آذر مهاجر: دومین جشنواره تجسمی فجر کارش را از 12 بهمن آغاز میکند. این جشنواره را اداره کل هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت ارشاد با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی و ادارات کل ارشاد استان های خوزستان، سمنان، گلستان و یزد برپا میکند و به گفته برگزارکنندگان در این دوره تعداد بیشتری از هنرمندان کشورمان در این جشنواره شرکت کردهاند.
محمود شالویی مدیر دفتر امور تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران و رئیس شورای سیاستگذاری دومین جشنواره تجسمی فجر به نکاتی در اینباره اشاره کرده است.
آقای شالویی دومین جشنواره تجسمی فجر در مقایسه با دوره قبل چه تفاوتهایی دارد؟
جشنواره تجسمی فجر مهمترین رویداد حوزه تجسمی در کشور است و در این دوره با دو تفاوت عمده در کارش را آغاز کرده است. یکی اینکه این جشنواره سال گذشته فقط در تهران برگزار شد، اما امسال به جز تهران، خوزستان، سمنان، یزد و گلستان هم میزبان این جشنواره هستند.
این اقدام را در راستای تمرکز زدایی انجام دادهایم. همچنین در این دوره، رشتههایی به جشنواره هم اضافه شده است. همچنین رشته نگارگری با زیرشاخههای تذهیب، تشعیر، گل و مرغ، نقاشی ایرانی و رشته خوشنویسی با زیرشاخههای نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و خط نقاشی خواهد بود. همچنین در همه رشتهها موضوع آثار آزاد است و تنها در رشته عکاسی آثار با موضوع آداب و رسوم و فرهنگ اقوام ایرانی ارائه شدهاند.
اما یک رشته هم حذف شده است؟
بله رشته های سفال، سرامیک و نگارگری در این دوره اضافه شده و رشته پوستر و گرافیک هم از این بابت حذف شده که دو سالانه پوستر به لحاظ زمانی بسیار نزدیک به جشنواره برگزار شد و در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم که ممکن است در فاصله کوتاه بین دوسالانه پوستر و جشنواره تجسمی فجر، آثار تازهای در زمینه پوستر تولید نشده باشد.
به اعتقاد شما افزایش تعداد شرکت کنندگان در جشنواره میتواند به معنی استقبال بیشتر از این جشنواره باشد؟
بله. در این دوره در مقایسه با دوره قبل شاهد استقبال تعداد بیشتری از هنرمندان بودهایم. این نشان میدهد هم جشنواره جای خودش را در بین هنرمندان باز کرده و هم در دوره اول موفق برگزار شده است. افزایش 52 درصدی حضور هنرمندان در این دوره از جشنواره نشان دهنده اعتماد هنرمندان حوزه تجسمی به این جشنواره است.
برای دورههای بعد جشنواره هم برنامه خاصی دارید؟
دبیرخانه جشنواره تجسمی فجر دائمی شده تا بلافاصله پس از پایان هر دوره، ارسال آثار برای دوره بعد آغاز شود. بدین ترتیب پس از پایان دوره دوم این جشنواره در اسفندماه امسال، گرفتن آثار برای دوره سوم جشنواره آغاز میشود.
آثار جشنواره در موزه هنرهای معاصر به نمایش در خواهند آمد؟
با رایزنی ها و هماهنگیهایی که از قبل داشتیم آثار راه یافته به نمایشگاه جشنواره در پنج رشته خوشنویسی، نقاشی، مجسمه سازی، نگارگری و سفال و سرامیک در موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر به نمایش درخواهد آمد و آثار رسیده در دو بخش عکاسی و کاریکاتور نیز در گالری های فرهنگسرای نیاوران در معرض دید علاقمندان قرار خواهند گرفت.
برای استانهایی که در این دوره میزبان جشنواره هستند، چه برنامههایی در نظر گرفته شده است؟
هر استان برنامههای خاص خودش را برای این جشنواره دارد، اما هر چهار استانی که میزبان جشنواره هستند، آثار رسیده در بخشهای کاریکاتور و عکس را به صورت همزمان به نمایش خواهند گذاشت و آثار بقیه بخشها در تهران به نمایش در خواهد آمد.
محمود شالویی، مدیر دفتر امور تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز برنامههای اجرایی سومین جشنواره تجسمی فجر پس از برگزاری دوره دوم خبر داد.
کد خبر 39796
نظر شما