مشکلات یک موزه دار 14ساله/تنها موزه‌ای که می توان وسایل آن را لمس کرد

یک نوجوان 14 ساله موزه ای تاسیس کرده که بدون محدودیت می توانید به وسایل آن دست زده و با نحوه کار آنها از نزدیک آشنا شوید ضمن اینکه برای ورود باید کفش‌های خود را برای گام نهادن بر فرشهای سنتی این موزه در بیاورید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در اصفهان به نقل از تسنیم، سعید محمد جواهری نوجوان 14 ساله نطنزی، که با ایجاد یک موزه نسبتا کوچک، ولی زیبا در زیر‌زمین منزل مسکونی خود، توانسته است که بیش از 500 قطعه وسیله قدیمی را گرد‌هم جمع کند.

جواهری که عنوان جوان‌ترین موزه‌دار کشور را با خود همراه دارد در ارتباط با اینکه چگونه به فکر ایجاد موزه شخصی افتاده است، اظهار داشت: پدرم از زمان جوانی خود شروع به جمع‌آوری وسایل قدیمی یا به اصطلاح امروزی عتیقه‌جات کرده و به این کار علاقه داشت.

وی افزود: 3 سال پیش بود که پدرم به دلیل نبود فضای لازم و عدم توانایی مالی، عتیقه‌جاتی را که جمع کرده بود، در کارتن گذاشت تا بفروشد و این هم جالب است که بدانید که مکانی که ما در آن زمان وسایل را در آن می‌گذاشتیم، فقط یک کمد دیواری بود؛ بعد از چند وقت که پدرم گفت می‌خواهم وسایلم را بفروشم، به او پیشنهاد دادم که این کار را انجام ندهد.

این موزه‌دار خصوصی بیان داشت: به خاطر علاقه زیادی که به موزه داشتم، به پدرم گفتم که وسایل را به جای فروش، به من بدهد و پدرم هم از این موضوع استقبال زیادی کرد و وسایل را به من داد و بعد از مدتی جرقه احداث یک موزه در ذهنم زده شد، و از آنجائی که من و پدرم بیشتر رابطه‌ای دوستانه داریم تا پدر و پسری، این موضوع را با او درمیان گذاشتم.

وی در ارتباط با تفاوت این موزه با دیگر موزه‌ها بیان داشت:از آنجایی که برای دیدن یک وسیله در موزه باید خم و راست شویم برای من زجرآور بوده، به خودم گفتم باید موزه‌ای داشته باشم که همه بتوانند به راحتی همه اجسام آن را ببینند و لمس کنند.

جواهری اضافه کرد: اینجا تنها موزه‌ای است که شما می‌توانید به تمام وسائل آن بدون هیچ محدودیتی دست زده، آن را لمس کنید و با نحوه کار وسائل آن آشنا شوید و این موزه تنها موزه‌ای بوده که نباید با کفش وارد آن شد چون زیر‌پای شما فرش‌های سنتی ایرانی پهن شده است.

برای مهمانان فرش قرمز پهن می کنم

وی اضافه کرد: اگر برای من مهمانی بیاید برای او فرش قرمز پهن کرده، اسفند برایش دود می‌کنم و پذیرایی مفصل هم برایش در نظر می‌گیرم.

این موزه دار خصوصی با بیان اینکه در این موزه حدود 500 قلم جنس وجود دارد که که متعلق به زمان صفویه تا دوران معاصر است، گفت: چند مجموعه هم دارم که شامل 55 قفل، 40 قیچی، 10 مجموعه کلکسیون، 10 سماور، 15 خمره، 20 چراغ گرد‌سوز، تمامی وسائل حمام و غیره بوده، که در همه ابعاد و اندازه‌ها است.

وی هدف اصلی خود از ایجاد این موزه را حفظ آثار قدیمی و تاریخی در درجه نخست و نشان دادن صنایع دستی قدیم نطنز دانست و گفت: وقتی مهمانی می‌آید و این موزه و وسائل آن را می‌بیند به من می‌گوید فلان وسیله موزه تو را ما هم در زیرزمین خانه خود داریم و این بار که به موزه من می‌آید، می‌گوید که آن را تمیز کرده و به جای بهتری بردم که یکی دیگر از اهداف من برای ایجاد موزه همین این است.

قفل دو کلیده در موزه کلوک

جواهری بیان داشت: سعی کردیم وسائل سنتی و قدیمی را که در نطنز ساخته می‌شده در این موزه گرد‌آوری کنیم که اکنون دیگر خبری از ساخت آن‌ها نبوده و به کلی به پایان رسیده است.

وی اضافه کرد: برخی از وسائل موزه جالب است، که یکی از آن‌ها قفل 2 کلید بوده که با 2 کلید باز می‌شود، که ساخته هنرمندان نطنزی در زمان قاجار بوده و دومین وسیله، یخ‌تراش است که در قدیم برای تهیه فالوده و برفک، با این وسیله روی برف و یخ را تراش می‌دادند.

این موزه دار 14 ساله گفت: سومین وسیله سماوری است که یکی از نخستین سماورهای ایران بوده که این سماور ایرانی، توسط روس‌ها تغییر شکل داده شده و به حالت کنونی ایجاد شده و حتی نام سماور که نام یک دختر روسی است روی آن گذاشته شده است.

وی ادامه داد: اسم موزه من کلوک است که به معنی کوزه شکسته بوده و به این جهت این نام را روی آن گذاشتم که این موزه در مقابله با بقیه موزه‌ها هیچ است و کوزه شکسته‌ای بیش نبوده است.

جواهری در ارتباط با مشکلات خود نیز ابراز داشت: موزه‌داری را خیلی دوست دارم ولی از نظر مالی در تنگنا هستم و نمی‌توانم وسیله‌های بهتری را خریداری کنم.

سعید جواهری در سن 13 سالگی توانسته عضو انجمن موزه‌داران تهران و عضو انجمن موزه‌داران اصفهان شود و علاوه بر آن مجوز موزه‌داری را هم کسب کرده است.

کد خبر 419681

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار