کاهش قیمت نفت نگرانی های بسیاری را برای اقتصاد ایران ایجاد کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کاهش قیمت نفت موجب شده تا نگرانی های بسیاری در مورد آینده پروژه های عمرانی کشور رقم بخورد. در صورتی که شرایط بازار نفت به همین شکل باقی بماند سال آینده دولت با کسری 31 هزار میلیارد تومانی بودجه مواجه می شود. مهدی تقوی اقتصاد اعتقاد دارد که دولت باید در برنامه ریزی های خود اساس توجه اش را به تامین منابع مالی جدید متمرکز کند. گفت و گوی با او را می خوانید:

به اعتقاد شما در شرایط جدید قیمت نفت دولت برای جبران کسری بودجه چه می تواند بکند؟

از آنجا که بودجه مبنای هزینه‌کرد دولت طی یک سال قرار می‌گیرد و بودجه نوشته شده باید اجرایی شود بنابراین به نظر می‌رسد در شرایط فعلی، بهتر است که که بودجه دوباره‌نویسی شده و دولت در قالب متممی برخی از هزینه‌ای غیرضرور خود را حذف کند تا با کسری کمتری مواجه شود. دولت برای جبران کسری خود می‌تواند به راه‌حل‌هایی برای کسب درآمد بیندیشد که از جمله آن افزایش درآمد مالیاتی در بودجه و اتخاذ راه ‌و ‌روش‌های برای اخذ مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی است.   

سیاست های تجاری ایران نیز می تواند تغییر کند؟

بله. همچنین در این شرایط بهتر است که از واردات کالاهای غیرضرور به کشور نیز خودداری شود تا ارز به راحتی از کشور خارج نشود چرا که با کاهش قیمت نفت، ارز دریافتی بانک مرکزی کاهش می‌یابد و به طور حتم با کاهش واردات غیرضرور، میزان دلاری که بانک مرکزی نیز پرداخت می‌کند، کاهش خواهد یافت و تعادل بیشتری میان دخل و خرج بانک مرکزی ایجاد می‌شود. همچنین کاهش هزینه‌های دولت و کم کردن از بودجه جاری می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد؛ به‌عنوان مثال پراخت یارانه نقدی به‌صورت ماهیانه بار سنگینی بر دوش دولت به حساب می‌آید. در شرایطی که بسیاری از ثروتمندان نیز حاضر به انصراف دادن از یارانه نیستند‏‌، اگر دولت‏‌، خود اقدام به حذف پرداخت  یارانه‌ها کند می‌تواند‏‌ تا حد زیادی‏، هزینه‌های جاری خود را کاهش دهد و پس از آن خود با شناسایی کردن خانواده‌های نیازمند به یارانه‏‌، آنها را تحت پوشش یارانه قرار دهند.

چاپ اسکناس چطور؟

در این میان، یکی دیگر از روش‌هایی که دولت می‌تواند برای اخذ درآمد به آن اتکا کند، متوسل شدن به روش‌های کسب درآمد ناگهانی از راه چاپ اسکناس است که البته تبعات منفی فراوانی خواهد داشت و تورم را افزایش می‌دهد. ممکن است در برهه‌ای از زمان چاپ پول‏، مشکل دولت را حل کند اما باید توجه داشت که قیمت‌ها بسیار زود بالا می‌روند و حتی با گذر از بحران نیز به دلیل این‌که قیمت‌ها چسبندگی رو به بالا دارند‏، پایین آمدن قیمت‌ها بسیار سخت و زمان‌بر خواهد بود.   با چنین شرایطی به نظر می‌رسد که بهترن حالت آن است که تمام اعضای جامعه مانند یک خانواده بزرگ رفتار کنند تا این مرحله نیز به سلامت طی شود.  پرواضح است که اگر دولت نتواند ار منابع درآمدی دیگر مانند افزایش دریافتی مالیات استفاده کند به طور حتم بودجه عمرانی برای جبران کسری بودجه جاری کاهش خواهد یافت چرا که هزینه‌های ضروری دولت و حقوق کارمندان دولت باید به نحوی تامین شود. البته تمام موارد عنوان شده بستگی به قیمت نفت و میزان فروش آن از سوی دولت دارد و نکته آنجاست که در شرایط فعلی پیش بینی آینده بازار نفت بسیار دشوار است و بهتر است دولت خود را برای شرایط  کسری بودجه آماده کند.

 

کد خبر 396629

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    32 0
    یک زمانی که قیمت نفت دو برابر محاسبات بودجه شده بود را مشخص کن که پولهای مازاد کجا انباشته شده یا تبدیل به طلا و در کدام بانک دولتی یا شخصی داخل و خارج کشور انباشته شده؟ و آیا پولهای مازاد به صورت طلا در دست بابک و ضراب و هم رده هایش در ترکیه یا روسیه و یا کشورهای دیگر و در دست خاوری و در کانادا است؟
  • بی نام A1 ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    9 0
    الان امور عمرانی در واقعیت با حداقل 3 برابر قیمت در حال اجرا است و بیهوده است که همه اعتبارات را در این بخش وارد میکنید. چون رسما" هدر میرود و تورم ایجاد میکند. از جمله احداث چند پل روگذر در رشت با استاندار مازنی اش که کارمند سپاه و فوتبال دوست بود که در حال شکستن رکورد گینس بود و چند پیمانکار فراری هم داشت و کل شورای شهر دستگیر و منحل شد و مشخص نشده که چگونه این افراد تائید و فعالیت داشتند و در سایر موارد مشابه هم همچنین حالتی وجود دارد.
  • بی نام IR ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    9 0
    واقعا تو این رکود و گرانی و بیکاری و بالا رفتن سن ازدواج بازهم میخان به مردم فشار بیارن. ولله اونموقعه نفت۱۵۰ دلار بود خیر ندیدیم الانم که پایین کشیده این وضعشه ، بجای اینکه بنزین را ارزان کنن دیگه چی بگم.....
  • بی نام A1 ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    0 0
    مالیات رو از چی میخاین بگیرین مگه شما توی این مملکت زندگی نمی کنین مردم بزور دارن امرار معاش میکنن همه فقط به فکر گذران عمرشونن هیچ کس پس اندازی نداره مواضب مملکت باشین این چه وضعی اقای تقوی دیگه کیه یه حقوق بگیر رشد اقتصادی منفیه چطور مالیات رو افزایش می دین
  • عطا IR ۰۵:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
    2 0
    سلام مالیات گرفتن از قشر مالیلت بده که دردی را دوا نمیکند اگر تواستید از تجار و دلال و حقه باز ها مالیت بگیرید کار کردید وگر نه با این حرف ها هیچ دردی دوا نمیشود سیستم باید از دست تجار خارج و بدست تولید کننده کشاورزی و صنعت واقعی بیافتد
  • هادی حق گو A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
    1 0
    یادتان هست نفت افزایش قیمت داشت کارشناسان اقتصادی دولت گفتند با یک بحران مواجه هستیم افزایش قیمت نفت باعث تورم می شود حالا برعکس شده می گویند کاهش آن باعث تورم می شود حالا ما ماندیم این کارشناسان اقتصادی بادمجان تعریف کن گفتند پول نفت نباید به عموم جامعه تزریق بشه باعث تورم میشه بعد دیدیم راست میگن ملیاردی خارج میشد خدایا ارزوی من این است پول نفت بیاد زیر 10دلار یا اصلا نفروشیم شاید عا د ت مفت خوری ما ملت از بین بره پیشرفت کنیم وشایسته سالاری واقعی را ببینیم
  • عباس RO ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۴
    0 1
    چه خدماتي به مردم ميدهيد كه ميخواهند ماليات را افزايش دهند كمر اصناف را شكسته اند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین