رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وقتی صحبت از فرهنگ می‌شود، بخشی از ذهن‌ها به این سمت می‌رود که میزان حجاب زنان در خیابان‌ها و عروسی‌ها چگونه است، گفت: فرهنگ علاوه بر این‌ها در اقتصاد، تولید و کار و خلاقیت هم هست.

به گزارش فارس آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سفر به مشهد مقدس، صبح امروز در دیدار صنعت گران و فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی، ایران را کشوری دانست که مجموعه‌ی امتیازات تاریخی، جغرافیایی، تمدنی و فرهنگی آن می‌تواند الگوی کشورها باشد که شرط آن فعلیت بخشیدن به ظرفیت‌های بالقوه است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، متانت، نجابت، دلسوزی و اراده مردم ایران را برای ساختن کشور بی نظیر خواند و گفت: در مقاطع مختلف تاریخی، هر وقت انحرافی در مسیر حرکت جامعه ایجاد شد، مردم با شعور و شور وارد شدند که انتخابات سال ۹۲ تازه‌ترین مصداق آن است.

وی تشخیص مردم برای ترسیم خط سیر امور اجرایی را برخاسته از آینده‌نگری سیاسی و اجتماعی دانست و گفت: در مقطعی که کسی چنین نتیجه‌ای برای انتخابات متصور نبود، مردم نشان دادند که بسیار بهتر و عمیق‌تر از جریان‌ها مسایل را درک می‌کنند.

هاشمی رفسنجانی در پاسخ به اظهارات حاضرین در خصوص مشکلات اقتصادی و کشاورزی، با اشاره به مشکل کم آبی در مناطق مختلف کشور گفت: در همین شرایط می‌بینیم که بسیاری از رودخانه‌ها مرزی هرز می‌روند و هیچ استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان طرح‌هایی که برای مهار آب‌های سطحی در استان‌های غربی و جنوبی کشور ایجاد شد گفت: بهترین زمین‌ها را در استان‌های کرمانشاه، ایلام و خوزستان داریم که با مدیریت آب می‌توان به افزایش کمّی و کیفی محصولات کشاورزی رسید.

وی آبیاری تحت فشار را یکی از طرح‌های مهم برای جبران کمبود آب در کشور دانست و گفت: حتی مقدمات گسترش این صنعت را در کشور فراهم کرده بودیم که متأسفانه به دلیل سوء مدیریت‌ها، می‌بینید که شرایط به کجا رسید!

عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خویش با اشاره به اهمیت فرهنگ در جامعه اسلامی گفت: وقتی صحبت از فرهنگ می‌شود، بخشی از ذهن‌ها به این سمت می‌رود که میزان حجاب زنان در خیابان‌ها و عروسی‌ها و موسیقی‌ها و فیلم‌ها و اینترنت و ماهواره چگونه است، در حالی که فرهنگ علاوه بر این‌ها در اقتصاد، تولید و کار، خلاقیت، اخلاص، پرهیز از ریا و ربا، وفای به عهد، صله رحم، شجاعت، صراحت، صداقت، امانت، مهربانی، انسان‌دوستی، گذشت، ایثار و ده‌ها موضوع مهم دیگر و در همه شؤون جامعه ریشه دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اسلام و به ویژه تشیع را مکتب و مذهب انسان‌سازی دانست و گفت: رفتار و گفتار بزرگان دینی ما حکایت از توجه آن‌ها به کار و رونق تولید دارد.

وی با ارائه تحلیلی از نگاه سیاسی کشور به تولید در مقاطع مختلف گفت: در هر مقطعی بر اساس تعامل با همسایگان، کشورهای منطقه، جهان اسلام و نظام بین‌المللی ، برنامه‌هایی داشتیم، جز مقطع ۸ سال گذشته که روند معکوسی در روابط با کشورها ایجاد شد.

هاشمی رفسنجانی قطع روابط با کشورها را در جهان کنونی غیرممکن و متضمن خسارت‌های سیاسی و اقتصادی خواند و گفت: به جز اسرائیل که در آرمان‌های انقلاب یک رژیم نامشروع است، می‌توانیم با همه دنیا بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت رابطه داشته باشیم و کار کنیم.

عضو مجلس خبرگان رهبری کارآمدی اسلام برای اداره جامعه را برخاسته از اصول و فروع اسلامی دانست و گفت: دشمنان رند صحبت از ناکار آمدی اسلام می‌کنند و دوستان نادان با عملکرد خویش به آن ادعا دامن می‌زنند.

عضو مجلس خبرگان سطحی‌نگری به فرهنگ در همه ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را بلای جوامع اسلامی توصیف کرد و گفت: خداوند می‌گوید که زمین را چون مرکب، رام شما کردیم تا بر آن سوار شوید و از نعمت‌های آن استفاده نمایید.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان آیاتی از قرآن مجید که بر زندگی درست و توجه به بهره‌گیری از منابع زمین تأکید می‌کنند، گفت: با تفسیر واقعی می‌توان این فرهنگ را در جامعه فراگیر کرد که کارآفرینی نه تنها ضد ارزش نیست، بلکه به خاطر ایجاد اشتغال و جلوگیری از بیکاری‌ها، یکی از بهترین کارهای فرهنگی است که جلوی خیلی از ضد فرهنگی‌ها را می‌گیرد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه با برشمردن ابعاد فرهنگ، به فرهنگ تدوین سیاست های کلی نظام در جامعه اشاره کرد و گفت: بر اساس همان فرهنگ، اصل 44 قانون اساسی اصلاح شد که صدر و ذیلش در جهت تقویت بخش خصوصی و میدان دادن به مردم در کارهای اقتصادی بود.

وی با برشمردن امتیازات واگذاری کارها به مردم برای رونق تولید، گفت: به قانونی که مصوب مجمع و مورد تأیید رهبری بود و از آن انتظار انقلاب اقتصادی داشتند، به گونه ای عمل کردند که حتی در واگذاری‌ها از دولت به شبه دولتی‌ها رسیدیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اقدامات منفی دولت سابق در مسایل اقتصادی و سیاسی که ریشه در فرهنگ هم دارد، گفت: سرانجام مردم تصمیم گرفتند که نگذارند آن شیوه اجرایی بیش از این کشور را گرفتار تنگناهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کند.

هاشمی رفسنجانی دولت یازدهم را نتیجه اراده مردم خواند وگفت: باید به دولتی که در اوج گرفتاری‌ها، مسؤولیت پذیرفت، کمک کرد و دولت هم باید قدر حمایت‌های رهبری معظم و مردم را بداند.

وی با تشریح اوضاع کشور در آغاز دولت یازدهم و بیان شباهت‌ها و تفاوت‌های آن با دولت سازندگی در سال ۶۸ گفت: با تنش‌زدایی، دولت‌هایی را که در زمان جنگ همراه صدام با ایران می‌جنگیدند، به میز مذاکره آوردیم که اول سند پیروزی سیاسی ایران را در سازمان ملل امضا کردند و سپس برای فایناس طرح‌های ایران صف بستند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان ارتباط سیاست خارجی با اقتصاد در هر دو بعد ملی و جهانی گفت: می‌توان با ترسیم درست حرکت و پرهیز از تحریک دولت‌ها و دوری کردن از تشنج آفرینی‌ها، قدرت‌های جهانی را مجبور به پذیرش مذاکرات عقلانی کرد.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این نکته که «تندروها در همه مقاطع بودند و الان نیز هستند» گفت: محور برنامه‌های دولت، رهنمودهای رهبری، حمایت‌های مردمی و منافع ملی و اسلامی است و نباید تندروها حرکت دولت را کند کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن مشکلات دولت در مسایل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گفت: کسانی که از دولت سابق تا روز آخر حمایت کردند و شریک آن دولت در حیف و میل از درآمدهای کشور در آن سال‌ها هستند، امروز علیه دولت مردمی کارشکنی می‌کنند.

هاشمی رفسنجانی رابطه دولت و ملت را بسیار خوب توصیف کرد و گفت: به رغم عمق گرفتاری‌ها، تاکنون کارهای مدّونی برای حل مشکلات انجام شده که البته امید می‌رود این روند به شتاب مطلوب خود برسد، هر چند که مردم همه چیز و حتی موانع و مشکلات دولت را می‌دانند و همچنان امیدوارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش پایانی سخنان خویش با اشاره به بیماری مقام معظم رهبری و بستری شدن ایشان در بیمارستان گفت: در کنار مضجع شریف رضوی که بارانداز روحی همه ماست، برای شفای عاجل و کامل آیت‌الله خامنه‌ای دعا کنیم.

در آغاز این دیدار، آقایان محمد حسین روشنک، رئیس اتحادیه صادر کنندگان و واردکنندگان استان خراسان رضوی ـ شریعتی، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان ـ مهندس اثنی عشری، نائب رئیس انجمن مدیران صنایع استان ـ مهندس حسینی، رئیس خانه صنعت و معدن استان ـ مهندس قنبری، رئیس کانون کارآفرینان استان ـ بوستانی، عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی به بیان دیدگاه ها، موانع، مشکلات و ارائه راهکارهای پیشنهادی جهت رونق اقتصاد و تولید در استان خراسان رضوی و سراسر کشور و انتقادهای قابل توجهی نسبت به بعضی از روندها همراه با پیشنهادهای راه گشا پرداختند.

 

45503

کد خبر 375201

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بهروز CA ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    56 11
    درود بر هاشمی
  • بی نام A1 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    9 2
    درود بر رفسنجانی
  • حسین A1 ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    9 49
    چرا همه سعی میکنند خود را خوب و کار دیگران را زیر سوال ببرند آیا این خود نیز همانند کار بد گذشته دیگران نیست ............................... ؟؟؟؟؟؟
    • بی نام IR ۰۵:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
      5 2
      حسي جان،چرا اين حرف را تو اون 8 سال نميزدي؟
  • بی نام MY ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    41 4
    احسنت .چه عجب
  • بی نام US ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    62 7
    آیت الله هاشمی واقعا با پختگی و شعور صحبت می کنند.
  • ایرانی GB ۱۹:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    60 6
    آقای هاشمی عزیز بالاخره هرکسی باندازه ظرفیت شعور و آگاهی خود مطالب را تعبیر و تفسیر میکنند بنا براین میزان برداشت مخالفین شما از فرهنگ در حد همان ساپورت و ممنوعیت موسیقی است و نه بیشتر و متاسفانه از دین هم بیشتر از چند جمله کلیشه ای که همگی ممنوعیت است درک ندارند.
  • رضا A1 ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    36 3
    منظور آقای رفسنجانی اینه که اگر مشکل اقتصاد حل بشه مشکل فرهنگی هم خود به خود حل میشه مثل خانواده های که مشکل اقتصادی ندارن و هیچ مشکل فرهنگی هم توشون پیدا نمیشه.
  • علي ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۲
    32 5
    درود بر اصلاحات
  • یلدا A1 ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
    4 0
    امیدوارم سخنان ایشان مثمر ثمر باشد و ما هم در مشهد کنسرت موسیقی داشته باشیم. چیزی که در عصر کنونی از پیش پا افتاده ترین تفریحات مردم است
  • غزال IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۳
    5 2
    هزاران هزار احسنت