سازمان تامین اجتماعی معمولا برای سر پا ماندن ناچار است از کمک‌های دولت بهره‌مند شود. اکنون بیمه‌ها دچار بی‌ثباتی مدیریتی و تزلزل مالی هستند و ممکن است در آینده‌ با مشکلات بیشتری مواجه شوند.

امید کریمی: یکی از هشدارهای دو سه سال گذشته پزشکان به وزارت بهداشت، افزایش هزینه های درمانی از جیب مردم بود. دولت سال گذشته با اغماض پذیرفت کمی سرانه درمان سال 88 را افزایش دهد و کمی از بار روی دوش مردم کم کند. دولت هر چند حاضر شد سرانه درمان را افزایش دهد، اما از سوی دیگر تامین اجتماعی را از مدیریت وزارت رفاه خارج کرد تا اکنون دبیر شورای عالی تامین اجتماعی بگوید همین روند ادامه پیدا کند، دولت باید تا 10 برابر، برای هزینه های درمانی بیمه شده های تامین اجتماعی از جیب خرج کند. 

بسیاری عقیده دارند اوضاع مالی تامین اجتماعی خوب نیست و با ادامه این روند، بدتر هم می‌شود. محمد اشرفی، دبیر شورای‌عالی تامین اجتماعی در این باره می‌گوید:" بیش از نیمی از کشور خدمات درمانی را از سازمان تامین اجتماعی دریافت می‌کنند و اگر این‌ بار به دوش دولت بیفتد هزینه‌های درمانی دولت 10 برابر افزایش می‌یابد و به‌طور حتم باعث گرانی خدمات درمانی در کشور می‌شود." 

تامین اجتماعی به عنوان دومین تولیدکننده درمان در ایران شناخته می شود. در واقع به بیش از 35 میلیون نفر سرویس درمانی ارائه می‌دهد. بر اساس اعلام سازمان تامین اجتماعی، تعداد ویزیت سرپایی پزشکان در شش ماه اول امسال، 23 میلیون و 112 هزار و 151 مورد بوده و تعداد 250 هزار 923 نفر نیز در نیمه نخست سال 88 عمل جراحی شدند که این ارقام از رشد 6.9 درصدی اعمال جراحی در مراکز درمانی ملکی سازمان تامین اجتماعی خبر می‌دهند. 

اشرفی با توجه به تمام اتفاقات از رئیس دولت خواسته است وظایف خودش در تامین اجتماعی را به وزارت رفاه بازگرداند. این درحالی است که در سال 88 جلسه شورای عالی تامین اجتماعی که باید به ریاست محمود احمدی نژاد باشد، برگزار نشده و اوضاع سال مالی تامین اجتماعی مشخص نیست. 

دبیر شورای عالی تامین اجتماعی درباره درآمدهای تامین اجتماعی می‌گوید:" بخشی از درآمدهای سازمان از محل سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی تامین می‌شود و باید گفت مشکل امروز سازمان تامین اجتماعی حوزه‌های درمان و بیمه‌ای با وجود فشار بالایی که بر این حوزه‌ها تحمیل شده نیست بلکه امروز به دلیل سمت و سوی سیاسی که در بخش‌های مختلف جامعه حاکم شده است در حوزه مسائل اقتصادی این سازمان با مشکلات متعدد مواجه هستیم که این رویه از گذشته بوده و امروز هم ادامه دارد. حق بیمه‌ای که نظام بیمه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند، به عنوان درآمد نیست. اگر سازمان بتواند به جایی برسد که حق بیمه‌ای را که می‌گیرد در بخش سرمایه‌گذاری ببرد و از سود آن به تعهدات خود عمل کند باید اذعان داشت آن ایده‌آل‌ترین سازمان بیمه اجتماعی در دنیا خواهد بود." 

برخی از کارشناسان عقیده دارند تامین اجتماعی با شرایطی که دارد به سمت ورشکستگی پیش می‌رود. حمید رضا سفاری، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی بیمه‌های درمانی وزارت رفاه دولت نهم در این‌باره می‌گوید:" اکنون تامین اجتماعی یک سازمان ورشکسته و با تزلزل مالی است. در عرف جامعه به سازمانی ورشکسته گفته می‌شود که از عهده تعهداتش نسبت به طرف مقابل برنیاید. آیا بیمه‌شده‌های سازمان تامین اجتماعی اگر به شغل دوم و سوم روی نیاورند، می‌توانند زندگی خود را بچرخانند؟ پاسخ منفی است. چون تامین اجتماعی از تامین هزینه‌های زندگی آنها برنمی‌آید. بیمه‌شده‌ها مجبور هستند به شغل جدیدی رو بیاورند. سازمان تامین اجتماعی معمولا برای سر پا ماندن ناچار است از کمک‌های دولت بهره‌مند شود. اکنون بیمه‌ها دچار بی‌ثباتی مدیریتی و تزلزل مالی هستند که در کنار نوسانات مدیریتی شدیدی که بر آنها حاکم شده، ممکن است در آینده‌ای نزدیک با مشکلات متعدد بیشتری مواجه شوند." 

کد خبر 43919

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین