کافی است از درد ناحیه‌ای از بدن شکایت کنید، آن‌وقت می‌بینید چگونه هرکس بر اساس شناخت خود از طب سنتی، داروی گیاهی خاصی تجویزمی‌کند.

به گزارش «خبرآنلاین» از خراسان رضوی؛ جوشانده، عرق نعناع، کلپوره، شیرین‌بیان و... سرآمد همه آن‌هاست و پدر و مادرهای ما با اعتقاد راسخ به داروهای گیاهی، بدجوری در خوراندن آن‌ها به ما مهارت دارند. دلايلشان هم این است که 10 تا قرص و کپسول و داروی شیمیایی را مصرف می‌کنید ولی یک داروی گیاهی که عوارض مشابه شیمیایی را ندارد، مصرف نمی‌کنید!
«ایسنا؛ منطقه خراسان» در گزارشی نوشته است: «ماجرای استفاده از گیاهان دارویی به همین‌جا ختم نمی‌شود؛ بلکه این روزها درمان‌های معجزه‌گری در اغلب عطاری‌ها و مغازه‌های عرضه داروی گیاهی می‌بینیم که به طرز عجیبی شگفت‌زده می‌شویم؛ از درمان اعتیاد گرفته تا درمان چاقی، لاغری، آلرژی، سردردهای مزمن و...»
تجویز داروی گیاهی بدون تخصص!
بیش از40 واحد صنفی عرضه داروی گیاهی (عطاری) در شهر كاشمر فعالند که همه به‌طور تجربی کار می‌کنند و اغلب دارای تخصص خاصی نیستند.
در همين راستا، «محمد ذوالفقاری»، یکی از فروشندگان داروی گیاهی، اظهار كرد: «فقط 10درصد از داروهای گیاهی را عطاری‌ها می‌توانند بر اساس تجربه کاری‌شان بسازند، اما اجازه ساخت دارو ندارند و نمی‌توانند برای بیماری‌های خاص، دارویی خاص بسازند.»
وی با بیان اینکه درمان با داروهای گیاهی سریع نتیجه نمی‌دهد، ادامه داد: «عرضه‌کنندگان داروهای گیاهی فقط برای بیماری‌های ساده مثل سرماخوردگی، سرفه و... می‌توانند برخی اقلام از داروهای گیاهی را عرضه کنند.»
عرضه داروهای گیاهی با مجوز خواروبار!
در همین خصوص، رئیس مرکز بهداشت کاشمر گفت: «در شهرستان کاشمر پزشک متخصص داروی گیاهی نداریم و کسانی که داروی گیاهی در شهر عرضه می‌کنند، تخصص لازم را ندارند.»
«مجتبی قائمی» با اشاره به اینکه متأسفانه برخی اقلام داروهای گیاهی در خصوص درمان اعتیاد، چاقی و لاغری به صورت قاچاق عرضه می‌شود، تصريح كرد: «چنان‌چه بخواهیم با اين موارد برخورد کنیم، عده‌ای این امر را سنگ‌اندازی در مقابل اشتغال‌زایی در جامعه تلقی می‌کنند.»
کپسول‌های پُر کردنی ترک اعتیاد
وي افزود: «باید شهروندان آگاهانه به سمت مصرف داروهای گیاهی بروند، حال آنکه شاهد عرضه کپسول‌های پُرکردنی ترک اعتیاد در عطاری‌های سطح شهر هستیم که به مبلغ بالایی به فروش می‌رسد، اما مواد تشکیل‌دهنده، مرکز تولید و زمان تولید آن‌ها مشخص نیست.»
قائمي با بيان اينكه در شهرستان كاشمر فقط یک عرضه‌کننده داروی گیاهی با تحصیلات مرتبط فعالیت می‌‌کند، اضافه كرد: «ديگر عطاري‌ها این شغل را با داشتن كم‌ترین تخصصی انتخاب کرده‌اند و مجوز فعالیتشان از سوی اتحادیه خواروبار (!) صادر شده که البته ربطی به فعالیت آن‌ها هم ندارد.»

کد خبر 409202

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار