ایرنا نوشت:
"امیر عبدوست" با بیان این که تعداد تالاب های کشور بیشتر از 84 تالاب است ولی این تعداد شرایط بین المللی شدن را داشته اند که از این میان 22 تالاب در فهرست کنواسیون رامسر ثبت شدهاند، تصریح کرد: حفاظت از تالاب ها براساس ماده 16 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست که مقرر می کند همه عرصه و اعیان مناطق چهارگانه و تالابهای دولت در اختیار سازمان محیط زیست قرار داشته و این سازمان قائم مقام قانونی بهره برداری از این املاک و تالاب ها به استثنا تالاب انزلی محسوب میشود.
به گفته وی، بدلیل شرایط خشکسالی که اکثر مناطق خشک و نیمه خشک دنیا را تحت تاثیر قرار داده تالاب های ایران نیز در معرض خطر قرار گرفته اند. عبدوست اظهار داشت: استان های فارس و یزد که بیشترین تعداد تالاب های کشور را دارند اکثرا در معرض خطر خشکسالی و کمبود نزولات آسمانی بوده و برخی نیز بدلیل احداث سدهای بتونی در مسیر رودخانه هایی که به این تالاب ها منتهی میشوند، با کاهش شدید ورودی آب مواجه هستند.
وی در خصوص تالاب هامون گفت: این تالاب نیز که در سال های گذشته خشک شده بود پارسال با توجه به بارندگی از این وضعیت خارج شد ولی امسال نیز بدلیل کمبود بارندگی دوباره به وضعیت سالهای قبل برگشته و کاملا خشک شده است. عبدوست افزود: تالاب های استان خوزستان هم از این قاعده متثنی نیست و بدلیل کمبود آب به آنها بخصوص تالاب های هورالعظیم و شادگان بخش زیادی از آنها خشک شده است. مدیرکل زیستگاهها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد: تالاب گاوخونی در استان اصفهان نیز بدلیل کاهش شدید ورودی آب از رودخانه زاینده رود به وضعیتی مشابه دیگر تالاب ها دچار شده است.
وی راهکار جلوگیری از خشک شدن تالاب ها را در تامین حق آبه از سدهای بسته شده بر روی رودخانه های تامین کننده آب تالاها داست و گفت: جلوگیری از هدر رفت آب و مدیریت مصرف از دیگر راهکارهایی است که توسط انسان انجام می شود. عبدوست یادآور شد: در برخی تالاب های کشور به قدری عمق فاجعه شدید است که حتی با این تمهیدات بشری مشکل کمبود اب تالاب ها حل نمیشود.
نظر شما