فارس نوشت:

وزیر نیرو گفت: ما به‌دلیل مجانی بودن آب و نداشتن قیمت در از بین بردن منابع آب و بدتر مصرف کردن آب مسابقه گذاشته‌ایم.

حمید چیت‌چیان عصر امروز در شورای آب استان کرمان اظهار داشت: خدا را سپاسگزارم که مسئولان استان کرمان تا این حد به مسئله بسیار مهم آب توجه دارند و این جور عزم خود را جزم کرده‌اند تا برای راه‌حل‌های این مشکل اقدام کنند.

وی بیان داشت: کشور ما کشوری کم‌آب است، بخشی از استان‌های ما در مناطق خشک و بقیه در مناطق نیمه‌خشک قرار دارند و طی سال‌های گذشته میزان بارش از ۲۵۰ میلی‌متر به ۲۴۲ میلی‌متر کاهش یافته است.

وزیر نیرو ادامه داد: آمار می‌گوید در کشور ۱۳۰ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داریم که به ۱۲۰ میلیارد متر مکعب کاهش پیدا کرده است.

چیت‌چیان افزود: مصارف آب به‌شدت افزایش یافته زیرا جمعیت زیاد شده و کشاورزی و صنعت توسعه یافته است و این امری طبیعی است.

وزیر کشور تصریح کرد: به‌ازای هر فرد ایرانی حدود یک هزار و ۵۵۰ متر مکعب آب تجدید شونده داریم که در دنیا ۶ هزار و ۴۰۰ متر مکعب است و هر کشوری کمتر از یک هزار و ۷۰۰ متر مکعب داشته باشد در بحران آب قرار دارد و کشور ما در بحران آب قرار گرفته است.

چیت‌چیان اضافه کرد: یک کشور، آب زیاد و یا کم داشته باشد اگر از مجموع آب تجدیدشونده بیش از ۴۰ درصد بهره‌برداری کند، ناپایداری در منابع آب ایجاد می‌شود و ما ۸۰ درصد از مجموع آب تجدیدشونده استفاده می‌کنیم.

وی یادآور شد: ما به‌دلیل مجانی بودن آب و نداشتن قیمت در از بین بردن منابع آب و بدتر مصرف کردن آب مسابقه گذاشته‌ایم و با این وضعیت منابع و افزایش مصارف روز‌به‌روز در جهت بدتر شدن وضعیت گام برمی‌داریم.

وزیر نیرو ادامه داد: ما باید تجدیدنظر بسیار جدی در مورد نحوه مصرف داشته باشیم.

چیت‌چیان اظهار داشت: در سال‌های گذشته دست روی دست نگذاشته‌ایم، سدها، پروژه‌های آب‌رسانی، تصفیه‌خانه و ... احداث شده است، اما بیشتر همت مدیران بخش آب برای مدیریت آب سطحی صرف شده است و آب زیرزمینی به صورت کامل مورد غفلت قرار گرفته در حالی که آب زیرزمینی ۵۴ درصد از آب مصرفی کشور را تامین می‌کرده است.

وی تصریح کرد: طرح مدیریت آب‌های زیرزمینی در شورای عالی آب ارائه شد و مجموعه کار مورد تصویب قرار گرفت که بر اساس این طرح باید ۲۵ درصد از مصارف آب زیرزمینی را کاهش دهیم.

وزیر نیرو عنوان کرد: اگر ۲۰ درصد از مصارف را کاهش دهیم به سر خط می‌رسم و از منابع استاتیک برداشت نکنیم.

چیت‌چیان ادامه داد: بازار آب باید در ۶۰۹ دشت کشور ایجاد شود تا آب قیمت اقتصادی پیدا کند و هدر نرود.

وی ایجاد تشکل‌های آب‌بران را در صرفه‌جویی آب موثر خواند و افزود: مردم باید با تشکیل این تشکل‌ها نظارت بر برداشت آب را انجام دهند.

وزیر نیرو بیان داشت: از سال آینده بخش قابل‌توجهی از اعتبارات وزارت نیرو به مدیریت منابع آب‌های زیرزمینی شامل نصب کنتورهای هوشمند، برقی‌کردن چاه‌ها، ایجاد گروه‌های گشت و بازرسی برای کنترل برداشت‌ها، بستن چاه‌های غیرمجاز و جلوگیری از برداشت اضافی از چاه‌ها اختصاص می‌یابد تا وضعیت آب از شرایط بحرانی خارج شود.

 

23503

کد خبر 376053

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عسل IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۷
    2 0
    مگه آب مجانیه ؟پس این قبضهایی که ما پرداخت میکنیم برای چیه؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین