اسفندیار رحیم مشایی گفت: اگر کسی به دنبال آزادی است، باید به دنبال عدالت هم باشد.براین اساس نظامی که به سمت عدالت حرکت می کند خود به خود به سمت آزادی نیز حرکت می کند.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس دفتر رئیس جمهور در برنامه سیاست ایرانی شبکه چهار با بیان اینکه پیامبران الهی که رسالت بشری داشتند مدیران جامع بشریت هستند، افزود: آنها به همه نیازها پاسخ می دهند. چون برخی از دین تصور دیگری دارند و فکر می کنند که دین تنها به بخش هایی از نیاز بشری می پردازد . اسلام نابی که امام خمینی هم روی آن تاکید داشتند پاسخگوی همه استعدادهای بشر است.  

وی در بخش دیگری از این برنامه به وظایف ولی فقیه در عصر غیبت پرداخت و گفت: دکتر احمدی نژاد تعبیر زیبایی دارند و می گویند زندگی در نظام ولایت فقیه تمرینی است برای زندگی در نظام مهدویت. بر این اساس نظام ولایت فقیه دو ماموریت را با هم دارد اول اینکه این عدم حضور حضرت حجت را تامین بکند برای اینکه محرومیتی اتفاق افتاد است و دیگر آنکه بخشی از آن چیزی را که امکان تحقق دارد، عملی کند که از این طریق امکان ظهور امام (ع) فراهم شود. یعنی بسترسازی برای ظهور امام عصر.

 مشایی خاطر نشان کرد: اسلام ناب از نظر جهان بینی اقناع کننده است و به هر سوالی پاسخ می دهد و با روی گشاده از آن استقبال می کند. و به همین دلیل است که جسارت دارد در حوزه اندیشه در برابر هر تفکری بایستد و خود را مطرح کند.

 وی با بیان اینکه «اسلام ناب پاسخگوی همه جنبه هاست»، خاطر نشان کرد: اگر یک جایی شما دیدید کسی از پاسخ به سوالی طفره می رود او نمی تواند مظهر حقیقت باشد. یکی از ویژگی های اسلام ناب آن است که از ارائه اندیشه وحشت نمی کند. اسلامی که برای طرح حقایق، آزادی را پاس ندارد اسلام ناب نیست و بر همین اساس است که برای یک اندیشمند اسلامی ترس معنا ندارد .

مشایی اضافه کرد: الان این دولت در منطق مدیریت جهانی طرح دارد. برای اینکه قوی ترین پشتوانه را - اسلام را ـ  دارد. چون اگر ایده و فکر دارای ساختارهای لازم نباشد و نتواند با چارچوب های بدیهی و استنتاجی تطبیق پیدا کند معنا ندارد شما برنامه ای را ارائه کنید؛ چون برنامه هزینه دارد و شما منابع را هزینه می کنید تا از یک وضعیت موجود به یک وضع مطلوب برسید.

وی در پاسخ به این سوال که اسلام را امام خمینی چگونه تبیین کرد که ملت ایران آن را باور کرد، گفت: آنچه امام خمینی روی آن تاکید داشت ایستادگی در برابر اندیشه ای بود که اساسا برای دین ماموریت اداره جامعه را قائل نبود. الان هم این اندیشه وجود دارد و معتقد است با توجه به آنکه هزار و چند صد سال از اسلام گذشته دین در عصر مدرن کارکردی ندارد، اما امام با این اندیشه مقابله می کرد و خلاف آن را ثابت کرد.

 به گفته وی دین اسلام حقیقی که پیامبر عرضه کرده در عرصه های مختلف انسانی کارکرد و کاربرد دارد از مبانی معرفتی و حوزه های کارکردیش استفاده می کند.

مشایی  ادامه داد: البته اختلاف در جامعه وجود دارد و بعضی برداشت دیگری دارند و می گویند فیزیک دین است، شیمی دین است، نقاشی دین است. ما برخی اوقات عبارات را عرفی استفاده می کنیم و از مفهوم خارج می شویم و به همین دلیل شبهه پیش می آید.

 وی در پاسخ به این سوال که امام چگونه توانست در میان مشرب های مختلف، اسلام را در کشور جا بیندازد، گفت: امام خودش یک مدیر جامع بود. مدیر جامع به این معنا نیست که فرد باید خودش هم فیزیک را بداند. شاید امام خمینی فیزیک هم می دانست، من اطلاع ندارم ولی مدیر جامع در حوزه اندیشه ورود پیدا می کند و بر اساس آن همه می پذیرند که این اندیشه پاسخگوی نیاز امروز است. امام نسبت به مسائل جامعه واکنش نشان داد و ارزیابی نسبت به مسائل جامعه را مطرح کرد و از این طریق جایگاه شایسته ملت ایران را تبیین کرد.

مشایی درباره تقابل اسلامیت و ایرانیت با بیان اینکه این موضوع ریشه القایی از بیرون دارد، افزود: عده ای به دنبال آن هستند که بین ظرفیت های ملی و اسلامی ما را جدا کنند . هر دو این ظرفیت ها کارکرد دارد. امام یکی از هوشیاری هایشان این بود که به مردم و اصول ملت پایبندی داشت.

وی در پاسخ به سوالی درباره جمهوریت و اسلامیت و اینکه کدام یک اولویت دارد، به ذکر مثالی پرداخت و گفت: جمهوری عراق را اگر شرایطی در آینده اتفاق بیفتد و جمهوری اسلامی عراق شود. در اینجا جمهوریت ساختار سیاسی است. اما محتوا در ساختار است که شکل می گیرد. بنابراین مشخص است که جمهوری اول است و نوع جمهوری در مرتبه بعد.  اما معنایش این نیست که جمهوری ظرفی است که هر مظروفی را می پذیرد بلکه متناسب با روح این جمهوری محتوا هم تغییر می کند.

مشایی ادامه داد: نظام سیاسی کنونی ما جمهوری است. اگر جمهوری اسلامی نبود ممکن بود شورای نگهبان هم در آن وجود نداشت یا شکل دیگری داشت.

وی در پاسخ به این سوال که اگرجمهوری اراده مردم است اگر آنان در آینده نظام غیر اسلامی را برگزیدند چه باید کرد، اظهار داشت: جمهوری یک مدل مدیریتی بر ای اداره جامعه است و برای خودش به ازای بقیه نظامات سیاسی دارای روح است. و اصلا روح مردم در تقابل با اسلامیت قرار نمی گیرد. اینکه کسانی مثل پیامبران و امامان تاکید دارند که دین در همه جا یعنی آنکه تقابلی وجود ندارد.

رئیس دفتر رئیس جمهو ردر توضیح این مطلب، تصریح کرد: انسان ها بنا به جغرافیای خود لباس های متفاوتی دارند اما اسلام لباس خاص که ندارد. همان لباسی که مردم با آن زندگی می کنند. البته یک بحث دیگری داریم که حجاب است و با لباس فرق می کند. آن بحث پوشش است و حدود پوشش. ولی لباس لباس است و لباس اسلامی که نداریم . غذا هم غذا است و غذای اسلامی نداریم. چرا که غذا چیزی است که در طبیعت است. از این نظر همه غذاها اسلامی است. اینجا تقابلی نداریم . دین با ملیت هم از یک جنس هستند. در عینیت نیز تقابل ندارند. و فکر می کنم بین هویت ملی و دینی تضاد نیست چرا که اسلام ناب جغرافیا ندارد. و همه اینها بازگشت به خدا دارد.

وی با بیان اینکه پیامبران نمی توانند عدالت را برقرار کنند، گفت: عدالت را مردم باید اقامه کنند و اگر مردم این کار را نکنند معنایش این است یک چیز دیکته شده و تحمیلی در شئون زندگی است و  مردم در یک نظام قاهره تحمیلی این کار را انجام می دهند و این اصلا ارزش ندارد.

به عقیده وی آزادی و عدالت در تقابل با هم نیستند و پاسداشت آزادی پاسداشت عدالت است و اگر کسی به دنبال آزادی است، باید به دنبال عدالت هم باشد. براین اساس نظامی که به سمت عدالت حرکت می کند خود به خود به سمت آزادی نیز حرکت می کند. 

کد خبر 42897

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۵:۰۲ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    2 1
    نمي دونم تا كي مي خواهيد اين طور جانبدارانه و بدون تفكر تيترهاتون رو انتخاب كنيد . ولي ظاهرا ماموريت خراب كردن آقاي مشايي رو داريد خوب انجام مي ديد . واقعا متاسفم .
  • بدون نام IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    همچین چیز جدیدی هم نیست آقای مشایی همیشه از این حرف ها می زنه (عادت کردیم)
  • فیلم ساز IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    می شود ایشان که این همه سخنان شیرین می زنند - کلامی در مورد گرانی و تورم کشنده بگویند 2 سال پیش با 500 تومان می شد یک وعده غذا خورد و اکنون یک عدد نان
  • مجید IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 1
    آقای ضرغامی کلاهشان را بگذارن بالاتر
  • الهام IR ۰۶:۴۳ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    یه استاد لیسانسه! داشتیم، معروف بود به اینکه از کلمات قلمبه سلمبه و دیرفهم و اصطلاحات خارجی و زبان اصلی استفاده میکنه تا دانشجوها اصلا نفهمن چی میگه و فکر کنن خیلی داره سطح بالا درس میده و اونا خنگ هستن. هیچکس هم جرات نداشت سر کلاس چیزی بپرسه چون هر کس فکر میکرد همه فهمیدن درسو الا خودش حالا حکایت آقای مشایی شده. لباس و پوشش و غذا و طبیعت و ...
  • سیامک منصوری IR ۰۶:۵۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    2 0
    سخنان اقای مشائی بنظر کاملا منطقی میرسد انهائی که نقدی براین سخنان دارند بیایند وطرح کنند تا جامعه هم مستفیذ شود حیف است این نوع دیدگاه غریب بماند وروی ان بحث وغور نشود.
  • بدون نام IR ۰۷:۱۷ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    2 0
    سلام تمام صحبت هاي آقاي مشايي را گوش كردم فقط براي اينكه قضاوت عادلانه تري از ايشان داشته باشم و حداقل در مورد تيتري كه درج كرده ايد مطمئن شدم كه شما مشايي را يك خوراك تبليغاتي بر عليه دولت كرده ايدو يقين دارم كه سخنان ديشب وي را تحريف كرده ايد، اگر هم نظرم را درج نمي كنيد، لااقل آزاده باشيد و دينتان را به دنيايتان نفروشيد.
  • بدون نام IR ۰۷:۴۶ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    تا کی این آقا میخواد کفر بگه؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    اگر یکی از همین به قول خودشون سران فتنه این حرف رو میزد اونم نه تو رسانه ملی اول یه تظاهرات راه می انداختند بعد هم احتمالااعدامش می کردند
  • بدون نام IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    مشاور ورئیس دفتر ریاست جمهور انگار وقت آزاد زیاد داره که بدنبال حرف وحدیث است برای خدمت به مردم ورفاه جامعه اینارورها وعملکرد خود را با عمل نشان دهند نه با حرف.......
  • شايد روزي ... IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    شما كه نظر منو ثبت نمي كنيد اما حداقل بذاريد بگم خدايا خدايا تا انقلاب مهدي مشايي را نگه دار(تا حداقل طعم عدالت آقا رو بچشه)
  • بدون نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    2 0
    حرفاش که درسته!!! چرا شانتاژ میکنید؟؟؟!!!
  • صداقت IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۸۸/۱۱/۲۰
    0 0
    وقتی آقای خاتمی بحث سازگاری دین و عدالت را مطرح میکنه عنصر خودفروخته و ضد دین و غرب زده و از این حرفا میشه، اما وقتی آقای مشایی حرفهای ایشان را با قالبی جدید و در بسیاری موارد ناشیانه می زند، اشکالی ندارد و دولت اسمش را آزادی تفکر میگذارد!
  • معين IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۳
    2 1
    اينا همه دروغه و مشايي يك روشنفكر سياسي است كه چنتا امل ميان حذف هايش را ميكوبونن زنده باد مشايي

آخرین اخبار