دنیای اقتصاد نوشت:

بازار ارز در این روزها توجه زیادی به فضای مذاکرات دیپلماتیک و به خصوص، سفر رئیس‌جمهور و دیپلمات‌های ارشد کشور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد دارد.

این در حالی است که سال گذشته نیز، در همین مقطع و با شروع مهرماه، سفر رئیس‌جمهور به نیویورک بازار را تحت تاثیر خود قرار داده بود. سفر رئیس‌جمهور در سال گذشته در تاریخ یک مهرماه انجام شد. تاریخ این سفر در سال جاری نیز 31 شهریورماه بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد

سال گذشته قیمت دلار در دو روز منتهی به این سفر، معادل 2940 و 2935 تومان بود.  در روز سفر رئیس‌جمهور نیز در سال گذشته، قیمت غالب بازار 2960 تومان بود و نرخ‌ها در دو روز بعدی نیز به ترتیب در سطوح 2940 و 3100 تومان قرار گرفتند. قیمت یک روز پس از گفت و گوی تلفنی اوباما و روحانی نیز در سطح 3 هزار و 50 تومان بسته شد.  این در حالی است که در سال جاری، در دو روز منتهی به سفر، قیمت‌های 3195 و 3185 تومان ثبت شد، قیمت در روز سفر روحانی به نیویورک معادل 3180 تومان و در دو روز بعدی، به میزان 3195 و 3205 تومان بود.

با توجه به این آمارها می‌توان گفت متوسط قیمت در بازه زمانی پنج روزه با مرکزیت سفر رئیس‌جمهور در سال گذشته، معادل 2955 تومان و در سال جاری، معادل 3192 تومان بوده است.  از این آمارها می‌توان مشاهده کرد که در این یک سال، نرخ دلار تقریبا 8 درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که براساس آمارها و برآوردها، رشد سطح عمومی قیمت‌ها در اقتصاد کشور در یک سال اخیر یا همان تورم تقریبا به میزان 15 درصد بوده است.  به عبارت دیگر، رشد قیمت دلار در این یک سال، 8 درصد و رشد شاخص قیمت مصرف‌کننده (تورم نقطه به نقطه) در این یک سال 15درصد بوده است. از این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که با وجود رشد 15درصدی متوسط قیمت‌های داخلی در یک سال گذشته، متوسط قیمت اقلام خارجی تنها 8 درصد افزایش یافته است.

 

1717

کد خبر 377199

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    5 3
    اینجاست که باید گفت روحانی مچکریم.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    8 2
    عجب استدلالی یادش بخیر...ما یه زمانی اصلا افزایش قیمت نداشتیم،حالا اینجوری استنباط میکنیم
  • بی نام IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    87 7
    متاسفم واسه خودمون
    • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
      10 0
      کافی بود یکی دیگر رئیس جمهور میشد الان دلار 5000تومان بود. خبر انلاین خدایش این مطلب بذارین
  • رضا A1 ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    6 0
    دوست عزیزی که مقاله رو نوشته اشاره ای به تورم در کشور آمریکا در دوره مشابه نداشته. یکی از فاکتورهایی که در تعیین نرخ ارز مهمه مقوله یکسان نگه داشتن قدرت خرید در دو کشور هست. با در نظر گرفتن نرخ تورم بسیار پایین آمریکا در 1 سال گذشته کمتر از 2 به این نتیجه میرسیم که در 1 سال گذشته ریال در مقابل دلار تقویت شده و ارزش پول ملی افزایش پیدا کرده؛ هرچند خیلی کم
  • بی جا A1 ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    0 0
    فکر میکنم یکم ساده انگاری شده. برای اقلام وارداتی باید تورم در بازاد مبدا پ همچنین تورم حمل و نقل در مقصد را هم در نظر ب‍گیرین که در نهایت فکر میکنم در همون حدود در بیاد
  • رضا A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    2 0
    این یعنی کسایی که دلار نگه داشتن روی دلار سرمایه گذاری کردند ضرر حدودا 15 تا 20 درصدی کردن تو 1 سال گذشته. این نکته خیلی خوبی هست که میتونه نقدینگی سرگردان رو به چرخه مفید تامین مالی پروژه های تولیدی/اقتصادی برگردونه. البته اگه بتونند مدیریت و جلب اطمینان بکنند که خودش مقوله پیچیده ای هست خبرآنلاین داستان چیه که هیچکدوم از کامنت های من رو چاپ نمیکنی؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین