به گزارش خبرگزاری خبر انلاین منطقه استان مازندران ، حميد چيت چيان، در جلسه شوراي مازندران، با اشاره به اين كه آب شرب مازندران از منابع آب زیر زمینی تامین می شود و از اين بابت استان با مشکل جدی آب شرب مواجه است، بيان داشت: با احداث 2 سد گلورد و هراز و اجرای طرح انتقال آب چالوس به شرق، بيش از 1 ميليارد متر مكعب به حجم آب استحصالي و مورد بهره برداري اضافه خواهد شد و نیمی از حدود 4 میلیارد متر مکعب آب سطحی که به صورت هرز در مازندران به دریا می ریزد ، ذخیره خواهد شد.
وزير نيرو از آغاز مطالعه ساخت 10 سد در مازندران خبر داد و عنوان كرد: در حال حاضر در مازندران 15 هزار هكتار شبكه آبياري و زهكشي در دست بهره برداري وجود دارد كه با پروژه هاي در حال انجام، 17 هزار هكتار به سطح آن اضافه خواهد گشت.
وي، با اعلام اين كه آب شرب شهري و روستايي مازندران در يك برنامه منسجم در 9 منطقه اقدام خواهد شد، افزود: تا افق 1405 نیاز آبی شهرهای ساری و میاندورود تأمین میشود و اکنون هم تصفیهخانه در دست اجرا است و بخشی هم بهرهبرداری میگردد.
وزير نيرو با بیان اینکه تا افق 1420 از محل سد ظالم رود به میزان 1500 لیتر در ثانیه آب با کیفیت خوب، تامین میشود، تصریح کرد: با به بهرهبرداری رسیدن سد کسیلیان هم آب آشامیدنی سواد كوه و با بهرهبرداري سد گلورد، آب كشاورزي و آشاميدني بهشهر، نكا و گلوگاه و از سد هراز، آب شرب آن منطقه تامين میشود.
چیتچیان موضوع مجوزهای زیستمحیطی را از دلايل تاخیر در اجرای سدها بيان كرد و عنوان نمود: نیروگاه نکا دومين نیروگاه بزرگ کشور است و نیروگاه سیاهبیشه هم بهزودی با ظرفیت تمام مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
وی از دو نیروگاه در دست احداث در غرب مازندران خبر داد و تصريح كرد: مطالعات نشان میدهد بیش از 700 مگاوات از طریق نیروگاههای برقآبی کوچک در رودخانههای مازندران آماده بهرهبرداری است و كه با کمک و مشارکت بخش خصوصی این اقدام صورت خواهد گرفت.
نظر شما