" علی خادمی"روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرآنلاین در پلدختر اظهار داشت:یک مورد بیماری هاری در منطقه "سرفراش" بخش معمولان از توابع شهرستان پلدختر مشاهده شد.
وی افزود: یک مورد مشکوک به بیماری هاری به دامپزشکی شهرستان پلدختر گزارش شد که به خاطر حساسیت موضوع ، پرسنل این شبکه به منطقه اعزام و نمونه گیری لازم را جهت آزمایش به عمل آوردند .
وی تصریح کرد: نمونه جهت آزمایش به آزمایشگاه پاستور تهران ارسال شد که نمونه به بیماری هاری مورد تایید قرار گرفت و سگ معدوم و لاشه آن به صورت بهداشتی دفن شد .
مدیر جهاد کشاورزی پلدختر گفت: شبکه دامپزشکی شهرستان اقدام به واکسیناسیون کلیه سگ های گله تا شعاع پنج کیلومتری نمود
خادمی افزود: سگ و نمونه گیری لازم را جهت آزمایش به عمل آورده و به صورت کامل بهداشتی لاشه آنم دفن شد که پس از ارسال نمونه و تایید نمونه به هاری اقدامات لازم از جمله واکسیناسیون کلیه سگ های گله تا شعاع پنج کیلومتری صورت گرفت.
وی خوشبختانه با تلاش های صورت گرفته بیماری هاری در این روستا مهار شده است.گفت: با توجه به این که عشابر کوچرو در مناطق مختلف شهرستان مستقر هستند برای کنترل بیماری هاری تمام دستگاه های مرتبط پای کار بیایند و اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهند زیرا این بیماری مشترک انسان و دام است .
وی افزود: در راستای پیشگیری از بیماری هاری آموزش های لازم به مردم ، دانش آموزان ، دهیاران و اعضای شورای روستا ارایه شود.
وی به ساکنان و دامداران منطقه توصیه کرد :مراقب باشند و در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را به جهاد کشاورزی یا دامپزشکی شهرستان گزارش دهند.
وی گفت: هاری یک بیماری ویروسی ، حاد، خطرناک و کشنده و مشترک بین انسان و دام و قابل انتقال از دام به انسان است که با از گرفتگی حیوانات احتمال سرایت بیماری هاری از دام های بیمار به انسان وجود دارد.
خادمی اصلی ترین راه انتقال ویروس هاری را از طریق گاز گرفتگی عنوان کرد و افزود: انسان به طور تصادفی و اغلب از طریق گزیدگی توسط حیوانات و یا تماس با بزاق حیوان آلوده بر روی پوست آسیب پذیر ، به آن مبتلا می شود .
مدیر جهاد کشاورزی از افرادی که دچار حیوان گزیدگی می شوند خواست به مراکز درمانی مراجعه و برای پیشگیری از ابتلای به بیماری هاری اقدام کنند .
نظر شما