به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرضا رضاداد دبیر جشنواره سی و سوم در این نشست درباره چند و چون جشنواره امسال سخن گفت.
او گفت که بنا به خواسته ایوبی تغییرات اخیر جشنواره فجر را مرور کرده و بر اساس آن پیشنهادهایی ارائه کرده است. این پیشنهادها نیز بعد از مشورت با اهالی سینما و مسئولان منجر به نوشتن یک پیش نویس اولیه برای مقررات شده است.
رضاداد همچنین درباره کاهش جوایز و جدا شدن بخش بینالملل نیز گفت که در مورد به کاهش جوایز به جمعبندی نهایی نرسیدهایم.
تعداد فیلمهای حاضر در این دوره دیگر نکتهای بود که دبیر جشنواره سی و سوم به آن اشاره کرد. او تعداد فیلمها را ۲۸۷ عنوان اعلام کرد که از مجموع ۸۵ اثر در بخش سودای سیمرغ ثبتنام کردند. اما از این تعداد ۵۷ عنوان مورد بازبینی قرار گرفت و در نهایت ۲۲ فیلم به بخش مسابقه راه یافتند.
در بخش نگاه نو نیز به گفته رضاداد ۷۳ عنوان فیلم ثبت شد که تنها ۴۰ اثر واجد شرایط بودند و در نهایت ۱۱ فیلم برای این بخش انتخاب شدند.
رضاداد همچنین گفت که امسال ۲۹ سالن سینما بر اساس موقعیت جغرافیایی شهر تهران برای نمایش فیلمها در نظر گرفته شده که از این تعداد ۱۳ پردیس سینمای در سطح شهر تهران فیلمهای فجر را اکران میکند.
او افزود: « این ۲۵ سالن از جمله سالنهای مردمی هستند و در بخش هنر و تجربه هم ۴ سالن که تا امروز به نمایش فیلمهای گروه سینمایی هنر و تجربه اختصاص داشت در ایام جشنواره این فیلمها را نمایش میدهند.
دبیر جشنواره سی و سوم فیلم فجر درباره انتخاب قیمت بلیتها نیز گفت: «بر اساس موقعیتهای جغرافیایی قیمت بلیت را انتخاب کردیم. بدین ترتیب که ۵۰ درصد قیمتها در مناطق مختلف شناور است. این اتفاق باعث میشود که مردم در محل زندگی خود با قیمت ارزانتری فیلم ببینند. هرچند این کار برای جشنواره سود مالی ندارد.
امسال دو فیلم برگزیده جشنواره فیلم کودک نیز در بخش سودای سیمرغ حضور دارند که رضاداد درباره آن چنین توضیح داد: «حضور سینمای کودک در جشنواره فیلم فجر مطالبه به حق سینماگران است و من به شخصه این مطالبه را پذیرفتم. به همین خاطر ۲ برگزیده جشنواره فیلم و کودک و نوجوان در راستای سیاستهای حمایتی و تشویقی بدون ارزیابی هیات انتخاب در جشنواره فجر پذیرفته شدند و برای این کار از حجتالله ایوبی رییس سازمان سینمایی اجازه گرفتم.»
او درباره حذف سیمرغ عکاسان هم اظهار داشت: «پیش از این سه شاخه عکس، پوستر و تیزر به شکل جداگانه از سوی داوران مورد ارزیابی قرار میگرفت و فضای تبلیغات و اطلاعرسانی در این جوایز معنا نداشت. ولی امروز تبلیغات و اطلاعرسانی حرف اول را درباره یک فیلم میزند و به همین خاطر هم صنف تبلیغات و اطلاع رسانی در خانه سینما تعریف و تصویب شد. دوستان عکاسی که در حوزه تبلیغات فیلم کار می کنند نیز اعتقاد داشتند که جای هنر عکاسی با کاربرد تبلیغات در جشنواره خالی است در نتیجه عکاسی را در مواد تبلیغی مورد ارزیابی قرار داریم و در حال جمع بندی این موضوع هستیم.»
در ادامه این نشست از پوستر جشنواره فیلم فجر نیز رونمایی شد.
رضا داد همچنین درباره بزرگداشتهای این دوره از جشنواره گفت: «بخشی دیگر از مراسم به برگزاری بزرگداشت محمد علی کشاورز اختصاص دارد، هنرمندی که شاید تاکنون جشنواره فیلم فجر در برگزاری بزرگداشت او تاخیر کرده باشد بر همین اساس چندی پیش به ملاقات این هنرمند پیشکسوت رفتیم و از او برای برگزاری این بزرگداشت کسب اجازه کردیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از بزرگداشت های ما به برگزاری بزرگداشت حسین جعفریان فیلمبردار سینمای ایران اختصاص دارد. واقعیت این است که می خواستیم سال گذشته بزرگداشت این فیلمبردار سینمای ایران را برگزار کنیم اما در آستانه اعلام عمومی، حسین جعفریان از برگزاری چنین بزرگداشتی در جشنواره سی و دوم انصراف داد. دلیلی که حسین جعفریان آن را بیان کرد قانع کننده بود چرا که این فیلمبردار در سال گذشته 2 فیلم «چ» و «رستاخیز» را در جشنواره سی و دوم داشت و مایل نبود سال گذشته این مراسم برگزار شود.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر درباره کتاب های نوشته شده برای بزرگداشت این دوره از جشنواره، گفت: سال گذشته هر سه بزرگداشت را در یک کتاب خلاصه کردیم اما امسال برای هر یک از کتاب ها، سرگروه هایی را در نظر گرفتیم تا آثار ارزشمندی که قابلیت مرجع داشته باشند، ارائه دهیم. بر همین اساس کتاب حسین جعفریان اثر ارزشمندی از آب درآمده و سعی شده این کتاب تنها به قدردانی از این فیلمبردار سینمای ایران منحصر نشود، بلکه کتابی برای دانشجویان فیلمسازی و فیلمبرداری است.
رضاداد ادامه داد: در این کتاب انواع سبک های فیلمبرداری، طراحی نور و همچنین نگاه تخصصی فیلمبرداران سینمای ایران به شیوه کار حسین جعفریان ارائه شده است. در حوزه بازیگری هم همین خواسته را از نگارنده کتاب داشتیم.
او با اشاره به برنامه های جشنواره بیان کرد: همزمان با آغاز جشن های پیروزی انقلاب اسلامی، جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم محمد(ص) آغاز بکار خواهد کرد و آیین نکوداشت ها روز ۱۴ بهمن خواهد بود و کاخ جشنواره از اهالی رسانه برای حضور در کاخ جشنواره از طریق سامانه اینترنتی ثبت نام بعمل آورده است.»
او با اشاره به این که کاخ جشنواره همچنان محل سینمای رسانه است افزود: «برای افرادی که در هنگام ثبت نام سالنی غیر از برج میلاد را انتخاب کردهاند یک صندلی ثابت برای همه سانسهای نمایش در سینماهای انتخاب شده در نظر گرفته شده است و کارتهای اهالی رسانه از ۵ بهمن برای آنها ارسال میشود.
در ادامه، یکی از خبرنگاران از شنیده ها پیرامون دیده شدن بعضی فیلم های متقاضی توسط کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پرسید که رضاداد پاسخ داد: «به هیچ وجه هیچ کسی جز مسئولان سازمان سینمایی هیچ فیلمی را از ناحیه دفتر جشنواره مشاهده نکردند. البته بعضی از دارندگان فیلم ها برای فیلم شان نمایش عمومی و خصوصی می گذارند اما ما هیچ برنامه ای برای این مطلبی که می گویید، نداشته و نداریم.»
وی افزود: «ممکن است فردا روزی، اعضای کمیسیون فرهنگی فیلمی را از طریق صاحبان آن مشاهده کنند اما ما و سازمان سینمایی را متهم و منتسب به این ماجرا نکنید. ممکن است یک روز تشخیص دهم که یک فیلم را به افرادی نمایش دهیم و طبیعتا میتوانم از اختیاراتم استفاده کنم.»
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر تاکید کرد: «همه ما نباید تلاش کنیم که فضا را به سمت دو قطبی شدن پیش ببریم. همه ما در این کشور زندگی می کنیم و همه در خدمت یک هدف هستیم. باید بتوانیم با همدیگر گفتگو کنیم. حتی می گویم اگر دوستی در مجلس روی فیلمی نظر دارد، اجازه دهیم که نظرش را بگوید. چنین مسائلی در مدیریت سازمان سینمایی خیلی پذیرفته شده است اما وقتی به رسانه ها راه پیدا می کند، دو قطبی می شود و عده ای سعی در یارکشی کردن میکنند. ما باید تلاشمان را بر همدلی بگذاریم.»
رضاداد درباره حضور فیلم «محمد رسول الله» در جشنواره امسال و داوری مجید مجیدی نیز گفت: «من سال قبل هم از آقای مجیدی درخواست کردم که در داوری به ما کمک کنند. بنابراین حضور ایشان در هیات داوران ربطی به خروج «محمد (ص)» از جشنواره نداشت. در هر صورت این فیلم در فضای رقابتی حضور نداشت و این فیلم با نیت دیگری ساخته شده است.
وی با بیان اینکه فیلم های دفاع مقدس جشنواره ای مستقل خود را دارند گفت: تولید آثار دفاع مقدس نیاز به توسعه زیرساخت ها دارد و الان هم وضعیت بودجه سینمای کشور، بسیار وضعیت نامناسبی است. هفته قبل که در خدمت مراجع بودیم و آن ها پیشنهاداتی را مطرح می کردند خدمت این عزیزان تاکید کردم که تنها ویترین ثابت ما در این ۳۳ سال، سینمای ملیمان است. بچه های سینما پایمردانه ایستاده اند و کار را پیش می برند اما از سوی دیگر منابع مالی که باید صرف توسعه زیرساخت ها شود، وجود ندارد.»
رضاداد درباره بخش تجلی اراده ملی گفت: «این بخش یکی از بخشهایی بود که از ابتدا به عنوان جوایز بخش جنبی اعلام شد و ما از همه سازمانها خواستیم تا در وزارتخانهها معاونت فرهنگی داشته باشند تا بخش تجلی اراده ملی بهتر برگزار شود، کاری که امسال در حوزه وزارت بهداشت انجام شد. متاسفانه بسیاری از نهادهایی که متقاضی حضور در این بخش بودند مناسبت درستی با سینما چه پیش از تولید و چه پس از تولید نداشتند من هم گفتم هر سازمانی که میخواهد با سینما نسبت داشته باشد میتواند در بخش تجلی حضور داشته باشد و تعهدات خود را نسبت به سینما انجام دهد. در واقع بخش تجلی اراده ملی میتواند مرکز ارزیابی توجهات سازمانها به عملکرد خودشان نسبت به سینما باشد. در این بخش فرصتی پیش آمده تا سازمانها سیاستها و رویکردهای خود را بیان کنند و ما برای تحقق ماموریتهای ملی در سطح کشور از حضور سازمانها در سینما استقبال میکنیم.»
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به آثار انتخاب شده در این دوره از جشنواره توضیح داد: «هیات انتخاب در شرایط سالم فیلمها را دیدهاند و بدون هیچ ملاحظهای فیلمها داوری شدهاند. در این میان آثار تعدادی از همکاران سینمایی دیده شده و آثار تعدادی از سینماگران انتخاب و آثار تعدادی دیگر انتخاب نشده است اما فیلمهایی که انتخاب نشدهاند حتما اکران میشوند. من با توجه به شرایط موجود اکثر فیلمها را دیدهام و مطمئنم که این فیلمها برای رونق سینمای ایران بسیار خوب است.»
۵۷۵۷
نظر شما