالزی هم اکنون تقریباً برابر با ایران بوده و از سوی دیگر تورم هم کاملاً نامحسوس می باشد. حقوق یک کارمند معمولی با مدرک کارشناسی یا ارشد، بالای 8000 رینگیت یعنی بالای 8 میلیون تومان می باشد.
  • مهدی IR ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    روزی بود که ترکیه و مالزی از ما تقلید می کردن واسه پیشرفت، حالا از ما حسابی جلو افتادن و ما داریم از اونا تقلید می کنیم..
    • امین IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
      56 8
      من فکر نمی کنم که اونها از ما تقلید کرده باشند. اونها راه خودشون را رفتند و به توسعه مطلوبی رسیدند که امروزه شاهد آن هستیم. و ما هم بدون اینکه از اونها تقاید کنیم راه خودمون را داریم میریم.
  • بی نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    51 0
    درست برعکس ایران
  • بی نام IR ۰۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    61 1
    مقایسه کنید وام مسکن 4.1 درصدی مالزی را با حداقل 16 درصدی ایران.
  • محمد EU ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    65 1
    درصد وام مالزی با وام ایران غیر قابل مقایسه است و نود درصد مبلغ خانه را نیز وام می دهند خیلی خوب است و قشر ضعیف راحت می توانند خانه دار شوند در ایران برای قشر ضعیف خانه مثل یک رویا شده است که دولت قرار است یک وام 80 میلیونی با قسط یک میلیون تومانی و بازپرداخت 170 میلیون تومانی ، این رویا را به حقیقت تبدیل کند که این 80 میلیون تومان فقط 40 درصد خرید مسکن را تامین می کند خدا عاقبت ما را به خیر کند .
  • بی نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    3 0
    بیخیال بگو قیمت خونه تو ساحل عاج و شینگتای و گواتمالا و این قبیل چنده؟
  • مقیمی A1 ۱۹:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۸
    2 0
    از بانک اقتصاد نوین 40 میلیون وام گرفتم با سررسید 24 ماه که مبلغ 11670000 سود بهش تعلق گرفت بغیر از هزینه کارشناس و محضر که نزدیک 1 میلیون شد.
  • رضا IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۵
    0 0
    یکی نیست به این نابغه ها بگه تو کشورهایی که 90 درصد وام میدن چرا تورم اتفاق نمی افته سیاست کبکی شما قیمت دلار رو از 1000 رسوندید به 3000 پراید 7000000 شد21000000 خوب مواد و مصالح دیگه هم کم کم قیمت شون با دلار متناسب میشه فقط در زمان بالا بردن دلار دولت با دلار کمتری بدهی هایش را پرداخت کرد متل مسکن مهر 25000 دلار باید وام میداد 8000 دلار داد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین