۲ نفر
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۵:۱۴
آیا بودا شاهزاده هخامنشی بود؟

ایرنا نوشت:

وب سایت اینترنتی «خاستگاه های کهن» (ancient origins) چکیده ای از کتاب «بودای بابلی: تاریخ گم شده و بصیرت کیهانی سیذارتا گوتاما» به قلم «هاروی کرفت» را منتشر کرده که در آن رد پای سیذارتا - بودای بزرگ - را در ایران باستان می یابد.
نتایج یک تحقیق: بودا شاهزاده هخامنشی است

براساس گزارش این پایگاه که صدای آمریکا آن را منتشر کرده، نوشته های روی مهرهای پادشاهان هخامنشی سرنخ هایی به دست باستان شناسان داده که بر اساس آن ادعا می کنند «سیذارتا گوتاما» - بنیانگذار آیین بودا - در پارس باستان (غرب ایران کنونی) به دنیا آمده و عضو خاندان سلطنتی هخامنشی بوده است.

در ادامه گزارش آمده است: این کشف هیجان انگیز در پی تجزیه و تحلیل نوشته های روی مهرهای خانوادگی و لوحه ها و کتیبه های یافته شده در پرسپولیس، کاخ سلطنتی داریوش بزرگ هخامنشی و یافتن ارتباط میان مهرها با نام سیذارتا گوتاما و پدرش «سودودانا گوتاما» به دست آمده؛ کشفی که دکتر «راناجیت پال» در مقاله ای در ارتباط با ظهور ادیان بودایی و زرتشتی در ایران باستان با شرح وتفصیل و با ذکر جزئیات به آن پرداخته است.

روی تاج خاندان سلطنتی تصویری از پادشاه تاج بر سر در میان دو فرشته نگهبان قلم زنی شده و مهرهای کاخ تخت جمشید هم حاوی اسامی اعضای خاندان سلطنتی و دیگر شخصیت های مهم در قلمرو ایران باستان است.

گوتاما نام یکی از اعضای خاندان سلطنتی سکا (در شمال منطقه ای که پادشاهان پارس بر آن فرمان می راندند) بود.

باستان شناسان در بررسی شماری از مهر های به دست آمده از تخت جمشید، دریافتند که سرامانا (شامان مرکب از شیر و خورشید) اشاره به سدا آرتا (سیذارتا) دارد - سیذا به معنی (رهایی بخش) و ارتا به معنی حقیقت کیهانی.

دو فرشته نگهبان با سر و بال مرغی افسانه ای و بدن شیر، نمایشگر سرامانا شامان ها بود، بنابراین به باور باستان شناسان مهر خاندان سلطنتی مربوط به گوتاما، او را از اعضای خاندان سلطنتی ایران معرفی می کند.

در یک شمایل بودایی، بودا بر تخت شیرنشان تصویر شده است، در این شمایل بودا زیر درخت مقدس روشنگری کیهانی، معرفت خود را در اختیار شاگردان قرار می دهد.

باستان شناسان با مقایسه این شمای با تصاویر روی مهرها و کتیبه های تخت جمشید و بررسی مهرهایی که در کاوش های باستان شناسی تخت جمشید به دست آمده، این پرسش را مطرح کردند که تاج خاندان گوتاما در پارسه (سرزمین پارس) چه می کرده؟ و آیا پیوند و رابطه ای میان سیذارتا گوتاما با امپراتوری ایران وجود داشته است؟

کتیبه های داریوش بزرگ حاکی است که «اهورامزدا» خدای زرتشتیان، داریوش را فراخوانده تا (در سال 522 پیش از میلاد) تخت سلطنت را از گوماتا، مغ بزرگی که پس از مرگ کمبوجیه تاج و تخت را غصب کرده بود، بازپس بگیرد.

کندوکاو در کتیبه ها، پژوهشگران را به این باور رساند که سیذارتا گوتاما معروف به بودا همان گئومات یا «بردیا» بود که قدرت را در ایران به دست گرفت اما اندکی بعد به دست داریوش، شاهزاده هخامنشی سرنگون شد.

پایگاه خاستگاه های کهن افزوده است: پیروان بودا به هند رفته و در آنجا آموزه های گئومات را رواج دادند. بنا به این پژوهش، در تمامی متون بابلی نام اصلی بودا «گئومات» ثبت شده است.

مقایسه تصاویر نشسته بودا بر اریکه معنوی و تصاویر شاهان هخامنشی نشسته بر تخت پادشاهی نیز دلایل دیگر این همگونی و ایرانی بودن بنیانگذار آیین بودا ذکر شده است.

بر اساس این پژوهش ها، متون سانسکریتی که زادگاه بودا را هند ذکر کرده ، صدها سال بعد از سرنگونی گئومات یا بردیا در هند بازنویسی شده است.

اما یک واقعیت مسلم دیگر وجود دارد و آن این که تاریخ نگاران از گئومات بسیار اندک می دانند، اینکه آیا بودا همان گئومات - مغ بزرگ زرتشتیان - است یا نه، پرسشی است که هنوز در برابر باستان شناسان و مورخان قرار دارد.

4646

 

کد خبر 413790

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروز A1 ۰۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    18 0
    خیلی جالب بود. لطفا اگر اطلاعات دیگری دارید منتشر کنید.
  • بی نام IR ۰۵:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    3 27
    پس با این وصف هخامنشیان اصالت زرد پوستی دارند و مهاجرانی از شرق سیبری هستند
    • بی نام A1 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۷
      26 3
      نه عزیزم نتیجه میگیریم که اونا از اصالت هخامنشی هستند مه از ایران به اونجا رفتند.
  • بی نام IR ۰۶:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    10 5
    همیشه این سوال توی ذهنم بوده که مردم زمان هخامنشیان چه سرنوشتی پیدا کردند آن عظمت و شکوه به کجا رفت و اینکه آیا ما از نوادگان همان مردم هستیم یا نه؟ آیا مردم امروز ایران هیچ شباهتی به مردم آن دوران دارند یا به طور کلی با آن ها فرق میکنیم، ای کاش میتوانستیم بفهمیم ما از کدام نسل هستیم؟
  • وش IR ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    5 2
    هر چه تلاش کردم نتونستم نقصی در این تئوری پیدا کنم بلکه یکی دو تا دلیل خوب هم میشه به این نظریه اضافه کرد. باز هم نمیشه قطعی نظر داد ولی جالب بود.
  • بدیع الزمان IR ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    9 62
    هخامنشی به زباله دان تاریخ پیوسته کلا تمام شاهای ایارن جز قتل و غارت چیزی نداشتن اسمشم گذاشتن تمدن
  • کوروش کویر IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    10 53
    انشتین و ادیسون هم هخامنشی بودند خود افتابه هم از اختراعات داریوش خاخام منشی بود
  • ساسان IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    8 52
    هخامنش ها با یورش وغارت وبه نابودی کشاندن تمدن های بزرگ منطقه چون بابل وعیلام واشور و مصر چنان افول وانحطاتی در منطقه ایجاد کردند که تا هزار سال حتی یک عالم و دانشمند هم از این منطقه بیرون نیامد بشریت شانس اورد که یونان با بیرون ریختن انها از انحطاط مصون ماند وگرنه ما هنوز در دوره بربریت بسر میبردیم
    • بی نام A1 ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۷
      49 5
      اگر تاریخ میخوندی میفهمیدی که کوروش کبیر با صلح کامل بابل رو فتح کرد و مردم بابل از دست پادشاهشون در عذاب بودند و حتی به استقبال سپاه کوروش اومدن از شادی. اینجا جا نمیشه بگم کوروش چقدر صلح ایجاد کرد و چه کمکی به بابل کرد.برو خجالت بکش کوروش در قلب ما میمونه و امثال تو نمیتونن اونو خراب کنند.ما تاریخ میخونیم نه مثل شما تعصب کورکورانه.خبر لطفا منتشر کن ایندفعه دیگه.
  • بی نام RO ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    12 7
    لطفا تاريخ را تحريف نكنيد بنده در هـيچ كجاي ديگه همچنين چيزي نديدم البته تاريخ تولد ايشان هم عصر پادشاهي هخامنشيان بوده است ٥٣٥قبل از ميلاد البته در سرزمين پادشاهي كاپيلاواستو نه درايران باستان
  • پارسا A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۲/۱۵
    18 6
    به ناظم به اهورامزدای ایران.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین