مهر نوشت:

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی گفت: طی روزهای اخیر تعداد تلفات طاعون نشخوارکنندگان در منطقه هفتادقله اراک کاهش پیدا کرده اما نمی توان به طور قطع اعلام کرد این بیماری در منطقه مهار یا متوقف شده است.

حسینعلی ابراهیمی کارنامی شامگاه پنجشنبه در حاشیه نشست کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طی روزهای اخیر تعداد تلفات طاعون نشخوارکنندگان در منطقه هفتادقله اراک کاهش پیدا کرده اما نمی توان به طور قطع اعلام کرد این بیماری در منطقه مهار یا متوقف شده است.

وی گفت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک از نیمه خردادماه سال جاری تاکنون ۳۹۲ راس کل و بز و وحوش را در منطقه هفتادقله اراک تلف کرده است.

ابراهیمی کارنامی افزود: احتمال می رود تلفات بیش از این باشد چون دسترسی به مسیرهای صعب العبور و پیدا کردن دیگر لاشه ها ممکن نیست.

وی ادامه داد: تمام مناطق پیرامونی هفتادقله در استان مرکزی شامل الوند، راسوند، جاسب و حتی مناطقی در خارج از استان مرکزی همچون منطقه حفاظت شده موته در اصفهان و پلنگ دره در قم هم تحت کنترل قرار گرفته اند.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: مقرر است از طریق دامپزشکی کشور، واکسیناسیون دام های اهلی در مناطق پیرامونی انجام شود و نسبت به کنترل دام در مرتع اقدامات لازم صورت گیرد.

ابراهیمی کارنامی افزود: مقرر است سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور کلیه اعتبار مورد نیاز واکسیناسیون دام های اهلی را در مقابل این بیماری با اعلام سازمان دامپزشکی تامین کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: در صورت تامین اعتبار و انجام واکسیناسیون، دام های اهلی در طول عمرشان در برابر این بیماری خطرناک مصونیت پیدا می کنند.

ابراهیمی یادآور شد: با توجه به اینکه سایر بیماری های مشترک بین دام های اهلی و وحوش نیز وجود دارد، کارگروهی در سازمان حفاظت محیط زیست کشور تشکیل شده تا حساسیت نسبت به این مساله افزایش پیدا کند و در آینده شاهد چنین اتفاقاتی از نوع بیماری های دیگر نباشیم.

وی خاطر نشان ساخت: طرح کنترل مراتع و تعادل بخشی بین دام و مرتع بایستی به طور جدی پیگیری و اجرایی شود.

۶هکتار از مراتع هفتادقله در آتش سوخت

ابراهیمی در مورد آتش سوزی چند روز اخیر مراتع منطقه هفتادقله نیز گفت: در بررسی های اولیه حدود شش هکتار از هفتادقله بر اثر حریق آسیب دیده است و متاسفانه عمده این آتش سوزی ها در مراتع عامل انسانی دارد.

وی اظهار داشت: خسارات جبران ناپذیر آتش سوزی در مناطق تحت حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی متاسفانه بسیار بالا است به ویژه برای زیستمندانی که در این مناطق از مراتع بهره می برند.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی تاکید کرد: افرادی که در حاشیه مراتع بنابر ضرورتی آتش روشن می کنند در موقع ترک محل از خاموش شدن کامل آتش اطمینان پیدا کنند.

۴۷۴۷

کد خبر 444131

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =