اعترافات یک اقتصاددان بزرگ: تصور می کردم منطقه یورو از هم بپاشد

یکی از بهترین اقتصاددان های جهان توضیح می دهد که چگونه در مورد بیشتر مسایل مهم اقتصاد جهان طی سال های اخیر اشتباه کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اقتصاددانان معمولا کمتر به اشتباهات خود اعتراف می کنند و حتی اگر مجبور شوند در مورد پیش بینی های نادرست خود توضیح دهند در بیشتر مواقع عواملی غیرمنتظره را به عنوان عواملی معرفی می کنند که باعث عدم تحقق پیش بینی آن ها شده است اما حداقل یکی از اقتصاددانان این ویژگی را ندارد و جالب اینکه او یکی از بزرگترین اقتصاددانان جهان نیز محسوب می شود. پل کروگمن، استاد دانشگاه پرینستن و برنده نوبل اقتصاد، در یک گفت و گو به برخی از بزرگترین اشتباهاتش در مورد اقتصاد جهان اشاره کرده است. او گفته که در مورد تاثیر تکنولوژی بر اقتصاد اشتباه می کرده و تصور نمی کرده که پیشرفت تکنولوژی تا این حد بتواند میزان بهره وری در اقتصاد را متحول کند.

کروگمن همچنین در اوایل قرن بیست و یکم تصور می کرد که اقتصاد آمریکا به زودی با بحران بدهی های دولتی مواجه خواهد شد که در واقع شبیه بحرانی است که طی سال های اخیر اقتصاد یونان با آن دست به گریبان بوده است اما حداقل تاکنون که چنین اتفاقی رخ نداده است. او گفته که در مورد پیش بینی این بحران توان ارایه مدلی را نداشته اما حس می کرده که چنین بحرانی در راه خواهد بود و اکنون آقای کروگمن اعتراف می کند که شاید بهتر باشد بر اساس تحلیل (و نه احساس) به نتیجه گیری برسد. او همچنین گفته که تصور نمی کرده که مشکل بدهی ها در بخش مسکن به بحرانی جدی در اقتصاد تبدیل شود و نظام مالی آمریکا تا این حد شکننده باشد. در واقع آقای کروگمن عدم پیش بینی بحران مالی جهانی را نیز در میان اشتباهاتش قرار می دهد. او همچنین گفته که تصور می کرده که منطقه یورو از هم بپاشد اما این اتفاق رخ نداد. البته پل کروگمن توضیح می دهد که دلیل عدم فروپاشی منطقه یورو این نبوده که او از نظر اقتصادی تحلیلی اشتباه ارایه داده بوده بلکه او میزان اراده رهبران اروپایی برای حفظ یکپارچگی در منطقه یورو را دست کم گرفته بوده است.
3535

کد خبر 389210

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    13 2
    تا موقعی که ابرقدرت اقتصادی مثل آلمان تو منطقه یورو هست از هم نمیپاشه ما هم باید این المانیها رو بیاریم تو صنعتمون
  • مرتضی IR ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    4 17
    اقا این که چیز تازه ای نیست اقتصاد جهان با 54 نریلیون دلار بدهی عملا ورشکسته کامله امریکا هم با 17 تریلیون دلار بدهکار ترین کشور دنیاست قابل توجه اونایی که فکر میکنن مشکل اقتصادی ما با ارتباط با امریکا حل میشه اقا علم اقتصاد سقوط ازاد کرده اینم برنده جایزه نوبل میگه تنها راه نجات اقتصاد دنیا هم اقتصاد اسلامیه البته اقتصاد اسلامی نه اقتصاد ایرانی چون اقتصاد ایران هم مبتنی بر مدل اقتصادیه نئوکینزیه در این دولت در دولت احمدی نژاد هم فریدمنی بود مدل اقتصادیمون نه اسلامی نه قال صادق و نه قال باقر کی میخایم بیدار بشیم؟
    • بی نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      7 2
      درسته امریکا 17 تریلیون بدهکاره ولی 40 درصد از ثروت دنیا معادل 120 تریلیون دلار در اختیار امریکایی ها است
  • سامان IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    5 0
    بازم به وجدانش
  • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    6 0
    lمتشکرم از این اقتصاد دان مطرح که به اشتباهاتش اعتراف می کند و به ما یاد آوری می کند آدم های تحصیل کرده و دانشمند هم ممکنست اشتباه کنند. به نظرم مطالعه علم اقتصاد همراه با آشنایی از علومی مثل جامعه شناسی ،مدیریت ،سیاست و مردم شناسی می تواند درصدی از این اشنباهات را کاهش دهد مثل اشتباه در مورد فروپاشی یورو.
  • رامین A1 ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    4 0
    اونا کجا هستن ما کجایییم.. .
  • بی نام A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    5 0
    احتمالا سخنرانیهای دکتر احمدی نژادُ زیاد گوش کرده
  • بی نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    7 0
    اين تفاوت ما با اونا هست
  • امیراسد A1 ۱۹:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    1 2
    اکثر دول اروپایی به دلایل عدیده ای تمایل به حفظ اتحاد فعلی دارند، الا یک دولت که در واقع نقش ستون پنجم امریکا را این وسط بازی کرده و می کند، از یک طرف به اروپایی ها وعده اتحاد و بودن با اتحاد می دهد و از طرف دیگر پنهانی به آمریکایی ها قول می دهد که نگذارد اروپای متحد به آن درجه از قدرت اقتصادی و سیاسی برسد که بتواند جلوی آمریکا قد علم کند. از ابتدا هم به بهانه این که ارز کشورش نماد و سمبل کشورش است و همه حتی در کشورهای مشترک المنافعش با اعتقاد به ملکه و پوند دور هم جمع شده انذ، حاضر به پذیرش یورو نشد. البته کشورهای ارروپایی هم این مسئله را خوب می دانند، اما به دلایلی از قبیل نفوذ زیاد این کشور بر آمریکا و سرمایه داران آمریکایی حاضر شده اند این وصله نا چسب را تحمل کنند.
    • بی نام IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      2 0
      اصلا دلیل اینکه انگلستان با یورو مخالف هست میدونی ؟ انگلستان بخاطر سیاستهای مهاجرتی باز اتحادیه اروپایی و اعمال دخالت در اقتصاد کشورهای عضو مخالف هست
    • بی نام IR ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۹
      4 0
      منظورت از دول دولتها بود من فکر کردم چیز دیگه ای منظورت خخخخخخ ببخشید اگه ربط نداشت

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین