به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین دکتر کامبیز عباسی د رگردهمایی دبیران مناطق استانهای شمالی کشور که در این سازمان برگزار شد با بیان این مطلب افزود : قطعا اثر گذاری ای که مکانیزاسیون کشاورزی در کاهش هزینه تولید ، اقتصادی کردن تولید ، کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و انجام بموقع عملیات کشاورزی و کاهش ضایعات دارد می تواند نقش مثبت و موثری در تولید محصولات کشاورزی و پایداری تولید داشته باشد .
وی افزود: مکانیزاسیون کشاورزی نقش بسیار موثری در تولید اقتصادی و کاهش هزینه های تولید در بخش کشاورزی دارد که انجام بموقع عملیات کشاورزی و مدیریت مصرف نهاده ها را بدنبال خواهد داشت .
عباسی اظهار داشت : قطعا با گذر زمان نیازمندی به حوزه مکانیزاسیون کشاورزی بسیار بیشتر و فراتر از گذشته خواهد شد و این موضوع عامل اصلی در تولید انبوه محصولات کشاورزی می شود .
رئیس توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت : برای اینکه برنامه ریزی با مشارکت استانها مبتنی بر واقعیات باشد کشور را به 6 منطقه تقسیم کردیم و هر منطقه مجموعه ای از استانها را شامل می شود .
عباسی گفت : ضریب مکانیزاسیون استان قزوین نزدیک به متوسط کشوری است و پتانسیلهای خوبی در حوزه باغبانی و زارعت دارد و سهم این استان در تولید سهم موثر و خوبی است که در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی و رویکردهای نوین مکانیزاسیون به ویژه در حوزه کشاورزی حفاظتی تقریبا نزدیک به متوسط میانگین کشور و از جایگاه خوبی برخوردار است .
وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی در جامعه و نقش مکانیزاسیون کشاورزی اظهار داشت : مکانیزاسیون کشاورزی عامل اصلی و مهم ؛ حتی فراتر از نهاده است زیرا ماشین می تواند سایر نهاده ها مانند مدیریت کود ، سم ، بذر و حتی مدیریت منابع آب و خاک در گرو توسعه روشهای مکانیزاسیون است که می تواند مدیریت کند.
عباسی از دبیران مناطق استانها خواست تا برنامه جامع و مناسبی در خصوص مکانیزاسیون کشاورزی استان خود تدوین کنند تا بر مبنای آن بتوان ایجاد تقاضا و هدایت تقاضا که دو وظیفه مهم مکانیزاسیون است حرکت کنند .
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استانق قزوین نیز در این جلسه با ارائه سیمای کشاورزی استان قزوین گفت : این استان باکمتر از یک درصد خاک کشور سالانه حدود 4 میلیون تن محصول تولید می کند که حدودا 4 درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است .
مهندس حمید نوری نیا افزود : از مجموع 489 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان 223 هزار هکتار اراضی زراعی آبی و 194 هزار هکتار اراضی زراعی دیم می باشد .
وی اظهار داشت : وضعیت توزیع اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی در سال 93 در استان را ؛ 179 میلیارد ریال اعتبار تخصیصی و 186 میلیارد ریال اعتبار جذب شده و 300 دستگاه تراکتور توزیع شده ذکر کرد .
نوری نیا اهم برنامه های اجرا شده در سال گذشته را ؛ نظارت بر برداشت غلات و کاهش ریزش کمباینها ، اعزام 6 اکیپ ناظر با همکاری نظام مهندسی ، طرح شماره گذاری ماشین آلات خود گردان کشاورزی و طرح ساماندهی ، شناسنامه دار کردن تراکتورداران حرفه ای و جذب تسهیلات اعتباری برشمرد .
این مقام مسئول ؛ توسعه مکانیزاسیون در همه زیر بخشهای بخش کشاورزی ، توسعه و جذب نیرو محرکه با اسب بخار سنگین ، توسعه و جذب انواع نیرو محرکه باغی و ادوات کشاورزی باغی ، توسعه و حمایت تشکلهای مکانیزاسیون کشاورزی خصوصا رانندگان حرفه ای و توسعه ماشینها و ادوات کشاورزی اختصاصی زراعت در مراحل کشت را از برنامه های مهم استان در دست اقدام برای سال جاری ذکر کرد .
4646
نظر شما