در روزهای اخیر برخی رسانه ها با انتقاد از آنچه بی توجهی به اثر تاریخی منحصربفرد غار یخ مراد می نامند، مدعی شدند که این غار به سرویس بهداشتی تبدیل شده است.

سالومه حاجی کندی/ خبرگزاری خبرآنلاین البرز، ادعای تبدیل غار یخ مراد به سرویس بهداشتی اول بار توسط خبرنگار گردشگری ایسنا به نقل از دهیار کهنه ده در نزدیکی این غار منتشر شد و سپس علاوه بر بازنشر آن توسط برخی رسانه، بخش خبر 30/20 سیما نیز به پخش این خبر همراه با تصاویر از قندیل های یخی این غار مبادرت کرد.
این در حالی است که مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز ضمن تکذیب این خبر گفت: این نوعی بی اخلاقی در دنیای خبر و اطلاع رسانی است که به صرف اظهار نظر یک نفر از جمله دهیار کهنه ده، چنین خبری منعکس می شود.
مجید طاهری با تاکید براینکه از هرگونه نقد و انتقاد سازنده و دلسوزانه استقبال می کند، افزود: اصول حرفه ای کار خبر و خبررسانی ایجاب می کرد، این خبرنگار و رسانه متبوعش قبل از انتشار، نظر کارشناسان و مدیران اداره کل میراث فرهنگی استان را نیز جویا می شدند.
وی ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد که منعکس کننده این خبر با هدف ایجاد حساسیت و جلب توجه به دنبال اهداف دیگری بوده است و در غیر این صورت، انتشار این خبر آنهم با چنین تیتر ناپسند، نادرست، غیرمنطقی و خلاف واقع ای هیچگونه توجیهی ندارد.
طاهری، به جزییات بیشتر در مورد اهداف دیگر تهیه و منتشر کننده این خبر اشاره نکرد، اما گفت: تکذیبیه ای برای روزنامه ها و رسانه های منتشر کننده این خبر فرستاده است و پیگیری قانونی و حقوقی خبرنگار و دهیار منبع این خبر غیرموثق را برای اداره کل میراث فرهنگی البرز محفوظ می داند.
وی افزود: برخلاف ادعاهای مطرح در این خبر، براساس در خواست های مکرر مراجعان و بازدید کنندگان و مسوولان محلی بخصوص دهیاری های آزاد بر و کهنه ده و نیز شورای اسلامی روستا در سال 1390 با اعتبار ملی حدود 165 میلیون ریال مطالعه و نقشه برداری مسیر دسترسی به غار یخ مراد انجام شد.
مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی البرز گفت: با توجه به صعب العبور و خطر ناک بودن مسیر دسترسی و احتمال وقوع حوادث ناشی از ریزش سنگ و سقوط از ارتفاعات به علت ایمن نبودن این مسیر، در سال 1391 نیز با اعتبار ملی بالغ بر 477 میلیون ریال اجرای طرح ایمن سازی مسیر پیاده رو به صورت پلکانی و سنگ فرش با پیمانکار قرار داد بسته شد.
وی با اشاره به انجام بخشی از کار ایمن سازی این مسیر، افزود: به علت نیمه کاره بودن این طرح، در سال 1393 نیز حدود 900 میلیون ریال از محل اعتبارهای ملی برای ادامه اجرای مسیر پیاده رو با پیمانکار قرارداد بسته شد و پیمانکار نیز بر اساس شرح خدمات تهیه شده در حال انجام این کار است.
طاهری یادآور شد: اظهارنظر غیرکارشناسی و غیرواقعی دهیار کهنه ده و نیز رییس انجمن غار نوردان کشور، در حالی است که اداره کل میراث فرهنگی استان البرز هنوز هیچگونه ساخت و سازی در درون مجموعه غار یخ مراد انجام نداده و کماکان در حال اجرای طرح ایمن سازی مسیر دسترسی پیاده رو آنهم به منظور پیشگیری از حوادث احتمالی است.
وی تاکید کرد: بنابراین ادعای غیرمسوولانه دهیار کهنه ده مبنی بر سرویس بهداشتی شدن این غار کذب محض است و نه تنها هیچگونه وجاهت قانونی ندارد بلکه با اصول اخلاقی و تقوی فردی نیز منافات دارد.
غار یخ مراد یکی از جاذبه‌های گردشگری و دیدنی استان البرز به شمار می رود که در حوالی روستای آزادبر و روستای کهنه ده در منطقه گچسر و جاده چالوس واقع است.
مناسبترین زمان برای دیدن این غار اسفند و فروردین ماه بخصوص در فصل بهار است، زیرا در این فصل آب‌های ناشی از بارندگی قطره قطره در داخل غار تبدیل به قندیل‌های بسیار دیدنی و زیبا می‌شود و همچنین در محوطه بیرون غار رویش گیاهان معطر کوهستانی منظره زیبا و چشم نوازی را برای هر بازدید کننده فراهم می سازد.
دریچه ورودی این غار در ارتفاعات کوه‌های منطقه واقع شده و مسیر دسترسی به غار دارای شیب های تند رو به پایین است که در نهایت با رسیدن به اعماق کوه، چشمه‌های یخ زده در کف زمین و استالاکتیت‌های اسفنجی غار نمایان می‌شود.
دهانه غار یخ مراد سه متر پهنا و هشت متر ارتفاع دارد و این غار بخاطر قندیل‌های یخی بسیار زیبا مشهور است و برودت هوا در درون غار به اندازه ای است که تا خرداد ماه نیز می‌توان این قندیل‌های یخ را دید.
این غار سه تالار اصلی، یک برکه یخی و یک آبشار یخی دارد و برای رسیدن به غار یخ مراد در کیلومتر 60 جاده چالوس پس از روستای نسا در سمت چپ جاده پلی وجود دارد که به جاده‌ای خاکی می‌رسد و پس از طی 12 کیلومتر در این جاده به یک دو راهی منتهی می شود.
سمت چپ به طرف روستای آزادبر و سمت راست به طرف دهانه غار می‌رسد، با یک ساعت پیاده روی از این دوراهی و عبور از روی پلی سیمانی که بر روی رودخانه آزادبر ساخته شده، می‌توان به مدخل ورودی غار رسید.
غار یخ مراد یکی از پر پیچ و خم ترین غارهایی است که نظیر آن به ندرت دیده شده و از این رو بازدید تمام نقاط آن مستلزم وقت کافی، حوصله و دقت فراوان و در دست داشتن کروکی دقیق و کامل است.
براساس اظهارنظر باستانشناسان این غار متعلق به دوره دوم زمین شناسی (مزو زوییک) یا میان زیست است که از عمر آن ۷۰ تا ۲۳۰ میلیون سال می‌گذرد.
دیدن کامل غار یخ مراد به وسایل حرفه‌ای غارنوردی نیاز دارد و گفته می‌شود بخاطر وجود حفره های متعدد، تونل ها، دهلیزها و چاه‌های گوناگون، تا کنون کسی به انتهای این غار دست نیافته است.

کد خبر 449094

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار