رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از جزئیات اعطام وام ویژه به دانشجویان دکتری خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین، سوال در مورد تفاوت حقوق و دستمزد بین رشته های علوم پزشکی و دانشجویان دکترای وزارت علوم، یکی از پرتکرارترین سوالاتی است که در سرویس مشکلات مردم خبرآنلاین ثبت شده است.


یکی از این سوالات به شکل زیر مطرح شده:


"چرا دانشجویان پزشکی باید از وزارت بهداشت حقوق دریافت کنند اما دانشجویان دکتری وزارت علوم فقط پژوهانه دارند آن هم در قالب حقوق؟ ما هم به اندازه دانشجوهای پزشکی زحمت می کشیم و درس می خوانیم. چرا نباید مثل دانشجویان وزارت بهداشت حقوق دریافت کنیم؟"


ذوالفقار یزدان مهر، رییس صندوق رفاه دانشجویان در این باره به خبرآنلاین گفت: تفاوت پرداخت تسهیلات و حقوق به دانشجویان دکتری در رشته های پزشکی و غیرپزشکی به نوع اشتغال آنان برمی گردد.

او ادامه داد: اصولا دانشجویان دوره های تخصصی پزشکی به دلیل گذراندن زمان خدمت مشخص در بیمارستان به عنوان رزیدنت (دستیار) طبق ضوابط و مقررات وزارت بهداشت از محل درآمد بیمارستان محل اشتغال، دستمزد مشخصی را دریافت می کنند.
یزدان مهر با بیان این که این دانشجویان بطور همزمان دوره آموزشی عملی و اشتغال نیمه وقت را تجربه می کنند گفت: اما دانشجویان دکتری دوره تخصصی غیر پزشکی صرفا به تحصیل اشتغال دارند.

رییس صندوق رفاه دانشجویان گفت: بنابراین طبق مقررات از دو نوع تسهیلات حمایتی برخوردار می شوند. یکی تسهیلات بلاعوض پژوهانه که پس از معرفی دانشگاه به وزارت علوم و انجام بررسی های لازم به میزان 5 میلیون تومان به ازاء هر دانشجوی دوره دکتری تخصصی که بورسیه یا متعهد دستاه یا ارگان خاصی نباشند پرداخت می شود.

او ادامه داد: این تسهیلات به منظور حمایت از فعالیت های علمی و پژوهشی دانشجویان اختصاص پیدا کرده که طی سه مرحله متناسب با پیشرفت فعلایت های پژوهشی دانشجو پرداخت می شود.

این معاون وزیر علوم ا ز تسهیلات وام ویژه به دانشجویان دوره دکتری تخصصی خبر داد و گفت: این وام به دانشجویانی پرداخت می شود که از پژوهانه استفاده نکرده اند و بورس دستگاه و یا ارگان خاصی نیستند. این وام بدون سود است و بازگشت آن پس از فراغت از تحصیل دانشجویان در اقساط بلندمدت است.

 

او در پایان از مبلغ این وام خبر داد و گفت: مبلغ وام برای هر دانشجو ماهانه پانصد هزار تومان است و در صورتی که رساله دانشجو کاربردی و نیازمحور باشد، پس از تایید دانشگاه ماهانه 600 هزارتومان در قالب وام صندوق رفاه دانشجویان می تواند دریافت کند.

45304

 

کد خبر 427725

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    13 4
    جوابی که داده اند پاسخ کاملا غلطی است که نشان از ناآگاهی و یا شاید فرافکنی دارد. بفرمایید دانشجوی رشته بیوشیمی بالینی، هماتولوژی، بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، ژنتیک، ویروس شناسی و یا سایر گرایش ها در کدام بیمارستان مشغول کار هستند که ما هم بدانیم و آگاه شویم. آنچه شما گفته اید در مورد دستیاری رشته های پزشکی مصداق دارد نه در مورد همه رشته های حوزه علوم پزشکی. در ثانی شما به عنوان وزارت علوم باید به فکر وضعیت این دانشجویان پس از فارغ التحصیلی باشید. پذیرش بدون ضابطه بدون توجه به نیازهای واقعی کشور و صرفا برای پر کردن ساعت کار استادان سبب شده که ما با انبوهی از دانش آموختگان بیکار مواجه باشیم. وزارت علوم باید تکانی بخورد و رسانه ها مکلفند این را از وزارت علوم و دانشگاه ها بخواهند.
  • شهرام EU ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    14 12
    دانشجوی پزشکی ارایه خدمت می کند یعنی از دوره کارورزی به بعد در درمان بیماران نقش ایفا می کند. و منجر به کسب درآمد برای بیمارستان و دانشگاه می شود. درصد خیلی کمی از درآمدی که تولید کرده است به عنوان حقوق به وی پرداخت می شود.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    8 2
    اقای دکتر اتفاقا دانشجویانی که در رشته های پایه دانشگاه های علوم پزشکی درس می خوانند هم حقوق می گیرند. مثلا رشته ژنتیک هم در وزارت علوم است هم در وزارت بهداشت ولی فقط وزارت بهداشتی ها حقوق می گیرند. ربطی به بیمارستان رفتن ندارد کسانی که بیمارستان نمی روند هم حقوق می گیرند
  • بی نام A1 ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    3 11
    پس دانشجوهای دکتری ازاد چی؟اونا خرج ندارن,با این شهریه سنگین دانشگاه,اکثر استاد ها هم که از دانشگاه سراسری میان تو خیلی از رشته های دکتری تخصصی دانشگاه ازاد
  • بی نام A1 ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    3 0
    پژوهانه که دیگه نمی دید شما. من از دانشگاه پرسیدم میگن دیگه پول نداریم بدیم.
  • بی نام IR ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    5 3
    تفاوتها از همان زمان تحصيل در جهان سوم اغاز مى شود در حالى ک اصلا phd با پزشکى قابل قياس نيست دکترى تخصصى اسمش روش هست ک با کسى ک کنکور داده و پزشکى قبول شده فرق ميکنه...
  • بی نام IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    5 0
    کدوم پژوهانه؟ من که دانشجوی دکتری دانشگاه امیرکبیر هستمو 3 ماه دیگه دارم دفاع می کنم ولی اسمی از پژوهانه نشنیدم
  • بی نام A1 ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    10 15
    سوال اساسی تر اینه که چرا یه پزشک متخصص بالای 100میلیون درامد ماهانه داره و کسانی که دکتری رشته های دیگه رو دارن10درثد اینام درامد ندارت. مگه دکترا تخم دو زرده کردن
  • علیرضا A1 ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    6 0
    خب تو خیلی از رشته ها دانشجوهای دکترا و ارشد مهندسی و غیر مهندسی تزشون درواقع انجام یک پروژه صنعتی هست. مثلا استاد خود من تو دوره ارشد سر پایان نامه من و دانشجوی دکترامون که یک پروژه تحقیقاتی/صنعتی بود در طول یک سال حدود ۱۴۰ میلیون تومن قرار داد بست. ولی یک ریال از این پول به من و دانشجوی دکترا نرسید. این در حالیه که تو کشورهای صنعتی، دادن هزینه تحصیل و زندگی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی از محل انجام پروژه یه پایان نامه کاملا پذیرفته شده است
  • بی نام A1 ۱۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    9 8
    دانشجویان دکترای پزشکی در مراحل تحصیلشان در تولید درآمد نقش دارند یعنی به ازای کارشان پول از مردم گرفته می شود ولی سایر دانشجویان اینطور نیست
  • بی نام IR ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    6 2
    اگر می خواستید حقوق بدهید تا حالا می دادید تازه می خواهید بیچاره ها پابند اینجا شوند و با خفت و خواری استخدام هم نشوند بعد از کجا بیاورند وام شما ها را پس بدهند ؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    18 12
    چه حقوقي هم ميگرن دانشجويان پزشكي؛ ٣٩٠٠٠٠ هزار تومان با ١٠ شبانه روز كشيك هاي ٣٠ ساعته واقعا مردم انصاف ندارن انشالله زودتر درس تموم بشه برين خارج از كشور راحت شيم
  • بی نام IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    12 7
    مثل اينكه دوستان محصل در ساير رشته ها اطلاعي از تحصيل در رشته پزشكي ندارند. دوستان عزيزي كه فكر مي كنند به اندازه دانشجويان پزشكي زحمت مي كشند كافي است يك ماه از زندگي يك دانشجوي پزشكي از جمله ده شب كشيك بيمارستاني در هر ماه را ببينند و بعد قضاوت كنند.
  • بی نام A1 ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۰
    7 0
    دسنیاران در ضمن درس کار میکنند و بیمار ویزیت میکنند ولی همه دانشجویان دکتری ارایه خدمت بخشی از آموزش نیست ولی در بخشی که مانند دسنیاران هستند این حق باید باشد مثلا دکتری شیمی اگر فقط در آزمایشگاه دانشکده کار کند ذیخق نیست ولی اگر در یک کارخانه کار کند ذیحق است
  • پزشک A1 ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
    6 3
    خیلی هم خوبه،مثل دستياراي پزشکی ۴سال ماهی ۷۰۰ تومن حقوق بگیرن در ازای ماهی ۴۰۰ ساعت حضور در بیمارستان و البته اجازه هیچ کار دیگه ای رو هم نداشته باشن. بعدشم به مدت ۴ سال تشریف ببرن هرجایی که دولت میگه خدمت کنن.
  • بی نام RO ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۳۱
    7 0
    خداییش برن با چهار تا کشور توافق کنن صادرات دانش آموخته انجم بدن اینجا خیری نرسید بهمون
  • بهاره A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    2 11
    همین وام دکتری رو هم قرار بود هر سه ماه یکبار 1.5 بدن. مرحله اول رو اواسط فروردین دادند ولی هنوز که هنوزه مرحله دوم رو ندادند یعنی بایستی اواسط تیر میبود اما الان که از نیمه مرداد گذشته هنوز خبری نیست. ولی از اون ور موقع بازپرداخت میخوان هر ماه 350 پس بگیرن. واقعا که چقدر قانونمند و منصف؟