به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان ایلام، مازیار سلیماننژاد اظهار داشت: سایت تکثیر گوزن زرد ایرانی در سال 1386 با انتقال 6 رأس گوزن زرد از جزیره اشک دریاچه ارومیه فعالیت خود را آغاز کرد که پس از 8 سال و با توجه به موقعیت مناسب زیستی برای اینگونه جانوری باگذشت این مدت هماکنون به 50 رأس افزایش یافتند.
وی افزود: در ایران این گوزن در مناطق جنگلی زاگرس و جنگلهای گرمسیری خوزستان زندگی میکرد، ولی در حال حاضر پراکندگی طبیعی آن محدود به مناطق حفاظت شده دز و کرخه در خوزستان است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست ایلام، تخریب زیستگاهها و شکار بیرویه را بهعنوان دو عامل اساسی کاهش جمعیت اینگونه در ایران نام برد و خاطرنشان کرد: تا مدتها گمان میشد که نسل اینگونه در زیستگاههای طبیعی کاملاً منقرضشده است تا اینکه معلوم شد که هنوز جمعیت خیلی کمی از اینگونه زیبا در جنگلهای پیرامون رودخانههای دز و کرخه خوزستان وجود دارد.
سلیمان نژاد تصریح کرد: بهمنظور حفظ اینگونه و جلوگیری از انقراض کامل آن تعدادی از جمعیت آن زندهگیری و به سایتهای تکثیر و پرورش در داخل کشور انتقال داده شد که در نتیجه مراقبتهای انجامشده تعداد گوزنها در این سایتها افزایش یافت.
وی گفت: یکی از سایتهایی که در این زمینه بسیار موفق عمل کرده است، سایت تکثیر و پرورش گوزن زرد ایلام واقع در منطقه حفاظتشده مانشت و قلارنگ است، این سایت هماکنون با مساحت حدود 80 هکتار بهصورت شبانهروزی تحت مراقبت است و جمعیت آن از 6 رأس در سال 1386 به 50 رأس در سال 1394 رسیده است.
نظر شما