به گزارش ایرنا محمد باقر نوبخت امروز(یکشنبه) در گفتوگویی با بیان این که حتی اگر قیمت نفت به نصف هم کاهش پیدا کند، اگر چه ممکن است زحمت هایی را برای ایران داشته باشد اما این اقدامات نخواهد توانست ملت را وادار به تسلیم کند.
معاون رییس جمهوری درپاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی ایران اکنون برنامه ای برای مذاکره دوجانبه با عربستان برای کاهش نرخ نفت و تولید آن دارد یا خیر؟ اظهار داشت: ما از برادران مسلمان خود، از مسوولان دولت عربستان انتظار داریم که در یک مذاکره برد - برد، برای دو ملت تصمیمات مناسب بگیریم و این خواست ما است و از آن استقبال می کنیم.
سخنگوی دولت افزود: اوپک برای حفظ قدرت تولید و قیمت نفت تشکیل شده و طبیعی است این انتظار وجود داشته باشد که اعضای این سازمان متناسب با تقاضا، عرضه خود را تنظیم کنند.
نوبخت اظهار داشت: انتظار ما این بود که در جلسه اوپک این واقعیت را که عرضه نفت بیش از تقاضا است، بپذیرند و نسبت به کاهش عرضه اقدام کنند و برخی از کشورهای عضو اوپک در کاهش عرضه و تناسب آن برای تثبیت قیمت نفت تصمیم عادلانه و عاقلانه ای اتخاذ کنند تا هم از منابع ملی صیانت کنند و هم ملت هایشان از منافع آن استفاده کنند که متاسفانه این طور نشد.
کاهش قیمت نفت دلایل سیاسی دارد
رییس سازمان برنامه و بودجه درباره بحث توطئه آمریکا و عربستان برای کاهش قیمت نفت و اظهارات ' ویلیام برنز ' معاون وزیر خارجه این کشور و مذاکره کننده ارشد آمریکایی درمذاکرات گروه 1+5 درباره کاهش قیمت نفت با هدف اعمال فشار بر ایران و امتیاز گیری گفت: تصمیم برای جلوگیری از عدم افزایش قیمت نفت و یا تلاش برای کاهش آن یک امر اقتصادی نیست بلکه انگیزه ها و اغراض سیاسی هم درآن وجود دارد.
نوبخت افزود: شاید در 35 سال گذشته فرصتی بود تا خیلی ها ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران را بیازمایند که آیا می شود با لشکر کشی یعنی با اهرم نظامی این کشور را تسلیم کرد؟ آیا تحریم های گسترده، بمباران ها، موشک پرانی ها در داخل شهرها که باعث شهید شدن مردم بیگناه می شد، توانست ایران را وادار به تسلیم کند؟
وی کاهش قیمت نفت را سیاستی نسنجیده دانست و اظهارداشت: به مراتب کاهش قیمت نفت به قیمت دو دلار کم اثرتر از آن تحریم ها است.
* مذاکره ایران و عربستان امکان پذیر است سخنگوی دولت که با شبکه العالم گفت و گو می کرد با اشاره به امکان برگزاری مذاکرات میان مسوولان دو کشور در آینده برای تصمیم گیری مشترک، گفت: اگر این تصمیم مشترک اتخاذ نشود ما نسبت به جهت و خط و سرعتی که انتخاب کردیم، عدول نخواهیم کرد و حتی خود را برای شرایط بدبینانه تر هم آماده تر کرده ایم، ضمن اینکه ما خوشبین هستیم که برادران ما در کشور مسلمان عربستان با مسوولان مسلمان کشور ایران برای نفع دو ملت تصمیمات سنجیده ای بگیرند.
* تحریم های احتمالی سنا، پیروزی سیاسی برای ایران
نوبخت در پاسخ به این سوال که اگر آمریکا بخواهد تحریم های جدیدی اعمال کند، این موضوع تا چه حد در مذاکرات تاثیرگذار خواهد بود؟ افزود: صرف نظر از این که این امر منافع و دستاورد دیگری برای ایران خواهد بود، نشان خواهد داد که آمریکایی ها در حرف هایی که می زنند، صادق نیستند.
وی ادامه داد: ما تعهدات خود را بر اساس مذاکرات اجرا کردیم و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم این را تایید کرد، خود مسوولان آمریکایی هم در اظهاراتشان گفتند که ایران هر چه در مذاکرات قول داد، انجام داد.
معاون رییس جمهوری گفت: با این وضعیت که آمریکایی ها تلاش می کردند که به جهان نشان دهند که این جمهوری اسلامی ایران است که حاضر نیست منطق را در مذاکره قبول کند، اکنون اگر این اتفاق بیفتد، نشان می دهد که آن ها صادق نیستند و در فعل و گفتارشان صداقت ندارند و این دستاورد بزرگ سیاسی برای ما خواهد بود.
نوبخت اظهارداشت: در کنار آن، ممکن است آن ها همان مصوبه سنا مبنی بر تقلیل (تولید نفت) را ادامه دهند. ما طی این سال ها، خودمان را برای اقتصاد و بودجه بدون نفت هم آماده کرده ایم و اگر یادتان باشد یک روزی ما می خواستیم که برای کارهای درمانی و بهداشتی از انرژی هسته ای و سوخت تا سطح 20 درصد استفاده کنیم و این سوخت را برای کشور ما منع کردند و ما به آن ها گفتیم که اگر شما نخواهید این حق ما را بدهید ما خودمان را به سطح 20 درصد می رسانیم؛ یعنی آن رفتار غیرمنطقی و به نظر من وحشیانه آمریکا باعث شد که ما به این دستاورد برسیم که امروز بالای 20 درصد می توانیم غنی سازی کنیم.
45503
نظر شما