بی کیفیت شدن سموم دفع آفت که منجر به تکرار چندباره سم پاشی می شود

یکی از کاربران خبرآنلاین، از بی کیفیت شدن سموم دفع آفت خبر داده و گفته است این سموم دیگر تاثیری روی آفات ندارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک کشاورز که مخاطب سرویس مشکلات مردم این رسانه هم هست، سوالی در مورد بی کیفیت شدن سموم دفع آفات نباتی مطرح کرده است: "من در اردبیل کشاورز هستم. مدتی است سموم دفع آفات نباتی در اردبیل به شدت بی کیفیت است به طوری که اگر قبلا می بایست سه بار مصرف می کردیم، الان باید تعداد دفعات سمپاشی را بیشتر کنیم و باز هم آفت ها از بین نمی روند. چرا این اتفاق افتاده؟"


از آن جایی که استفاده از سموم دفع آفت یکی از مسائل مهم زیست محیطی است و با سلامت جامعه رابطه تنگاتنگی دارد، این مسئله را از مسئولین سازمان حفظ نباتات جویا شدیم.


حمید یداعی، مدیر حفظ نباتات اردبیل در این باره به خبرآنلاین گفت: این مسئله همه ساله از سوی برخی کشاورزان مطرح می شود و مواردی به گوش ما می رسد اما تا زمانی که مستند نباشد نمی توانیم درباره آن اظهارنظری بکنیم.
او ادامه داد: وقتی ادعا می شود کیفیت یک سم پایین است، ما آن سم را به طور میدانی آزمایش می کنیم و بر اساس استانداردهایی، جدولی را پر می کنیم و نتایج، مشخصات سم و یک نمونه را برای تست شیمیایی از نظر مواد اولیه به تهران می فرستیم.


مهندس یداعی با بیان این که تا به حال چند مورد اعتراض به کیفیت سم در مشکین شهر و پارس آباد مشاهده شده گفت: در مورد اعتراض هایی که امسال بوده بررسی هایی انجام شده و به این نتیجه رسیدیم که یا دزها را به اندازه کافی نزده اند و یا بیش از اندازه استفاده کرده اند. گاهی هم کیفیت آبی که برای سم پاشی استفاده شده مناسب نیست و خود سم مشکلی ندارد.


مدیرکل سازمان حفظ نباتات اردبیل در پایان گفت: کشاورزان باید دقت کنند که مصرف سم طبق دستور العمل باشد تا سم پاشی فایده داشته باشد. در مواردی که شکایت مطرح شده مشکل از خود سم نبوده و در کاربرد آن اشکال وجود داشته؛ مثلا سم را با کود مایع مخلوط کرده بودند یا زمان سمپاشی رعایت نشده است. دقت در این که یک سم پشت سر هم استفاده نشود و فاصله گذاری بین سموم هم در تاثیرگذاری آن موثر است.
304

کد خبر 428987

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    2 0
    با سلام . ما تولیدکننده سموم کشاورزی هستیم عوامل زیادی 30 مورد در کارایی سموم به شدت تاثیرگذار است ولی متاسفانه کشاورزان ما به دنبال سموم ارزان قیمت هستند که کیفیت ندارد و این خود به کشاورزان بر میگردد که چه چیزی را از تولیدکنندگان مطالبه کنند .
  • روحانی تنهانیست IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    3 0
    خبرانلاین ازاینکه مشکلات باغداران استان اردبیل رابامسیولان درمیان گذاشتیدواقغا تشکرمیکنم ولی من ازاین مسیول حفظ نباتات استان یک سوالی دارم تمای کشاورزان مشگین شهر ازسمومی که برای ازبین بردن لکه سیاه سیب که بزرگترین خسارت رابه ماباغداران میزنه استفاده کردیم این سم باید سه باردراویل بهاراستفاده شود ولی باشش باراستفاده هم بازلکه سیاه سیب تمامی باغات ماراالوده کرده به فرض اب من الوده بوده یا زمان سمپاشی رارعایت نکردم ایا چندهزارباغدار مشگین شهری همه ابشان الوده بوده چرایک بار تا حالا یک مهندس شما نیومده ببینه که مشکل چی هست به ادرات جهادکشاورزی مراجعه میکنیم میگند چون مواداولیه ساختسموم چینی هست به خاطراونه چرایک بارنمیگوینداین سموم هیچ اثری ندارندهیچ بلکه باعث افزایش بیماری هم میشوند
  • روحانی تنهانیست IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    4 0
    برای اگاهی این مدیرکل عزیزهم میتونم بگم بیشترمحصولاتی که کشاورزان برای لکه سیاه سیب استفاده میکنندساخت کارخانه شیمی قزوین میباشد.ومشکل دیگه که میشه گفت بیشتر جاهایی که این سموم رامیفروشند سموم تاریخ مصرف گذشته را باحذف تاریخ تولید یا چسباندن تاریخ تولید جعلی روی سموم به علت سودبیشترچون سموم تاریخ گذشته حتما خیلی ارزان به دست انهامیرسهوعدم نظارت هیچ ارگانی به باغداران عرضه میکننداقای مسیول حفظ نباتات استان اصلا ما باغداران شهرستان واصلا مردم استان به جهنم گناه کسانی که دردیگراستانهای ایران که ازاین میوه ها استفاده میکنند چیست میدانیداستفاده ازیک سم ان هم هشت باریعنی چه چرانمیخاهید برای اولین بارازپشت میزخود بلندشید یه خاطررضای خداوند وحفظجان هموطنان خودتان سری به کشاورزان بزنید
  • عباس IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    2 0
    پدر بنده هم کشاورز است بنده خود شاهد بودم در فروردین 3بار اقدام به سم پاشی یونجه کرد ولی هیچ اثری نداشت .مغازه دار به پدرم گفته بود سم ها بسیار رقیق شده اند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین