به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد علی نجفی توانا آماری در مورد پرونده های شکایت از وکلا گفت: در سال 93، 634 شکایت به کانون وکلا واصل شد که از این تعداد پرونده 374 منع تعقیب، 148 اعتراض به منع تعقیب، 178 کیفرخواست صادر شده است.
او در مورد تعداد پروانههای صادر شده در سال 93 گفت: امسال 1214 پرونده وکالت صادر شده است که از این تعداد 1123 نفر از میان پذیرفتهشدگان آزمون ورودی سال گذشته بودند همچنین 46 نفر از کارمندان بند د ماده 8 و 25 نفر بر پایه کار قضایی پروانه وکالت دریافت کردند.
او ادامه داد:جامعه بهنجار معمولا زندانی و مجرم کم دارد، زیرا با روشهای واکنشی سعی در بهنجار کردن رفتارها خواهیم داشت و اگر حقوق مردم تامین شود ما نیازی به چالشهای قضایی نداریم.
نجفی توانا در مورد افزایش تعداد زندانیان گفت: اگر ماده 134 قانون مجازات اسلامی درست اجرا شود حدود 30 تا 40 هزار زندانی آزاد می شود.
لایحه وکالت
او درباره تعامل وکلا با مجلس برای تصویب لایحه جامع وکالت، بیان کرد: ما به یک لایحه جامع نیازمندیم که متضمن ابعاد مختلف باشد اعم از ساماندهی کار وکالت، روابط نهادهای مدیریتی با جامعه وکلای کشور و نظم گرایی در وکالت. از چندین سال قبل ما برای تدوین چنین لایحهای با قوه قضاییه همکاری داشتهایم. بیش از 25 ملاقات با مقامات سران سه گانه کشور داشتیم و مسئولان و رئیس جمهور نظرات ما را با قوت نظر پذیرفتند، البته در لحظه آخر چهار ماده لایحه تغییر کرد که ما نظرات خود را در مجلس اعلام خواهیم کرد.
نجفی توانا تاکید کرد در لایحه وکالت استقلال وکلا حفظ شود و از این رو از کانون وکلا سه نفر از همکاران از جمله آقایان مالکی، ثابت قدم و فرضپور با مرکز پژوهشهای مجلس و با مجمع مصلحت نظام در این زمینه همکاری دارند.
او با بیان اینکه بخش قابل توجهی از دیدگاه استانداردشده کانون وکلا در لایحه جامع وکالت لحاظ شده است گفت: مواردی از جمله نظارت نهادهای قضایی در این لایحه تغییر یافته است؛ نباید استقلال نهاد وکالت با وابسته شدن به قوه قضاییه گرفته شود چرا که این امر باعث تحمیل هزینه به نظام میشود. کجای دنیا وکیل دولتی در مقابل قوه قضاییه از موکل غیردولتی دفاع میکند.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اینکه ما با هر سه قوه همکاری یکسان داشتیم و در آغوش قوه قضاییه وکلا نیز فعال هستند، گفت: کشور ما میرود که از حالت جزیرهای خارج شود و تحریمها را کاهش دهد بنابراین در این راستا باید به دنبال استقلال کانون باشیم. چرا که این امر بسیار مهم است.
مشکلات مالیاتی وکلا
نجفی توانا در مورد مشکلات مالیاتی وکلا گفت: پرداخت مالیات وطیفه تمام کسانی است که خدمات ارائه می دهند اما درباره مکانیزم پرداخت آن ما دو مشاور مالیاتی در کانون داریم و با یک ممیز هم قرارداد بستیم و تا کنون هم۶ جلسه با مسئولان وزارت امور اقتصاد و دارایی داشتیم چون ما معتقدیم که وکلا معامله نمیکنند که هر فصل لیست مالیاتی بدهند.
تعرفه وکالت
او تعرفه ۳۰ تا ۵۰ هزار تومانی برای پرونده کیفری را ناچیز دانست و ادامه داد: مثلا کسی 20 میلیارد تومان مطالبه دارد و وکیل چند سال درگیر پرونده میشود پس او باید مبلغی دریافت کند که بتواند با آن امرار معاش کند اما امروز بسیاری از وکلای ما بیکار هستند و مسافر کشی می کنند.
نجفی توانا گفت: حق مشاوره به عنوان حق ویزیت است که خیلی از وکلا این را دریافت نمیکنند چون مشاوره به زمان و نوع آن بستگی دارد اما در کل حق مشاوره از 15 هزار تومان تا 500 هزار تومان است که بستگی به نوع مشاوره دارد.
فرهنگ استفاده از وکیل
نجفی توانا گفت: اگر فرهنگ استفاده از وکیل در کشور نهادینه شود مشکل بیکاری وکلا هم حل می شود چون هم اکنون۱۸ هزار وکیل تحت پوشش کانون وکلای مرکز هستند که نیمی از آنها برای تهران است .
او ادامه داد: در سال 1393، هزار و 214 پروانه صادر شد که از این تعداد هزار و 123 نفر پذیرفته شدگان آزمون ورودی سال قبل بودند.
46232
نظر شما