ابراهیمی‌ترکمان: اروپایی‌ها نگران هستند که تقسیم‌بندی بعدی اروپا بر اساس دین باشد نه زبان

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با مفتی‌های روسیه گفت: اروپایی‌ها نگران هستند که تقسیم‌بندی بعدی اروپا نه بر اساس زبان که بر اساس دین باشد. در 15 سال گذشته تعداد کلیساها در این قاره کاهش و تعداد مساجد افزایش یافته است و همین موضوع، عامل نگرانی اروپایی‌ها شده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، 23 تن از مفتي‌هاي روسيه از استان‌هاي مختلف اين كشور كه به منظور ديدار با علما و روحانيون كشورمان در ايران حضور دارند، روز گذشته با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، با رييس و برخي از معاونان و مديران اين سازمان، ديدار و گفت‌وگو كردند.

ابوذر ابراهيمي‌تركمان، رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در اين ديدار خطاب به مفتي‌هاي روسيه، با ابراز اميدواري از اينكه سفر به ايران، براي آنان سفري سودمند باشد، گفت: مسلمان روسيه ويژگي‌هايي دارند كه در ديگر مسلمانان اروپا ديده نمي‌شود؛ از جمله اينكه، مسلمانان در روسيه، بومي اين كشور هستند و شهروند درجه دو به شمار نمي‌آيند. به همان اندازه كه روسيه به روس‌ها تعلق دارد، متعلق به مسلمانان اين كشور هم هست.

وي ادامه داد: مسلمانان روسيه به رغم 70 سال زندگي تحت حكومت كمونيست‌ها، فرهنگ و آداب و رسوم خود را حفظ كرده‌اند و توانستند دين خود را حفظ كنند.

ابراهيمي‌تركمان همچنين با بيان اينكه تأثيرپذيري مسيحيت ارتدكس از كمونيست، بيش از تأثيرپذيري مسلمانان از عقايد كمونيست است، اذعان كرد: اتفاقي در جهان در حال رخ دادن است كه بايد به آن توجه كنيم. اين اتفاق، ترويج اسلام‌هراسي در اروپاست.

وي تأكيد كرد: اروپايي‌ها نگران هستند كه تقسيم‌بندي بعدي اروپا نه بر اساس زبان كه بر اساس دين باشد. از سويي ديگر با توجه به پير شدن جمعيت در اروپا، آنها نيازمند پذيرش مهاجران هستند. در 15 سال گذشته تعداد كليساها در اين قاره كاهش و تعداد مساجد افزايش يافته است و همين موضوع، عامل نگراني اروپايي‌ها شده است.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، ادامه داد: مسلمانان روسيه بايد به دو نكته توجه كنند؛ اول اينكه باتوجه به افزايش جمعيت، بايد برنامه‌هاي آموزشي مناسبي را در نظر گيرند تا اسلام حقيقي و معتدل بين آنها تبليغ شود.فرزندان ما بايد براي زندگي خود به جنبه‌هاي رحماني و صلح‌آميز دين توجه داشته باشند.

رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي داشتن روحيه همزيستي‌ مسالمت‌آميز را ويژگي دوم مسلمانان روسيه دانست و ادامه داد: مسلمانان روسيه كه بعد از مسيحيان اين كشور، بيش‌ترين جمعيت را دارا مي‌باشند، در كنار مسيحيان ارتدكس، يهودي‌ها و آتئيست‌ها، زندگي آرامي را تجربه مي‌كنند. همين موضوع فرصت مهمي است كه مسلمانان بايد از آن بهره ببرند.

ابراهيمي‌تركمان، همچنين در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به ايجاد موج اسلامي‌هراسي در اروپا، اظهار كرد: دست‌هايي در كارند تا دنيا را از مسلمانان بترسانند. آنان بايد بدانند كه اسلام در ذات خود جز رحمت و محبت چيزي ندارد.

وي تأكيد كرد: غربي‌ها به وجود اختلاف ميان مسلمانان نياز دارند و اين اختلاف موجب آرامش دشمنان اسلام خواهد شد.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، همچنين اظهار كرد: درست است كه ما پيرو مذهب شيعه و شما اهل سنت هستيد؛ اما قرآن مجید و پیامبر مان یکی است و افكار و انديشه‌هاي ما به هم ، بسيار نزديك است. همين امروز در روسيه تعداد زيادي شيعه، زندگي مي‌كنند؛ اما هيچ‌كدام از شيعيان در حركت‌هاي تروريستي و افراط‌گرايانه شركت نمي‌كنند.

 

وجود بيش از 20 هزار مسجد در روسيه

در ادامه جعفر بيگ مايف، سرپرست مفتي‌هاي روسيه كه در كشورمان حضور دارند، در سخناني، با اشاره به فعاليت‌هاي پرشمار مساجد در سراسر روسيه، گفت: در شمال قفقاز و سرتاسر روسيه، بيش از 20 هزار مسجد در حال فعاليت هستند؛ براي نمونه در شهر قازان كه مركز تاتارستان است، در 34 سال اخير 58 مسجد ساخته شده كه از تمامي آنها بهره‌برداري مي‌شود.

وي همچنين با اشاره به جمعيت مسلمانان روسيه، بيان كرد: درست است كه نسبت به مسيحيان ارتدكس، جمعيت ما خيلي كم است، اما به تعداد كافي در روسيه مسلمان وجود دارد و با توجه به فعاليت‌هاي اخير در اين كشور براي تبليغ اسلام، علاقمندان به مطالعه درباره اين دين، رو به افزايش هستند.

اين مفتي روس همچنين با تأييد سخنان ابراهيمي‌تركمان، مبني بر يكي بودن شيعيان و اهل سنت، گفت: در مسكو مي‌توان اين موضوع را به خوبي مشاهده كرد. هنگامي كه مساجد باز هستند، مسلمانان از هر مذهب و طيفي در مسجدها حاضر شده و به عبادت مي‌پردازند، بدون آنكه كسي آنها را درباره مذهب‌اش بازخواست كند.

وي با بيان اينكه مراسم مذهبي و ديني در مسكو با حضور پرشور مسلمانان برگزار مي‌شود، گفت: آقاي دكتر ابراهيمي‌تركمان، زماني كه رايزن فرهنگي ايران در روسيه بودند، در مراسم ما شركت مي‌كردند و استقبال از مراسم ديني را مشاهده كرده‌اند. براي نمونه آخرين مراسم ديني ما در روز عيد قربان با حضور 14 هزار مسلمان برگزار شد.

جعفر بيگ مايف، در ادامه ضمن انتقاد از اروپا در حمله به اسلام و مقدسات آن و توهين به پيامبر اسلام (ص)، افراد هتاك به ساحت مقدس نبي اكرم اسلام (ص) را عاري از وجدان انساني خواند.

وي در پايان سخنان خود اظهار كرد: اروپايي‌ها با اين كارها حيثيت خود را زير سؤال مي‌برند؛ با اين حال تلاش ما بايد اين باشد كه با رجوع به قرآن، آموزه‌هاي آن را در زندگي جاري سازيم.

/6262

کد خبر 398401

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۱/۱۴
    4 0
    برین خونه خودتون .هم خدا را می خواهید هم خرما .ناراضی هستید برین خونه ی خودتون .چرا در زمان گذشته مردم از کشور نمی رفتند بیرون .

آخرین اخبار