خبرگزاری ایسنا نوشت:

رییس شورای عالی استان‌ها با اشاره به اختیارات این شورا در ارسال طرح و لایحه به مجلس و دولت گفت: اگر جرم تلقی شدن ساخت و سازها در حریم رودخانه قانونی باشد در اسرع وقت در این مورد شورای عالی استانها از طریق کمیسیون عمران اقدام می کند و در قالب ارائه یک طرح به مجلس شورای اسلامی این موضوع پیگیری می‌شود.

درباره سیلاب اخیر منطقه کن و سولقان گفت: اگر آسیب شناسی دقیق انجام شود مشاهده می کنیم که سیلاب ها به ویژه در تهران خسارات جانی، مالی و زیست محیطی سنگینی به جا می گذارد که این امر دو عامل اساسی دارد که اولین عامل ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه هاست و باید با این مسئله به شدت برخورد شود.

وی افزود: از دستگاه های ذیربط مانند جهاد کشاورزی، شهرداری ها و استانداری ها انتظار می رود در این خصوص مدعی باشند و در مقابل تخلفات سکوت نکنند؛ چرا شوراها و سازمان حفاظت محیط زیست قاطعانه وارد نمی شود و در مقابل تخلفات فریاد نمی زنند.

رییس شورای عالی استان‌ها عملکرد مردم را دومین عامل خسارت‌ها بویژه تجاوز به حریم و بستر رودخانه‌ها معرفی کرد و افزود: باید با اطلاع رسانی دقیق در مورد تاثیرات و خطرات ناشی از ساخت و سازهای غیر مجاز همکاری مردم را در این مسئله جذب کرد.

وی ادامه داد: این معضلات باعث شده در فصل‌هایی به جز پاییز و زمستان شاهد وقوع سیلاب‌هایی مخرب در تهران باشیم، بی تردید باید با مقصران این حوادث به شدت برخورد شود.

بصیری پور تاکید کرد: موضوع حریم رودخانه‌ها در شورای عالی استان‌ها بررسی و مطالعات گسترده‌ای در این موضوع انجام شده که نتیجه آن در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.

وی درخصوص سیلاب اخیر تهران نیز گفت: در این حادثه کاملا غافلگیر شدیم و پیش بینی نمی شد در این فصل چنین سیلابی رخ دهد.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با ایسنا، بر لزوم جرم تلقی شدن تجاوز به حریم رودخانه‌ها تاکید کرده و افزوده بود: دراین شرایط وظیفه برخورد با متخلفین برعهده منابع طبیعی، وزارت کشور و فرمانداران، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست است؛ اما مهم‌تر از همه اینها مردم هستند که آنها باید یاد بگیرند رودخانه حریمی دارد و برداشت بی‌رویه شن و ماسه، ریختن نخاله و زباله و ساخت و ساز غیرمجاز داخل این حریم عوارض و آثار بسیار سوئی دارد که هم باید جرم تلقی شود و هم باید جرایم سنگینی برای این افراد تعیین شود.

۴۷۲۳۷

کد خبر 440191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    سلام حریم رودخانه ها باید یراساس وسعت حوزه آبگیر ومیزان دبی حداکثر ثبت شده در سالهای گذشته صورت گیرد.کلیه ساخت وسازها در شعاع محاسبه شده حریم باید تخریب واسنادآنها که با رابطه بازی و.... صادر شده ابطال گردد.
  • بی نام RO ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    1 0
    خود دولت و شهرداری ها حریم فروشی می کنند بعد که فاجعه پیش میان اسمش رو میزان دست اندازی
  • بهزاد IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    1 0
    آقایون باور بفرمایید که این قضیه حریم رودخانه ها شده یه بهونه دست بعضی ارگانها و سازمان آب به این بهانه دارند ظلم میکنند و خودشون زمینها رو تصاحب میکنند به همین بهونه خانه 100 متری و 7000 متر باغ گردو دست کم 50 ساله من رو با لودر و بیل مکانیکی وحشیانه تخریب کردند دهها اصله درخت مثمر گردو کهن سال رو نابود کردند در حالیکه دست کم 200 متر با رودخانه فاصله دارم و هیچ حریم و بستری قانونی هم ابلاغ نکرده اند 2 سال است که دارم در دادگاهها میچرخم اما مگه یک آدم بدبخت مثل من میتونه با یک ارگانی که تشکیلات حقوقی و دهها وکیل و کارمند داره مقابله کنه؟ به خدا خودم و زن و بچه هام هر شب داریم مسببین این کار رو لعنت میکنیم شبهای قدر اونقدر گریه کردیم و اینها رو نفرین کردیم که مطمعنم خدا تلافی میکنه
  • بی نام DE ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    اینها در حریم رودخانه ویلا ساخته اند، حالا که سیل آمده هم خسارت سیل از بیت المال می گیرند. دوبار به منابع ملی به ناحق دست برد زده اند.
  • بی نام A1 ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۵
    0 0
    جرم در ایران دیگر مفهومی نداره وقتی طرف میلیون ها دلار پول مردم را می خوره و می اید اقای جهانگیری را محکوم می کنه و به ریش مردم می خنده جرم دیگه چیه .جرم ومجرم دیگر در ایران قانونی شده .
  • شاکی A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    1 0
    کو گوش شنوا کو گوش شنوا اخه بابا مردم هم ادمند مسئولین بفکر اونا باشید باشید باشید به فغان امدیم از دست شما مسئولین بی مسئولییت