۰ نفر
۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۳

در نشست اخیر شورای همکاری خلیج فارس در دوحه اعضای حاضر به تشکیل یک ارتش واحد عربی برای مقابله با تهدیدات احتمالی تمایل نشان دادند تا بدینوسیله بتوانند بخشی از نگرانی های خود را از بین ببرند.

آنچه در شرایط فعلی ذهن بسیاری از صاحب نطران را به خود مشغول کرده، دلایل و پیامدهای این تصمیم بر جغرافیایی پر تلاظمی چون خاورمیانه می باشد چرا که این تمایل نشان از اتفاقاتی دارد که در حال حاضر وقوع یافته و یا در آینده زمینه های شکل گیری آن فراهم خواهد شد.

برای شناخت دلایل چنین نگاهی می توان به چند نکته اشاره کرد:
- 1- بسیاری دغدغه اصلی کشورهای حوزه خلیج فارس را ظهور گروههای جدید افراطی می دانند که مجموع اقدامات و برنامه هایشان می تواند فرایند تهدید زایی در منطقه را روزافزون نماید.
- 2- عده ای بر این باورند که تغییر سیاستهای امریکا در منطقه بویژه خروج تدریجی نیروهای نظامی آن کشور و خلا ناشی ازآن در کنار ناتوانی کشورهای عربی در تامین امنیت خود می تواند از نتایج چنین تصمیمی باشد.
- 3- مذاکرات هسته ای ایران از دیگر دلایل این کشورها برای طرح موضوع ارتش عربی است چرا که آنان براین باورند که در صورت نتیجه بخشی مذاکرات نقشه منطقه تغییر می یابد وآنها باید از هم اکنون در فکر آینده باشند
- 4- اختلافات عدیده میان کشورهای کوچک و بزرگ حوزه خلیج فارس خود سبب شده تا برخی کشورها برای رفع این مشکلات بفکر چاره باشند که بنطر می رسد تشکیل یک نیروی دفاعی بخشی از راه حل این کشورهاست.
- 5- تغییرات سیاسی بوجود آمده و یا در حال شکل گیری نیز از دیگر عوامل این تصمیم می تواند باشد چراکه حکام این کشورها با توجه به سن و سال بالای خود نگرانی هایی برای تاج و تخت خود دارند که بدینوسیله می تواند راهی برای ارامش بخشی خود و دیگران بیابند.
- 6- ذهنیت سازی و ایجاد اختلافات مصنوعی و جعلی در سایه سیاستهای شیطنت آمیز برخی اربابان قدرت در جهان که در این منطقه از جهان مسبوق به سابقه بوده هم می تواند دلیل دیگری برمنطق این کشورها برای تشکیل ارتش عربی باشد.
- 7- برخی هم تنازعات ایدئولوژیک ودر نتیجه تصور جنگ و ستیز بین نگاههای متعدد دینی را که می تواند در ساماندهی دولتها و ملتها در منطقه نقش افرینی مهم داشته باشد، را از اسباب مهم نگاه کشوهای عربی به آینده می دانند و ارتش عربی را پشتوانه محکمی برای این امر بنیادین بر می شمارند.

جالب اینجاست که در کمترین زمان ممکن از اعلان کشورهای حوزه خلیج فارس برای تشکیل ارتش عربی، انگلیس با برپایی یک پایگاه نطامی در راستای این اقدام قدم بر می دارد تا هم نشان دهد امادگی لازم برای زمینه سازی این تفکر تا کجاست و از سوی دیگر به واشنگتن اطلاع دهد در صورت تغییر مناسبات قدرت در این جغرافیا ، لندن حاضر است تا با حضور خود خاطرات تاریخی گذشته را بار دیگر احیا نماید.

با عنایت به چنین نگاهی ورود جمهوری اسلامی ایران به این مسئله می تواند در اصل تشکیل و توابع آن بسیار موثر باشد چرا که به باور برخی تحلیلگران بخش مهمی از این تصمیم به موضوعات روابط کشورهای حوزه خلیج فارس با تهران ارتباط دارد و در صورت حضور هوشمندانه ایران به این مسئله تعیین کننده ، این موضوع می تواند دستخوش تحولات بنیادین گردد.

رفتار تهران در این زمینه می تواند همانند بسیاری موارد همچون گذشته به تصمیمات این حوزه بی اعتنایی باشد و بدلیل ساختار ناهمگون و اختلافات ریشه دار تاریخی به اتفاق نظرهای کشورهای حاشیه خلیج فارس اهمیتی چندان ندهد و به همان اندازه از تخاصمات و غرض ورزیهای این منطقه متاثر گردد همچنانکه در موضوع امنیت خلیج فارس،مدیریت انرژی و نفت و پرونده هسته ای شاهد تحرکات این کشورها بوده است.
رویکرد دیگر تهران که از فضای جدید تعامل و ارتباطات سازنده می توان انتطار داشت و بر فرایند ساختن دشمن فرضی توسط عناصر منطقه ای و فرا منطقه ای نیز فائق آمد تشکیل مجموعه ای از صاحبنظران کارکشته و مجرب و آشنا به مباحث حوزه خلیج فارس می باشد که بتوانند ضمن حفط منافع کشور با زبان توافقی به راه حلی برای امنیت سازی بومی رسیده و با خنثی نمودن ترفندهای تبلیغاتی و رسانه ای از صرف هزینه های کشورهای منطقه برای همدیگر و کاهش توان آنها در اقدامات فرسایشی بکاهند کاری که اکنون مجموع حاضر در شورای امنیت ملی بخوبی می توانند آن را مدیریت نمایند

کد خبر 390155

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ايثارگر IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    39 9
    اين تصميمات تنها براي مقابله با ايران طراحي شده است وما بايد به فكر رفع مشكلات سياسي مان باكشوري باشيم كه دشمن مانيست بلكه متحد بسيارعالي است دربرابر اعراب وقدرت ديپلماسي مارادردنيا به شكل فضاينده اي بالا ميبرد ان وقت است اعراب دوباره دربرابر ايران سرتعظيم فرود خواهند اوردايازمان ان نرسيده كه بپذيريم دشمن اين ملت چه كساني هستند
    • بی نام US ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
      6 18
      داداش اسم کشور رو بگو چرا میترسی منظورت اسراییله
    • بی نام CY ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
      10 3
      خوب گفتی
  • بی نام A1 ۰۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    19 10
    خوب حق اون هاست که ارتش خودشونو تقویت کنن،ایران هم همینکارو میکنه دیگه
  • بی نام A1 ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    21 0
    خب طبیعی است که اگر شما احساس کنید که همسایتان برای سرکوب شما برنامه دارد شما هم بفکر راه و چاره می افتید به همین سادگی البته ممکن است این احساس نادرست باشد اما عقل سلیم می گوید تا قبل از غافل گیر شدن باید چاره ای اندیشید.
  • مهران .تـ... A1 ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    15 20
    عددی نیستند بابا
  • بی نام IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    39 11
    تمام کشورهای عربی دشمنان تاریخی و قسم خورده‌ی ما هستند. ای کاش مسئولان که سنگ تازی‌ها را به سینه می‌زنند قادر به درک این موضوع بودند.
    • بی نام FI ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
      10 44
      اگه خودشون از قماش اونها نباشند.
  • بی نام IR ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    32 34
    ارتش عربی کیلویی چند؟؟؟؟ اینجا سرزمین کوروش است با فرزندان شجاعش با بابک ، سهراب و آرش و فرزندان دلیرش با ههمت و خرازی و باکری هایش
  • بی نام US ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    15 22
    شما از اونا بپرسید با تجمع 20 میلیونی اربعین در کربلای معلا چه خواهند کرد.
  • ميثم A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    31 11
    اين خليج هميشه فارس بوده و مي ماند و هرمز ها داشته و دارد، خصومت هاي اعراب از ياد نخواهد رفت
  • بی نام IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    19 4
    مگه ما با اعراب مشکلی داریم؟
    • بی نام IR ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
      17 4
      نه عربا با ما مشکل دارند
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    19 9
    ارتش عربى فقط يك شوخى بى مزه است،اعراب قبلاً در زمان ناصر همين كار رو كردن و نتيجش رو هم همه مى دونن، اعراب اگه مى تونستن با هم متحد بشن كه حال و روزشون اين نبود
  • بی نام IR ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    20 7
    حالا هی سنگ عربهارو به سینه بزنید
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    7 6
    متعجبم از متفکرین وصاحب نظران اللخصوص بخشهای دانشجویی کشورهای عربی جدا فهمیدن و تحلیل تحرکات فعلی سران عرب منطقه انقدر قامض است یا اینکه این اقشار تاثیر گذار قبل نموده اند که کشورهای خود را بازیچه سیاستهای دیگران بدانند .من گمان میکنم پس از انکه اسرائیل موفق به ایجاد سرزمین نیل تا فرات نشد با همدستی انگلیس و دیگران اینها را تشویق به ایجاد چنین ارتشی نمودند ارتشی که همه جوارحش در اختیار کشور استعماریست این را با تجربه ارتش ایران در زمان شاه عرض میکنم این را با تجربه حضور اسرائیل به نحو غیر محسوس اما فرا گیر در ایران زمان شاه عرض میکنم وگرنه چه دلیلی دارد شما نفت خود را از 110عرض 2.3 ماه برسانی به حدود60 چه تهدیدی باعث این ریسک و خود زنی میشود این پول از جیب چه کسانی بیرون میاید و....
  • بی نام IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    38 2
    زنده باد ایران من
  • مسعود IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    20 8
    اینها به غیر از جزایر 3 گانه ایران فکرهای دیگری در سر دارند.
  • ایرانی A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    10 3
    در منطقه ای که برای چند چاه نفت یکدیگر را تکه تکه می کنند، داعش و تکفیریها به عنوان سرباز پیاده نظام عربستان و ترکیه و ... کار می کنند، کشورهای منطقه در امور داخلی هم دخالت کرده و سایر کشورها قدرت جلوگیری از این دخالتها را ندارند، سران بی لیاقت بر کشورها حاکم هستن، تلویزیونهای افراطی بین شیعه و سنی اختلاف می اندازند، وضعیتی بهتر از این را نمی توان تصور کرد. یا جنگ است یا آماده شدن برای جنگ.
  • بی نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۴
    4 1
    دکترجان من عاشق قلمت هستم آخه چرا حداقل هرهفته یه یادداشت نمی نویسید؟؟؟ کمی هم خلاصه تر باشه راحت خونده میشه متاسفانه زمان زمان ساندویچی است خلاصه و مفید ممنون
    • بی نام IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۶
      0 3
      دکتر جواب این بنده خدا را حتما بدید
  • بی نام FI ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۰۶
    11 14
    باید با سلاح هسته ای حمله کنیم به کشورهای عربی.
  • بی نام US ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۸
    11 0
    کشورهای زیادی با هم به طرف اتحاد رفته اند چرا کشورهای عربی به این سمت حرکت نکنند؟؟؟ ماهم باید به سمت اتحاد کشورهای همسایه برویم تا از هزینه های بیهوده جنگهای نژآدی .و مذهبی دور شویم. چه بخواهیم چه نخواهیم ما با کشورهای عربی و ترکیه روابط تاریخی و فرهتگی داریم اگر بخواهیم بر طبل برتری طلبی نژادی و مذهبی بکوبیم دوطرف باید تمام سرمایه های خود را تا قرنها دود کنند. کاری که اروپا انجام داد و انگلستان و آلمان و فرانسه با کنار کذاشتن اختلافات و دو جنگ بزرگ جهانی و درو انداختن کینه ها انجام دادند. در حالیکه هنوز در این منطقه عده ای همدیگر به تحقیر صدا میکنند و از اختلاف استقبال میکنند.