امروز نجات الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان همزمان با روز خبرنگار نشستی را با خبرنگاران برگزار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرآنلاين، سخنگوي شوراي نگهبان با تاکيد بر اينکه در هر صورت بايد از فناوري هاي نوين در برگزاري انتخابات بهره برد، گفت: اگر وزارت کشور و شوراي نگهبان به اين نتيجه برسند که شرايط آماده است در حدودي که به صورت فني و قانوني، امکان اجرا باشد، انتخابات را به صورت الکترونيک برگزار مي کنيم و در غير اينصورت، برگزاري انتخابات الکترونيک به دور بعد واگذار مي شود.

نجات الله ابراهيميان امروز در نشست خبري خود در باره انتخابات الکترونيک با بيان اينکه از آخرين جلسه شوراي نگهبان ووزارت کشور، تغيير زيادي در رونند برگزاري انتخابات الکترونيک رخ نداده اظهار کرد: قرار است جلسه مشترکي با وزير کشور درباره برنامه زمان بندي اقدامات اجرايي براي الکترونيک کردن انتخابات برگزار شود و ما همچنان منتظر زمان اعلام اين جلسه هستيم.
به گفته وي، شوراي نگهبان در هر مرحله درباره صحت و امنيت اقدامات اجرايي وزارت کشور اعلام نظر مي کند و در پايان امر نيز کليت موضوع را مي سنجد.
ابراهيميان درباره تجهيزاتي که وزارت کشور خريد آن ها را آغاز کرده است نيز گفت: اين تجهيزات مقدمات کار است و ارتباطي به انتخابات خاصي ندارد. اگر به تاييد شوراي نگهبان برسد، انتخابات را به صورت الکترونيک برگزار مي کنيم ولي در غير اين صورت اين تجهيزات از بين نمي رود.
وي با تاکيد بر اينکه شوراي نگهبان با کليت برگزاري انتخابات الکترونيک و شفاف موافق است، از رسانه ها خواست تا از ساده سازي مسائل پرهيز کننند و گفت: برخي رسانه ها بويژه آنها که گرايش سياسي شديد دارند، مساله را طوري تشريح مي کنند که يک طرف کاملا موافق و يک طرف کاملا مخالف است.
سخنگوي شوراي نگهبان از رسانه خواست تا به بررسي و ترجمه قوانين کشورهايي که انتخابات الکترونيک دارند، بپردازند و ببينند که بازشماري آرا به صورت الکترونيک چطور انجام مي شود؟ طرح دير هنگام چنين سوالي کشور را دچار مشکل مي کند.
ابراهيميان تاکيد کرد که اين تحقيق رسانه اي به مسئولان و مجريان انتخابات کمک مي کند، چرا که رسانه ها ستون هاي قدرت هستند و رفتارهاي آنها ما را متاثر مي کند.

ابراهيمان درباره اصلاح ماده 29 قانون انتخابات اظهار کرد: اين ماده مربوط به استعفاي اعضاي شوراهاي شهر و روستا مي شود تغيير داده شده است اما به دليل اينکه فرايند انتشار آن در عمل طولاني شد امکان اعلام استعفا وجود نداشت. از همين رو اجراي ماده 29 به انتخابات بعدي موکول و در انتخابات مجلس دهم همان قانون قبلي اجرا مي شود. سخنگوي شوراي نگهبان در پاسخ به سوالي درباره تخلف در هزينه هاي تبليغاتي کانديداها گفت: اگر کانيديدايي از منابع نا مشروع استفاده کند و اين امر مدلل شود شوراي نگهبان ابزار نظارتي کافي براي برخورد با چنين رفتارهايي خواهد داشت اما اگر امکان اثبات خلاف قانون بودن منابع وجود نداشته باشد ما نياز به قانون انتخاباتي مترقي تر داريم.
وي ادامه داد: من به عنوان يک حقوق دان انتقاداتي را متوجه قانونمان کردم اما اصلاحات لازم صورت نگرفته است. البته در اين شرايط صلاحيت فرد ياد شده براي من يکي از اعضاي شورا محرز نيست. ابراهيمان درباره استفاده از صندوق شيشه اي در امر برگزاري انتخابات تاکيد کرد که همه اعضا از اين حمايت مي کنند اما در جلسه اي که با وزير کشور داشتيم ايشان مشکل قانوني مبني بر امکان ديده شدن آرا را مطرح کردند و فرمايشات دبير شوراي نگهبان در يک برنامه تلويزيوني را بايد بر مبناي آن جلسه تفسير کرد. وي خبر داد: وزير کشور به شوراي نگهبان قول داده است که صندوقي را طراحي کنند که هم شفاف باشد و هم امکان خوانده شدن آرا وجود نداشته باشد.
سخنگوي شوراي نگهبان درباره اينکه تصويب برجام بر عهده مجلس است يا خير توضيح داد: کار شوراي نگهبان پس از تصويب مجلس آغاز مي شود و پيش از آن شوراي نگهبان نمي تواند به مسئله ورود پيدا کند. به همين دليل اين شورا هيچ موضع رسمي در اين خصوص ندارد. وي سپس دراين باره به عنوان يک حقوقدان گفت: مسئله اصلي اين است که بدانيم که برجام مصداق يک قرار داد بين المللي هست يا خير که اگر باشد دولت مکلف است آن را در غالب لايجه به مجلس بدهد. در غير اين صورت نقش مجلس کمرنگ نمي شود چراکه مجلس قوانيني مانند حفظ دستاوردهاي حقوق هسته اي دارد که به مجلس امکان مي دهد مصوبه را بررسي کند تا مشخص شود خطوط قرمز در آن رعايت شده يا خير.
سخنگوي شوراي نگهبان درباره بررسي صلاحيت کانديداهايي که معاون اول دولت احمدي نژاد در نامه اي مدعي شده بود به آن ها پول داده است گفت: آنچه آقاي رحيمي مطرح کرده اند يک ادعا است و هنوز در مراجع قضايي حکمي درباره آن وجود ندارد. مواردي در تاييد صلاحيت در شوراي نگهبان موثر است که در محاکم قضايي اثبات شده باشد.
ابراهيمي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت ها از استشهاد محلي بهره مي گيرد اما در برابر کساني که رحيمي مدعي شده به آن ها پول داده منتظر استعلام قضايي مي ماند توضيح داد: ما در شوراي نگهبان تشکيلاتي داريم که من به عنوان يک عضو ارتباط ارگانيک با آن ها ندارم و آن ها با دبير شورا در ارتباط هستند. اين تشکيلات به جمع آوري اطلاعات عيان و آشکار مي پردازد. از همين رو اگر کسي به تخلف مالي شهرت پيدا کند اين تخلف وارد بانک اطلاعاتي ما مي شود. در غير اين صورت شوراي نگهبان نمي تواند در مسئله ورود پيدا کند و ما نمي توانيم ادعاي آقاي رحيمي را ثابت شده فرض کنيم.

نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام قبلا در اظهاراتی مسائلی را متوجه فرآیند برگزاری انتخابات از سوی شورای نگهبان مطرح کرده بود و رویکرد شورای نگهبان نسبت به این مسئله چیست؟ گفت: در مورد رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام که منصوب رهبری هستند، تحلیل و صحبتی نمی‌کنم و همینطور در مورد فرد خاصی نیز صحبت نمی‌کنم. البته بنده تازه در جریان برخی مسائل مطرح شده در مطبوعات در این زمینه قرار گرفته‌ام.

وی در همین زمینه افزود: صرفنظر از این موضوع، به عنوان قاعده کلی که به انتخابات نزدیک می‌شویم، می‌گویم که ما شاهد برخوردها، رفتارها و اتخاذ مواضع جدیدی که به زمان دوره انتخابات مربوط می‌شود، خواهیم بود که به نظرم می‌رسد همه ما و مخصوصا کسانی که در نظام جمهوری اسلامی ایران مسئولیت دارند و جزء پیکره نظام هستند، باید به چند نکته توجه کنیم.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه برخی از مسئولان شاید با باقی ماندن در آن فضای مبارزات قبل از انقلاب، بعضی وقت‌ها غفلت کنیم که الان جزئی از دولت و حکومت هستیم گفت: نمایندگان مجلس، وزرا، مسئولان اجرایی و اعضای شورای نگهبان همه جزئی از حکومت هستیم. مفهوم دولت دارای مفهوم کلی است و اجزای حکومت، گروه‌های مبارز و احزاب رقیب و یا ایدئولوژی‌های متضاد نیستند که از هر کدام از ما صدای خاص و اقدام فردی برای متزلزل کردن نظم موجود سر بزند.

ابراهیمیان ادامه داد: هر کدام از ما مسئولان رهبر یک حزب سیاسی صرف نیستیم، مخصوصا آنهایی که در اجرا و مسئولیت هستند. اصلاح، تغییر و نقد در اجزای داخلی حکومت چارچوب‌های ویژه و تعریف شده‌ای دارد که قانون آن را تعریف می‌کند. آنارشی و هرج و مرج ابزار شیوه نقد و اصلاح نیست.

وی با تاکید بر اینکه ما در نظام جدیدی وارد شده‌ایم افزود: وقتی دوران مبارزه سپری شد و حکومت تشکیل دادیم، نظم جدیدی داریم و طرز فکر و اتخاذ مواضع ما با یک فعال آزاد سیاسی و یا یک عضو غیرقانونی اپوزیسیون علی‌القاعده متفاوت است و باید باشد.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در مورد ادعای انحراف و یا شروع به انحراف در فرآیندهای انتخاباتی، گفت: ممکن است از این به بعد ما این را به عنوان یک ژست انتخاباتی حتی از ناحیه بعضی‌ها داشته باشیم. هر کسی ادعا می‌کند، دلیل و سند بیاورد. نمی‌شود بگوییم که ما قوه قضائیه را هم قبول نداریم و آنها هم نمی‌توانند رسیدگی کنند، پس ما چطور داخل نظام هستیم و در آن مسئولیت و نقش داریم؟

ابراهیمیان تصریح کرد: به نظر می‌رسد که این اقدامات یعنی ادعای انحراف در فرآیند انتخاباتی خیلی وقت‌ها مصداق اعمال مجرمانه است، البته شروع به جرم نیز تلقی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر کسی که در حکومت نقش دارد و خودش شریک اقدامات مقامات عمومی است به عنوان جرم به مسئله‌ای برخورد کند، باید به دستگاه قضایی اعلام کند، افزود: دستگاه قضایی در این صورت صحت و سقم آن را بررسی می‌کند و برخورد قانونی مناسب را با جرم یا مفطری کسی که افترا زده است انجام خواهد داد. به نظر می‌رسد که ما باید در یک حکومت منظم تابع این قواعد باشیم.

سخنگوی شورای نگهبان در همین زمینه تاکید کرد: بنده اصلا با مورد این سوال کاری ندارم، اما خودم را به عنوان عضو شورای نگهبان این نصیحت را موجه می‌دانم.

ابراهیمیان گفت: همه ما دوست داریم که ژست حریت و‌آزادیخواهی داشته باشیم، زیرا اینها خصیصه‌ با ارزش دینی برای ماست. حتی حاکمان و کارگزاران نظام نیز باید در اجرا این خصیصه‌ها را داشته باشند، لکن این لحظات امتحان و ابتلا و گذشته است که عیار حریت و مردمسالار بودن هر کدام از ما را روشن خواهد کرد. کارنامه عملی همه ما در برخورد با منتقدان و مخالفان و در موقع قدرت شکل می‌گیرد. همه مردان دینی و سیاسی که در گذشته‌ای روشن و درخشان و توام با حریت و احترام به منتقد زیسته‌اند با روش‌های صحیح قانونی قدرت تاثیرگذاری در جامعه را خواهند داشت.

وی در همین زمینه افزود: اما اگر این کارنامه ما به عنوان کسی که وکیل، عضو شورای نگهبان و یا دارای هر جایگاه دیگری بوده است، خیلی درخشان نباشد و یا اگر شائبه دلخوری‌های شخصی مطرح باشد، اقدامات ما در جهت اصلاحات اثر اجتماعی ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: اینگونه رفتارها در بعضی وقت‌ها به تند و رادیکال شدن فضا کمک می‌کند که به نفع کشور نیست. البته بنده اینها را به عنوان قاعده‌ای کلی و رفتاری برای خودم عرض کردم.

 

2929

کد خبر 444410

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    5 0
    اینکه انتخابات الکترونیکی شود بعید است شورای نگهبان قبول کندچرایی موضوع را .....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین