به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از هرمزگان، محمدصدیق مرتضوی در جمع خبرنگاران افزود: شکوفایی سه گونه از پلانگتن های دریایی یا همان پدیده کشند قرمز موجب مرگ و میر ماهی های ساردین منطقه پارسیان شده است.
وی اضافه کرد: طی آزمایشات اولیه توسط تیم تحقیقاتی این پژوهشکده وجود تراکم سه گونه پلانگتن در آب سواحل پارسیان تایید شده که میزان هر کدام به ترتیب 9 ، هفت و دو میلیون سلول در یک لیتر آب بوده و علت مرگ و میر ماهی های سارین منطقه خفگی بر اثر کشند قرمز بوده است.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با بیان اینکه وجود سلول های پلانگتن در آب اگر به 300 هزار سلول در یک لیتر برسد یعنی وضعیت بحرانی و با پدید کشند قرمز واجه هستیم افزود: پلانگتن ها همواره در آب دریا وجود دارند اما تراکم آنها نباید به بیش از 300 هزار سلول در یک لیتر آب برسد که در مورد پارسیان این میزان در یک گونه به بیش از 9 میلیون سلول نیز رسیده است.
مرتضوی به علل رشد پلانگتن ها در سواحل خلیج فارس اشاره کرد و افزود: آلودگی های ثانت مانند ورود فاضلاب های صنعتی و شهری غیر استاندارد به سواحل استان همچنین آلودگی های متحرک مانند پساب کشتی ها همواره موجب پیدایش این پدیده و شکوفایی کشند قرمز در سواحل استان شده است.
وی با بیان اینکه تا کنون اعتبار مناسبی برای مقابل با این پدیده در اختیار پژوهشکده قرار نگرفته است افزود: پس از پیدایش و آلودگی خلیج فارس توسط کشند قرمز طی چند سال گذشته برای مهار این پدیده اعتباراتی در نظر گرفته شد که توانستیم آن را مهار کنیم اما پس از آن دیگر برای این موضوع اعتباری در نظر گرفته نشد.
مرتضوی با بیان اینکه واژه مرگ میلیون ها قطعه ماهی برای ماهی های ساردین پارسیان درست نیست افزود: اینکه در برخی سایت ها امده مرگ میلیون ها قطعه ماهی ساردین در پارسیان ، اصلا درست نیست زیرا میلیون ها قطعه ماهی باید یک فضای بزرگی از سطح دریا را اشغال کند که در این پدید چنین نبوده است.
وی اضافه کرد: در حال برآورد میزان خسارات به اکوسیستم طبیعی منطقه و تعداد قطعه ماهی ساردین تلف شده توسط پدیده کشنده قرمز هستیم.
نظر شما