به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حالا «پایتخت ۴» با یک تفاوت به روی آنتن رفته است. این مجموعه تلویزیونی که هر سال نوروز از شبکه یک سیما پخش میشد این بار در ماه رمضان به روی صحنه رفته است تا شب های بیشتری میهمان خانههای مردم باشد.
در نظرخواهی که درباره سریال پایتخت ۴ و شخصیتهای آن صورت گرفت کاربران خبرآنلاین، نظرات متنوعی را نسبت به این سریال ابراز داشتند.
یکی از نکاتی که اکثر کاربران روی آن اتفاق نظر داشتند، سادگی و واقعی بودن شخصیتها و اتفاقات این مجموعه بود. مثلا در اولین نظری که برای این مطلب درج شده، کاربری نوشته است: «واقعی و ملموسه. مث فیلمهای دیگه ریخت و پاش نداره طنزش هم اگه شاهکار نباشه از خیلیهای دیگه بدتر نیس.» کاربر دیگری هم در پاسخ به این کامنت نوشته که حداقل دور و بر خود ده دوازده نقی معمولی میبیند.
نسیم هم گفته: «من فکر میکنم سادگی و باورپذیری این سریال و احساس خودمانی کردن بیننده نقش زیادی در موفقیت این سریال داشته. از این گذشته خود بازیگران هم کاملا با نقش خود زندگی میکنن. مثلا خانم رامین فر به معنای واقعی در نقشش فرو رفته. اکیپ بازیگران این سریال چه از روی برنامه چه تصادفی خیلی با هم هماهنگی دارن.»
کاربر دیگری درباره نقش نقی گفته: « سریال خوبیه مخصوصا شخصیت نقی من خودم از خدامه همسرم مث نقی عاشق زن و زندگیش باشه.»
اما کاربر دیگری به نام علیرضا نظر متفاوتی نسبت به این سریال داشت. او نوشت: «این سریال سعی داره سطح توقعات مردم رو پایین ببره و به اونا القا کنه که شاد زیستن مخصوص آدمهایی هست که سطح رفاه پایینی دارند، چرا هیچ وقت داستان یه خانواده پولدار که خیلی هم شاد و عالی کنار هم زندگی میکنند سریال نمیشه؟ دلیل خاصی داره؟…»
مجید هم دلایل خود را برای کیفیت مناسب این سریال چنین طرح کرده: «یکی از سریالهای طنز با کیفیت مناسب محسوب میشه دلایل از ذهن من : 1 بجای سکانس های آنچنانی از خانه های لوکس شهری یک سکانس ساده از جنس اکثریت جامعه بهر حال یا شبیه خونه قبلی ماها یا فعلی 2 داستان خودمونی و ملموس 3 جنس آدمهای داستان شبیه خودمون یا اطرافیان مون 4 طنز در مسیر داستان ایجاد میشه نه اینکه برای طنز نمایش بسازند اغلب سریالهای طنز اخیر معلومه برای ساختن یک واقعه طنز آمیز نمایش می نویسند. 5 به جزئیات توجه دقیق و جالبی انجام شده. 6 مثل هر خانواده ایرانی چهارچوبها و خطوط قرمز خانواده بچشم میاد. 7 برخلاف اغلب سریالها زن ذلیلی ترویج نشده در عین حالی که به شخصیت و تأثیر زن در اجتماع توجه شده. 7 آدمها سیاه و سفید و یا اسطوره خوبی و یا اهریمنی نیستند شخصیتها واقعی اند و…»
درباره ادامه دار بودن سریال هم کاربری نوشت: « خیلی از سریال های خارجی سال های زیادی ساختشون ادامه پیدا کرده ده تا بیست سال هم داشتن ، ما هم باید بتونیم چنین سریال خوبی رو ادامه بدیمش تا وقتی که مخاطب میپسنده نباید از ساختش کناره گرفت ، امیدواریم این تیم خوب سال ها کنار هم باشن و با داستان خوب و قوی ادامه بدن و دل مردم رو شاد کنن ادامه دادن چنین سریالی خیلی بهتر از سریالی مثل ستایش خواهد بود.»
سید مهدی هم نوشته: «خيلي هم عاليه من كه لذت ميبرم ،با تمام بضاعتشون سعي ميكنن لحضات شاد رو به سادگي به نمايش بزارن. انشاالله پنج و شش و هفت و هشت هم بسازن.»
کاربر دیگری هم نوشته: «این خانواده کاملاً معمولی پتانیسل این رو دارند که مانند سریالهای آمریکایی تا فصل 10 هم ساخته شوند و همچنان پرمخاطب و جذاب باشند. ریزهکاریها به نحو شایستهای در این سریال رعایت میشوند.»
یکی از کاربران هم این سریال را بعد از هزاردستان بهترین سریال ایران دانست: «حتی بالاتر از روزی و روزگاری و همسران.»
علیرضا هم نوشت: «در تلویزیونی که تحمل یک سکانس از اکثر سریالهاش صبر ایوب میخواد، سریال بسیار خوب و خنده داریه.»
مسئله توهین کردن یا نکردن به لهجه و قومیت یکی دیگر از نکاتی بود که در کامنتهای کاربران به آن اشاره شد. مثلا عمو آرش نوشت: «من بچه مازندرانم، لهجه و فرهنگ خودمو دوس دارم و بهش افتخار میکنم. هیچ توهینی هم تو این سریال ندیدم. هنرمندای مردمی و زحمتکشون با زحمت شبانه روزی لبخند رو گوشه لب مردم میان، با رعایت ادب و تموم چارچوبهای فرهنگی، هیچ جاش توهین نداره. توهین میدونین چیه؟ اون مزایده مسخره استقلال پرسپولیس که یه سال مخ ملتو کار گرفتن میگن توهین یا خیلی چیزای دیگه مثه اون.»
اما علی نظری خلاف نظر این کاربر داشته: «بی مزه . فقط دارن مازندرانیارو مسخره میکنن.تعجب از مازندرانیاس که اعتراضی نمیکنن . محسن تنابنده با 4تا تکیه کلام و حرکات مازندرانی فکر میکنه نویسنده خوب و خلاقیه.» اما کاربری به نام دوست در این باره نوشته: «مازندرانی ها انسانهای با جنبهای هستند مثل پزشکان این مملکت بیجنبه نیستند و در ضمن چیز مسخره ای وجود نداره ممنون ازهمه پایتختیها که ملت مارو با این همه مشکلات چند لحظه از اون حال و هوا د ر میارن.»
یک کاربر دیگر هم نوشت که در جنوب زندگی میکند و وقتی این سریال را میبیند حس خوبی به مازندارن پیدا میکند و برداشت منفی ندارد.»
میلاد از قائمشهر هم درباره این سریال گفته: «من قائمشهریم و از تمام دست اندر کاران این سریال کمال تشکر رادارم، هم لهجه ما مازندرانیها به خوبی و صد البته با چاشنی طنز به زیبایی نشون داده شده و هم ماجراهای جالب سریال به جذابیت اون افزوده، امیدوارم این سریال در سالهای آینده هم با قدرت به کارش ادامه بده و از تکرار و آسیبهای مختص به این مدل برنامه ها به دور باشه تا جذابیتش رو از دست نده، ضمنا احساس میکنم بعضی از هم استانیهای عزیزم که به لهجه این سریال معترض هستن احتمالا خیلی با لهجه مازندرانی آشنایی ندارن و فکر میکنن لهجه ما اینطوری نیست، ولی هست، این لهجه ما مازندرانیهاست و به نظرم خیلی هم زیباست. هیچ جای سریال هم ندیدم که کسی و یا چیزی به مسخره گرفته بشه هرچه که هست به طنز مطرح شده و کار رو زیبا کرده، با تشکر از آقای تنابنده و تمامی عوامل.»
مخاطب دیگری به نام مجتبی هم از محسن تنابنده خواسته که: «آقای تنابنده از تکیه کلام ما مازنی ها بیشتر استفاده کن . مثلا" داش قربون . از همه شما عزیزان تشکر می کنم داستان ریش و مو خدایی خود مازنی بود من مادرم ده ماه فوت کرده هنوز نه سیاه در آوردم نه ریش و مو زدم . به امید ساخت سری 5و 6و ….»
اما مهدی کاظمی سوادکوهی به شدت به این سریال اعتراض داشته است: «واسه کارگردان ونویسنده وعوامل این سریال چیپ بسیار متاسفم که همه وهمه دست به دست هم دادن تا فرهنگ مازندران رو به تمسخر بگیرن من خودم کارم طوریه که به کل ایران سفر میکنم وقتی میگم مازندرانی هستم میگن شما مازنیها مثل نقی...هستید برای سیروس مقدم ونویسنده کم سوادش متاسفم که ازتاریخ وفرهنگ مازندران هیچی نمیدونن وهیج مطالعه ای دراین زمینه نداشتن وبی ادبانه به فرهنگ،زبان،اصالت وهویت ما حمله کردن این سریال چیپ به ظاهر داره آدم رو میخندونه ولی اگه به عمقش دقت کنیم سراسر توهین به مردم مازندرانه امیدوارم رمضان94 بساط مسخره بازی و لودگی سیروس مقدم ومحسن تنابنده و...برچیده بشه جناب مقدم بروید به اغما و الیاس شاهکار خودرا تا سری100هم به تصویر بکشید وبه آن مفتخر شوید دست از سر استان ما بردارید لطفا»
کاربرانی هم اعتقاد داشتند که این سریال، سریال خوبی نیست: «خیلی بیمزه و لوسه سریالش. فقط یه مشت آدم جمع میشن شلوغ کاری میکنن.»
کاربر دیگری هم نوشته: «سریال خوبیه اما 2 ایراد به این فصل دارم: یکی اینکه اگر به فصل 1 یا 2 یا حتی 3 نگاه کنیم، میبینیم که نقی با وجود آنکه کودک درونش گاهی شیطنت میکند، اما عاقل است و در مقابلش این ارسطوست که کودک درونش بیشفعال بوده. در این فصل 4 اما ارسطو یک وضعیت خیلی عاقل به خود گرفته و نقی کودک درونش بیشفعال شده. ایراد دوم هم اینکه، ارسطو بیش از حد جذب فرهنگ چین شده و این یک مقدار به نظرم جالب نیست.»
یک مخاطب دیگر هم درباره درگیریهای لفظی بین ارسطو و نقی نوشته که: «سریال شلوغیه بین نقی و ارسطو درگیری لفظیها بیمورده.»
م.م هم به سوتیهای این سریال اشاره کرده و گفته: «چندتا سوتی بد تو قسمت دیشب بود. اولا که ارسطو ریشش رو زده بود ولی وقتی دم غروب داشت خواب میدید ریش داشت و دوباره وقتی از خواب پرید دوباره اصلاح کرده بود دوما اینکه وقتی ارسطو و زنش تو چین دارن قدم میزنن و خرید میکنن با کدوم دوربین و توسط چه کسی دارن فیلمبرداری میکنن یه جاهایی گوشی خودش دستشه و بقیه شخص سومی که معلوم نیست کی هست داره فیلم میگیره.»
شقایق هم گفته: «براي کساني که محواين سريال هستند متاسفم نقي کشتي گير شده هما نماينده شورا شده احتمالافصل بعد ارسطو کانديد مجلس ميشه بدون کوچکترين زمينه چيني هر چي به ذهنشون ميرسه وارد سريال مي کنندحالا بماند که در اصول حرفه اي سريال سازي سريال از جايي که تمام شده بايد فصل بعدش شروع شود فصول اين سريال هيچ ربطي بهم ندارد هر فصل شخصيت ها پتانسيل تخيلي پيدا مي کنند مانند قهرمان جهان شدن نقي بي هيچ پيش زمينه اي در دو فصل قبلش.»
جای خالی بهبود هم یکی دیگر از مواردی است که کاربران به آن اشاره کردند مثلا زهرا در این باره نوشته: «به نظر من سریال پایتخت خیلی سریال خوب و خنده داری است و عوامل مطرحی دارد اما بهتر بود که شخصیت بهبود با بازی مهران احمدی نیز در سری 4 آن بود چون خیلی جالب بازی می کرد و امیدوارم عاقبت ارسطو در این سریال خوب باشد چون واقعا دلم برایش می سوزد من برای عوامل این سریال مخصوصا آقای تنابنده و مهران فر آرزوی موفقیت دارم.»
کاربر بینام دیگری هم نوشته: «این سریال متاسفانه در هر فصل دارای اشکالات و آسیبهای فراوانی است در فص سوم و چهارم تابلوی تبلیغاتی چین و آداب ورسوم آن شده است در فصل سوم زن چینی چنان با فضیلت نشانداده شد و در فصل چهارم شیدای فرهتگ موج میزند فنگشویی، سوزاندن مرده و ... و از طرف دیگر برخی از تابوها بازی گرفته می شود مانند مسخره کردن غیبت کردن رفتارهای خارج ازعرف در کل متاسفانه رسانه ملی فراموش کرده که یک دانشگاه است و تولید برخی از برنامه ها مانند این سریال باعث شده ذاعقه مخاطب خراب شود و بهه سریال های آبکی عادت نمایند و شتاق دیدن اینگونه برنامه ها باشند»
۵۷۲۴۴
نظر شما