پایتخت تکان نخورد و در تهران ماند/ منتفی شدن «انتقال پایتخت اداری-سیاسی»

طرح انتقال پایتخت که سال ها مورد بررسی های مختلف قرار گرفته سرانجام منتفی شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ جابه جایی پایتخت طرحی که ایده آن در سال ۹۱از دل مجلس بیرون آمد چندی پیش در شورای نگهبان به تصویب رسید.  طرحی که بهمن 91 تحت عنوان «انتقال پايتخت اداري-سياسي» توسط 52 نماينده نوشته شده بود با تصويب طرح مجلس در شوراي نگهبان، دولت مكلف به تشكيل شوراي 15 نفره براي امكان‌سنجي «انتقال پايتخت» شد که سرگذشت آن ماندن نام پایتخت بر روی شهر تهران بود.

به گزارش پايگاه خبري وزارت راه وشهرسازي، سال‌هاست كه موضوع جابه‌جايي پايتخت جمهوري اسلامي ايران به يكي از موضوعات مورد علايق رسانه‌ها، برخي مقامات خرد و كلان و حتي مردم عادي تبديل شده است. يك سال پس از پايان دفاع مقدس (۱۳۶۸)، عده‌اي از مردم تهران به نبود امكانات كافي در اين شهر و عدم رسيدگي كافي مديران شهري به وضعيت آباداني آن معترض بودند؛ اعتراضات كم‌كم جنبه‌هاي ديگري به خود گرفت و سبب شد تا از يك موضوع شهري و سطح مديريت مياني، به موضوعي در سطوح مديريت كلان نظام تبديل شود كه در نتيجه در دولت وقت جلسات فراواني با حضور مسئولان و كارشناسان در شوراي نظارت بر گسترش تهران مطرح برگزار و در آن جلسات بحث انتقال پايتخت مطرح شد.

از آن زمان به بعد بارها بحث انتقال پايتخت مطرح شد. تا اينكه برخي نمايندگان مجلس نهم طرحي در خصوص جابه‌جايي پايتخت از تهران به كميسيون شوراها و امور داخلي كشور مجلس بردند و با اخذ مصوبه لزوم تغيير پايتخت در كميسيون مذكور، طرح خود را در صحن علني مطرح كردند؛ در صحن نيز به دلايلي تعداد همراهان و همدلان اين طرح از مخالفان آن بيشتر بود و علي‌رغم آنكه سال‌ها قبل مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي با دلايل متقن اثبات كرده بود كه جابه‌جايي پايتخت به صلاح كشور نيست، اما باز هم موافقان يافتن پايتخت جديد بر طرح خود در مجلس اصرار كردند.

درنتيجه اصرار طراحان طرح جابه‌جايي پايتخت در مجلس، مصوبه‌اي جديد مبني بر تشكيل كميسيوني متشكل از دستگاه‌ها و نهادهاي مختلف فرهنگي، سياسي، نظامي، اقتصادي، عمراني، اجتماعي و امنيتي در صحن علني مجلس به تصويب رسيد كه بر اساس آن دولت موظف شد در فرصتي چند ماهه طرح انتقال پايتخت را «امكان‌سنجي» كند.

نتيجه اين تحقيقات 239 صفحه‌اي در نشستي به رياست معاون اول رئيس جمهور و دبيري وزير راه و شهرسازي با حضور رئيسان كميسيون‌هاي «شوراها و امور داخلي كشور»، «صنايع و معادن»، «عمران» و نمايندگان كميسيون «امنيت ملي و سياست خارجي» مجلس، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، استاندار تهران، رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، مشاور عالي مقام معظم رهبري در امور نيروهاي مسلح، وزير نفت، وزير امور اقتصادي و دارايي، رئيس دفتر رئيس جمهور و تعدادي از كارشناسان ارشد و استادان دانشگاه تهران بررسي شد و در اختيار مقامات عالي‌رتبه نظام قرار گرفت كه در آن نشست با توجه به تحقيقات انجام شده از سوي وزارت راه و شهرسازي در خصوص جابه‌جايي پايتخت، همه اعضا به اتفاق آراء مخالفت خود با تغيير مركز سياسي كشور اعلام كردند.

  42233

کد خبر 448174

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • تهرانی A1 ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    8 4
    آی الان بعضی ها می سوزند ...
  • محمدرضا A1 ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    18 5
    عشق است تهران خودمون
  • بی نام IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    6 1
    خسته نباشند
  • ماهى IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
    4 2
    من تهرانيم چه فايده؟ تهران با اين همه دود و ترافيك و مهاجر كه روز به روز به گرداب بلا براى جان مردم تبديل شده تمام اونهايى كه اين طرح تصويب نكرده اند خودشان شهرستانى مهاجرند كه تواين چند سال به تهران مهاجرت كردهاند و صاحب زمين و خانه شدهان و نمىخواهن مالشان از قيمت بيفتد تهران به دست مهاجران افتاده به اين زودي مشكلات ان حل نمىشود
  • سید A1 ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
    0 1
    تهران خیلی شلوغ شده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین