رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه راهِ آهنی ابریشم با اتصال خط آهن ایران، آذربایجان و قزاقستان عملی می شود، گفت: ما از منطقه سینکیانگ چین تا خلیج فارس خط آهن داریم و گزینهای جدید برای ترانزیت در منطقه ایجاد شد.
به نقل از روابط عمومی وزارت راه و شهرسازی، محمد نهاوندیان با حضور در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در شامگاه روز گذشته (پنجشنبه) اظهار داشت: اتصال خط آهن سه کشور ایران، آذربایجان و قزاقستان به هم، ایجاد ظرفیت منطقه ای و بین المللی را با خود به همراه داشته است و به عبارتی خط ابریشم آهنی وصل شد.
او یادآور شد: ما از منطقه سینکیانگ چین تا خلیج فارس خط آهن داریم و گزینه ای جدید برای ترانزیت در منطقه ایجاد شد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: می دانید راه آهن کشورهای شوروی سابق از نظر ریلی عرضشان با عرض های بین المللی فرق می کند، قطارها باید تعویض بوژی صورت دهند اگر بخواهند در سیستم ریلی ما که استاندارد بین المللی است حرکت کنند لذا این پیش بینی شده است که این قطار بتواند وارد منطقه آزاد شود و اگر تمایل داشت آن جا تخلیه صورت گیرد اگر به مقصد نهایی نمی خواهد همه آن منتقل شود و این یعنی یک مکان اشتغال در خدمات تجاری که یکی از بخش هایی که رئیس جمهور محترم کشورمان داشتند.
به گفته رئیس دفتر رئیس جمهوری، سرمایه ژئو اکونومیکی که ایران دارد باید با سرمایه گذاری به یک صرفه جویی در هزینه تبدیل شود و باید از ظرفیت های دریایی، ریلی و هوایی استفاده شود.
نهاوندیان اظهار کرد: یکی از اصلی ترین اولویت های سفر رئیس جمهوری تاکید بر اولویت های برنامه ها است. در سفر رئیس جمهوری به استان گلستان، اولویتی که از آغاز دولت مورد تاکید بوده، توسعه فضای ریلی کشور برای شکوفایی اقتصادی است.
او ادامه داد: باید کریدور شمال به جنوب ما تقویت شده و با همه کشور های همسایه، راه آهن های متصل داشته باشیم.
نهاوندیان یادآور شد: وزارت راه و شهرسازی پروژه خواف - هرات را به طور جدی دنبال می کند. همچنین مسیر رشت - انزلی - آستارا ما را به آذربایجان وصل می کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهار کرد: بخش خصوصی نیز با توجه به این تاکیدات، پیام دولت مبنی بر حمایت های موجود در این بخش را دریافت خواهد کرد. البته این بدان معنا نیست که نباید در ارتباط جاده ای سرمایه گذاری کنیم و باید در استان گلستان اتصال به استان های همجوار از جمله سمنان مورد توجه قرار گیرد.
او توضیح داد: استان گلستان مانند بسیاری دیگر استان های کشور ظرفیت های بسیار دارد. غیر از مرزی بودن این استان، زمانی گلستان مخزن پنبه ایران بوده و صادرات این کالا از گرگان انجام می شد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری تاکید کرد: قزاقستان یکی از صادر کنندگان سنگ معدن فلزات به ایران است و اتصال راه آهن فرصتی کم نظیر برای این کشور است و در این شرایط قسمتی از فرآوری سنگ آهن می تواند در کشور انجام و اشتغال زایی ایجاد شود.
به گفته نهاوندیان، ایجاد منطقه آزاد در اینچه برون، موجب افزایش فعالیت های میان ایران، ترکمنستان و قزاقستان می شود.
23231
نظر شما