به گزارش خبرگزاری خبر انلاین در این دیدار وزیر نیرو ،رییس صندوق توسعه ملی ،جمعی از معاونان وزرا ،نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد ، استاندار و دو تن از نمایندگان این استان ،معاون اول رییس جمهوری را همراهی کردند.
به گزارش ایرنا،مصلای بزرگ امام خمینی (ره) شهرکرد نماد معماری اسلامی ایرانی در کشور به حساب می آید.
کاشیکاری مدرن با حفظ اسلوب اسلامی و اسلیمی ها و ستونهای و گچبری های این آستان،از ویژگی ها این بنا به حساب می آید.
برای نخستین بار در کشور سنگهای خراطی شده بر روی ستونهای مصلای شهرکرد نصب شد و در کارشیکاریهای این مصلا نیز ار رنگهای آبی، فیروزه ای و سبز به بهترین نوع کاربری رنگها و خط نوشته ها استفاده شده است.
چشم انداز مصلای بزرگ امام خمینی(ره) شهرکرد نیز به گونه ای طراحی شده که هر کس وارد شهر می شود، می تواند آن را مشاهده کند.
گنبد مصلای شهرکرد از نظر نوع و فرم معماری مدرن اسلامی در خاورمیانه بی نظیر و بی همتاست و ارتفاع آن از کف زمین 18 متر است و مساحت زیر این گنبد یک هزار مترمربع است و بدون هیچ ستونی احداث شده است.
در شبستان این مصلا نیز هشت تا 10 هزار نفر می توانند نمار خود را اقامه کنند و 30 درب اصلی برای خروج و ورود افراد در آن اختصاص یافته است.
گلدسته این مصلا نیز از کف زمین 47 متر و از کف بام نیز 38 متر ارتفاع دارد و به صورت چهار ضلعی طراحی شده و کاشیکاری مصلای بزرگ شهرکرد نیز از نوع کاشیکاری مدرن اسلامی با هفت رنگ و شکلهای اسلامی تزئیین شده است.
این مصلا دارای هشت نوع کاربری شامل کتابخانه با مساحت زیربنای دو هزار و 745 مترمربع ،پژوهشکده قرآنی با مساحت زیربنایی چهار هزار و 750 مترمربع، سالن 1100نفره با مساحت چهار هزار و 890 مترمربع، پارکینک با ظرفیت 160 خودرو، بخش اداری با 9 هزار مترمربع و مجموعه فرهنگی با هشت هزار مترمربع زیر بنا می باشد.
مجموعه تجاری این مصلا نیز هشت هزار مترمربع با 90 باب مغازه احداث شده و این مصلا یکی از شاهکارهای معماری اسلامی با تلفیق موتیف های مدرن است.
مساحت زمین این مصلا 22 هزار مترمربع و زیربنای آن 32 هزار و 743 مترمربع می باشد و ساخت این مصلای از سال 72 شروع شد و عنوان نمادی برای برپایی نماز جمعه شناخت می شود.
4646
نظر شما