در ضمن به دلیل طولانی بودن مصاحبه و تنوع موضوعات مطرح شده این مصاحبه در سه قسمت ترتیب داده شده که قسمت دوم به شرح زیر است :
• ظریف و عراقچی خودکشی سیاسی کردند / ولایتی و جلیلی هیچ گاه مذاکره نکردند
از زمان شاه عباس که مذاکره با خارجی ها باب شد هر کسی مذاکره کرد بعدا در تاریخ بعنوان خائن از وی یاد شده است لذا آقای ولایتی هیچ موقع مذاکره نکرد بلکه قطعنامه خواند جلیلی هم به تبعیت از ولایتی فقط قطعنامه خواند و هر بار بعد از خواندن قطعنامه ، با یک تحریم جدید زیر بغل به کشور برمی گشتند.
تیم مذاکره کننده ما در بدترین شرایط و زمان قرار داشتند. آقای روحانی به تیم مذاکره کننده گفته بود کار را تمام کنید. از طرفی دلواپسان داخلی و خارجی آنها را خائن و جاسوس و بی کفایت مینامیدند ، شورای امنیت ملی اجازه خروج از حریم قرمز به آنها نمیداد آمریکایی های ملعون هم آنها را توهین و تحقیر می کردند که در نهایت با تایید مقام معظم و رهبری و به پشتوانه تصویب قانون حمایت مجلس پای به مذاکره گذاشتند.
گرچه اعتقاد دارم آقایان ظریف ، عراقچی و دوستانشان خودکشی سیاسی کردند ، ولی قضاوت در مورد عملکرد و نتیجه این توافق زود است چون زمان بندی های مختلفی در متن برای مفاد مختلف آن ذکر شده است . توافق مزایا دارد و معایب دارد اما همگی در عمل قابل مشاهده است.
عدم وفای به عهد آمریکایی ها در مورد آزادسازی گروگان های آمریکایی ها که قرار بود اموال بلوکه شده ایران آزاد شود به عینه مشخص شد. یک طرف مشکلات و درگیری ها و خون های ریخته شده در اوکراین ، یمن ، سوریه و عراق یک طرفش آمریکاست.
رمز موفقیت ما در این مذاکرات از نظر من ، وحدت ، تبعیت از رهبری ، تولید ملی و اقتصاد مقاومتی است.
• صنعت سیاسی نیست
متاسفانه حتی با تاکید مقام معظم رهبری به صنایع کوچک دارند که دلایل علمی هم آنرا به اثبات می رسانند که بدلیل عدم ثبات در شهرک های صنعتی در استان ما منجر به تعطیلی آنها شده است. تغییرات سیاسی در صنعت 100 درصد تاثیر گذار بوده بعنوان مثال وقتی مدیری بنام پرنیان از تبریز به ارومیه آمد در 6 ماه توانست رتبه صنعتی استان را از آخر به رده هفتم کشوری برساند ولی تغییر و تحولات دوباره با روی کار آمدن مدیری سیاسی طی 6 ماه با کمک ده میلیاردی استاندار باعث نزول رتبه استان به رتبه بیست و سوم کشور شد . صنعت سیاسی نیست بلکه اقتصادی است ، بنگاه ها نباید حیاط خلوت دولت و سیاسیون باشد بلکه باید در دست اقتصاددانان باشد.
مشکلات شهرک ها در استان ما اولا نبود سرمایه در گردش ، در وهله دوم عدم وجود زیرساخت ها که از تعهدات شهرک های صنعتی است که متاسفانه شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی فقط کار زمین فروشی را انجام دادند ، لذا نیاز است با استفاده از قوانین رفع موانع تولید که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و دولت دستورالعمل ها را ابلاغ کرده است نسبت به فعال کردن اکثر واحدهای تولیدی اقدام کنند.
• انتقال آب وان را قصیده می دانم
من یک عمل خوب و قاطع برای احیای دریاچه ندیدم. همه از تشکیل ستاد احیا در دانشگاه صنعتی شریف تا دادن بودجه های هنگفت به محققین بی محتوا و پخش جزوات پولکی دچار ضعف و اشتباهات بسیار بود . انجام عدم کاشت ، تعطیلی سد نازلو و باراندوز ، تعطیلی رودخانه مرزی نازلو انجام آزمایشات در خارج استان از کارهای زشت ستاد بود بعنوان مثال سد رودخانه نازلو که یک رودخانه مرزی است و مصوبه شورای امنیت ملی کشور را برای اجرا دارد تعطیل شده است.
من به شخصه انتقال آب از وان را قصیده میدانم. زیرا این کار غیر عملیاتی است و ما را وابسته به خارج می کند.
از این وزیر آذری آبی به ما گرم و آبی به دریاچه روان نشد ولی به بعضی ها نان شد در حالی که مجلس در مورد دریاچه که فقط در سال 93 بودجه 729 میلیاردی و سال 94 بودجه 1100 میلیاردی برای دریاچه به تصویب رساند.
• دریاچه در وضعیت اورژانسی قرار دارد
من 2 سال هست بر این موضوع که ستاد احیا بودجه های و اعتباراتش را در راه تبلیغات انتخاباتی خرج می کند تاکید دارم ، در حالی که دریاچه ابتدای تحویل این ستاد 30 درصد آب داشت و بعد از دریافت و تصویب این همه بودجه اکنون تنها 2 درصد آب دارد. وضع کنونی دریاچه در حالت ccu قرار دارد و نیاز به زدن مسکن دارد و سپس درمان های میان مدت و دراز مدت را برای آن انجام می دهند . حالت اورژانسی آب دریاچه انتقال آب های حوضه ای است ولی هیچ کاری برای انتقال آب از سد ها بخصوص سد های حوضه پیرانشهر انجام نشده و فقط تصویب بودجه انجام میشود بدون انجام هیچ روند مثبت در احیا.
میتوانستند با انتقال دو میلیارد مترمکعب آب از ارس و پیرانشهر و دیگر حوضه ها دریاچه را از وضعیت اورژانسی خارج و در آینده بعد از احیای دریاچه در کشاورزی مورد استفاده قرار دهند.
• میتوانیم با دست های پینه شده خودمان زندگی را بچرخانیم
ما با اصلاح کاشت و به کاشت صد در صد موافقیم ولی با عدم کاشت مخالفت داریم. الگوی کاشت به شرط خرید تضمینی میتواند کشاورزان را راضی به این الگو کند وگرنه ما توانایی این را داریم با دست های پینه شده خودمان زندگی را بچرخانیم.
سینا افشاریان ، علی غیور ، هومن حشمت
نظر شما