به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ عمليات اجرايي طرح شيرين سازي و انتقال آب درياي خزر به حوضه فلات مركزي ايران زمانی که در دولت قبل کلید خورد مخالفان زیادی را به خود دید. مخالفان از سطحي و غيرعلمي بودن این طرح سخن به میان آورده و معتقد بودند اين طرح از لحاظ اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي هيچ پشتوانه يي ندارد. اما در دولت یازدهم رویه تغییر کرد و چیت چیان وزیر نیرو در مورد انتقال آب گفت: با توجه به افزایش غلظت نمک پس از شیرین کردن آب دریا و ایجاد مشکل برای آبزیان، طرح انتقال آب از دریای خزر به استان های مرکزی قابل اجرا نیست و بر همین اساس، سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب از دریای خزر به شهرهای مرکزی کشور مخالفت کرده است.
وزیر نیرو اما راه حل دیگری را جایگزین انتقال آب از دریای خزر دانست و آن هم سرمایه گذاری این وزارتخانه برای انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان بود با این استدلال: با این انتقال مشکل استان های سیستان و بلوچستان، کرمان، فارس و یزد در زمینه آب برطرف خواهد شد.
اسحاق جهانگیری نیز در این مورد گفته بود: دولت آمادگی دارد طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس را به بخش خصوصی و غیردولتی واگذار نماید و سپس آب را با قیمت بالا خریداری و با هزینه پایین در اختیار مردم قرار دهد.
صحبت های اخیر معصومه ابتکار رییس سازمان محیط زیست نیز حکایت از موافقت سازمان محیط زیست با این طرح داشت: پس از ارزیابیهای زیستمحیطی و تایید سازمان، علیالاصول مخالفتی با آب شیرینکنها نداریم اما باید گفت که راهحل مساله خشکسالی، مقاومسازی جامعه است.
حالا خبر می رسد که سازمان محیط زیست کارت سبز خود را به پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های هرمزگان و کرمان نشان داده است.معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست دراین باره به ایرنا گفت: پروژه انتقال آب دریای عمان به استان های کرمان و هرمزگان دارای ارزیابی زیست محیطی است و مورد تایید سازمان قرار گرفته است.
سعید متصدی گفت: اما در مورد وضعیت استحصال، جایابی و نحوه فعالیت آب شیرین کن ها هنوز گزارشی از سوی سازمان محیط زیست تایید نشده است.
او گفت: بخش انتقال خطوط آب این پروژه در گذشته مورد تایید زیست محیطی قرار گرفته بود، چندی پیش مجریان این طرح درخواست افزایش خطوط انتقال آب را داشتند که بعد از بررسی و گزارش ارزیابی زیست محیطی مورد تایید سازمان محیط زیست قرار گرفت.
متصدی با تاکید بر اینکه باید قطعا بسته ارزیابی زیست محیطی این پروژه کامل باشد ابراز امیدواری کرد: مجریان هرچه زودتر بسته ارزیابی زیست محیطی این پروژه را کامل کنند تا در صورت عدم اجرای ملاحظات زیست محیطی، سازمان با اجرای این پروژه برخورد خواهد کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: قطعا مسایل مربوط به فعالیت آب شیرین کن ها نیز مورد بررسی سازمان قرار خواهد گرفت.
گفتنی است 17 خرداد قرارداد اجرای طرح تامین، تصفیه و انتقال آب از دریای عمان به استان های کرمان و هرمزگان میان استاندار کرمان و سرمایه گذاران اجرای این طرح به امضا رسید.
در مراسم امضای این تفاهم نامه محمدرضا شه بخش مدیرعامل شرکت کرمان خودرو و رییس هیات مدیره شرکت عمران کرمان گفت: آغاز عملیات اجرایی این طرح از 6 ماه آینده آغاز می شود و مدت اجرای آن نیز پنج سال خواهد بود.
در این طرح برای نخستین بار در کشور بیش از 803 میلیون دلار سرمایه گذاری اجرا خواهد شد که سالانه 88 میلیون مترمکعب آب را منتقل می کند. از 2.8 مترمکعب در ثانیه آب انتقال شیرین از دریای عمان 0.5 و 0.7 مترمکعب برای دو شهر در مسیر انتقال آب در استان های هرمزگان و کرمان و 1.6 مترمکعب آن به شهر کرمان تخصیص خواهد یافت.
سازمان عمران کرمان به عنوان کارفرما با کمک کنسرسیومی از شرکت های مهندسین تهران - بوستن، جهان پارس، هیربدان و برسان سرمایه گذاران این طرح هستند.
۴۷۲۳۳
نظر شما