به گزارش تسنیم، زهرا ساروخانی در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی عمق این حوضخانه را 3 تا 6 متر با استفاده از مصالح آجری ذکر کرد و اظهار داشت: بنا به درخواست شهروندان و با حمایت مالی شهرداری با نظارت پایگاه میراث فرهنگی شهر تاریخی نوشآباد حوضخانههای این شهر جانی تازه میگیرند.
وی، قرار گرفتن این حوضخانهها در جوار آثار تاریخی و محور گردشگری شهر نوشآباد را از مهمترین عوامل اجرایی شدن در این طرح دانست و بیان کرد: خاکبرداری حوضخانهها، مستند نگاری و تهیه پرونده ثبتی برای ثبت حوضخانههای نوش آباد در فهرست آثار ملی و مرمت و حفاظت از آنان با کمک مردمی و شهرداری از مهمترین اقدامات این پایگاه به شمار میرود.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی نوشآباد کاشان از نوش آباد به عنوتن شهر معماری دستکند با پیشینه طولانی در احداث و استفاده از سازههای آبی به شکل دستکند یاد کرد و گفت: با توجه به جاری بودن آب 5 رشته قنات تاریخی در این شهر از گذشته دور سازههای آبی زیادی با کاربری متعدد در داخل بافت شهری ایجاد شده که مهمترین نمونههای آن علاوه بر قنات میتوان به پایاب و ساختمان حوضخانهها اشاره کرد.
وی افزود: ساختمان حوضخانه شامل عناصری حوض به شکل چهارگوش، دایره یا چند ضلعی در مرکز فضا و سکوهایی برای نشستن در در دور تا دورآن، کانال قنات و کانال تهویه هوا است.
ساروخانی خاطرنشان کرد: در جنب مسجد جامع این شهر کاربری وضوخانه داشته و به شکل یک چهار تاقی ایجاد شده که دور آن راهرو با تاق آهنگ به شکل ضربی قرار داشته است و در دیواره جبهه شمالی و جنوبی آن سکویی جهت نشستن ایجاد شده است.
نظر شما