او را «مرد ضد تورم» و «پدیده کابینه دولت روحانی» نام نهاده‌اند؛ کسی که توانست برای نخستین‌بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران بیشترین رأی اعتماد و بیشترین درصد آرا را از آن خود کند: 274 رأی از 284 رأی مجلسی‌ها. اگرچه این روزها نمایندگان منتقد مجلس، عزم خود را برای استیضاح او جزم کرده‌اند.

طاهره رضوی

علی طیب‌نیا با 55 سال سن، تقریبا یکی از جوان‌ترین وزرای کابینه روحانی است. او در سال 1339 در اصفهان به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان را در شهر اصفهان به اتمام رساند و به دانشگاه راه یافت.

با توجه به علاقه شخصی‌اش به رشته‌های علوم‌انسانی و همچنین توصیه آیت‌اله بهشتی، رشته اقتصاد دانشگاه تهران را به عنوان رشته دانشگاهی انتخاب کرد. کسب رتبه یک در آزمون ورودی کارشناسی‌ارشد هم برایش کار سختی نبود. علی طیب‌نیا در اولین دوره دکترای اقتصاد دانشگاه تهران نیز با کسب رتبه یک پذیرفته شد که یک‌سال از دوره دکتری خود را در مدرسه اقتصاد لندن زیر نظر پروفسور لارنس هریس گذراند.

در حال حاضر وی با مرتبه علمی دانشیار در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران مشغول به فعالیت علمی است. وی پایان‌نامه دوره دکترای خود را در دانشگاه لندن و در ارتباط با بررسی مساله تورم در ایران طی و رساله خود با عنوان «تورم ساختاری در ایران» را ارائه کرد.

طیب‌نیا از سال 1373 تا سال 1384 به طور پیوسته به عنوان دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دولت در دولت‌های سازندگی و اصلاحات فعالیت کرد. کار بلندمدت در کمیسیون اقتصادی دولت، او را با مسایل دولت‌ها و مشکلات کلان اقتصادی کشور آشناتر کرد. به این ترتیب طیب‌نیا 12 سال بر تمام تصمیمات اقتصادی دولت اشراف داشت و زیر و بم اقتصاد ایران را درک کرد.

وی در سال 1376 به عنوان معاون طرح و بررسی (اقتصادی) معاون وقت رییس‌جمهور در امور اجرایی کار خود را آغاز کرد و تمامی مسوولیت‌های اقتصادی معاون اجرایی رییس جمهور را در آن دوران برعهده گرفت. یکی از مهم‌ترین این مسوولیت‌ها، دبیری ستاد تنظیم بازار به عنوان یکی از ارکان تصمیم‌گیری در حوزه اقتصادی بود.

طیب‌نیا طی در سال 1384 و 1385 نماینده دولت در شورای پول و اعتبار نیز بوده است. شورای مذکور مهم‌ترین نهاد تصمیم‌گیری در خصوص مسایل مرتبط با فعالیت‌های بانک مرکزی، تعیین حوزه‌های فعالیت بانک‌ ها، تعیین نرخ های سود بانکی و ... است.

در سال 1384 او به عنوان معاون امور اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌‌ریزی (سازمان برنامه و بودجه) بر مسوولیت اقتصادی در نهاد مدیریت کلان کشور تکیه زد و تهیه بودجه‌های کل کشور را در سال های 1385 و 1386 با مسوولیت او انجام پذیرفت. همزمان در این دوران، دبیری هیات امنای حساب ذخیره ارزی را برعهده گرفت.

طیب‌نیا در انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری، از نمایندگان اقتصادی محمدرضا عارف بود و در مناظره‌ای با محمدباقر نوبخت، نماینده اقتصادی حسن روحانی شرکت کرد. بر همین اساس، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در روزهای پایانی سال 1392 عنوان کرد که «در زمان مناظرات، علی طیب‌نیا نماینده عارف بود، بنابراین وقتی طیب‌نیا طرحی را در دولت مطرح می‌کند ما تصورمان این است که نظرات آقای عارف در حال مطرح شدن است.»

طیب‌نیا براساس زمینه و سابقه علمی‌اش، از متخصصان الگوهای تورمی در کشور شناخته می‌شود و تورم، مالیات (به ویژه مالیات بر ارزش افزوده) و مساله نهادها، سهم قابل توجهی در کارنامه دانشگاهی طیب‌نیا دارند.

او در شرایطی آغاز به کار کرد که چالش‌هایی همچون تورم بیش از ۴۰ درصدی، نرخ بیکاری 12.2 درصدی، رشد اقتصادی منفی، بی‌ثباتی بازار ارز و فشارهای ناشی از تحریم و...، از میراث تیم اقتصادی دولت قبل برای وی محسوب می‌شد.

در این دو سال در دولت روحانی نرخ تورم بنا به روایت مرکز آمار، به 13.8 درصد و نرخ بیکاری به 10.8 درصد کاهش یافته و نرخ رشد اقتصادی نیز براساس گزارش بانک مرکزی در سال 1393 حدود 3 درصد بوده است.

اما مرد اول تیم اقتصادی دولت یازدهم در عین حال که بیشترین رأی اعتماد را از مجلس دریافت کرد، در حال حاضر رکورددار دریافت‌کنندگان کارت زرد از مجلس است. او در مدت 2 دو سال فعالیت خود در وزارت اقتصاد، تاکنون 3 کارت زرد از مجلس دریافت کرده است و اولین وزیر دولت یازدهم هم بود که از مجلس کارت زرد گرفت.

در ۱۷ آذر ۱۳۹۲ به دنبال سوال نمایندگان مجلس، طیب‌نیا در مجلس حاضر شد. پرسش قاسم جعفری، نماینده بجنورد در مجلس این بود که دلیل اظهارات رییس‌کل بانک مرکزی در تضعیف ارزش پول ملی چیست؟ طیب‌نیا در پاسخ به این پرسش عنوان کرد: «نظر قطعی دولت تقویت ارزش پول ملی است و دولت تلاش می‌کند با توجه به کاهش ارزش پول ملی در سالیان سال آن را اعاده حیثیت و تقویت کند.» طیب‌نیا با بیان این‌‌که در مدت کوتاه عمر دولت جدید، سیاست‌های اقتصادی و ارزی، آثار بسیار مثبتی داشته است، تاکید کرد: «در این چند وقت اعتماد مردم و بخش خصوصی به سیاست‌های دولت بازگشته است و حمایت مجلس از دولت نیز پایه اعتماد مردم در آینده خواهد بود.» اما نماینده مردم بجنورد پس از سخنان وزیر اقتصاد گفت: «پرسشم درباره اظهارات رییس‌کل بانک مرکزی است، اما وزیر اقتصاد درباره برنامه‌های دولت و سیاست‌های ارزی صحبت می‌کند و پاسخ صریحی نمی‌دهد.» بر این اساس، وی در صحن علنی مجلس اعلام کرد که «از پاسخ وزیر قانع نشده است.» در نهایت از مجموع 217 نفر، نمایندگان با 82 رأی مثبت، 101 رأی منفی و 10 رأی ممتنع از پاسخ‌های وزیر اقتصاد قانع نشدند و طیب‌نیا به‌عنوان نخستین وزیر دولت یازدهم از مجلس کارت زرد گرفت.

در ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ نیز طیب‌نیا برای پاسخگویی به سوال حمید رسایی، نماینده تهران در مجلس حضور یافت. اما نمایندگان قانع نشدند و او با کسب ۱۰۳ رای موافق، ۹۱ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۱۲ رای مأخوذه، دومین کارت زرد خود را از مجلس دریافت کرد.

حمید رسایی سوال درباره کاهش شاخص بورس را به صحن آورده و به رای گذاشته بود که طیب‌نیا هم بدون هیچ رودربایستی‌ای حرف اصلی‌اش را زد. وزیر اقتصاد گفت: «آقای رسایی اخیرا در بازار سرمایه فعال شدند و در کنار ایشان کارشناسان زیادی مشغول فعالیت در حوزه بازار سرمایه هستند؛ ضمن آنکه ایشان در جلسه‌ای که در کمیسیون اقتصادی برای بررسی سوالشان تشکیل شده بود، اعلام کردند که من با وزارت اقتصاد و مسوولان بورس مساله‌ای ندارم و مشکل من با رییس‌جمهور و وزارت امور خارجه است.»

در ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ طیب‌نیا برای سومین‌بار برای پاسخ به سوال مهرداد بذرپاش درباره مالیات اصناف در مجلس حاضر شد و پس از ارائه توضیحاتی درباره این سوال، باز هم نمایندگان قانع نشدند و وی سومین کارت زرد مجلس را دریافت کرد. پس از این اعلام رأی، سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب رئیس مجلس در واکنش به اظهارات بذرپاش که معتقد بود پس از دریافت سه کارت زرد از سوی وزیر، استیضاح وی باید در دستور کار قرار گیرد گفت که «چنین صراحتی در آیین نامه وجود ندارد و حتی با دریافت سه کارت زرد نیز استیضاح وزیر در دستور کار قرار نخواهد گرفت.»

در این شرایط، برخی نمایندگان منتقد دولت، عزم خود را برای استیضاح وزیر اقتصاد روحانی جزم کرده‌اند؛ امری که برخی از آن، به عنوان مجازات وزیر طیب به جرم نکرده سخن می‌گویند.

با این وجود، اقتصاد را بدون قضاوت و تحليل، تنها به زبان آمار و براساس آخرين گزارش بانک مرکزي در سال 93 پس از دو سال رشد منفي 3 درصد، رشد مثبت را در کارنامه ثبت کرد و تورم نیز کاهش قابل توجهی داشته است. طیب‌نیا با این حال همچنان به بهبود اقتصاد ایران خوشبین است و امیدوار است بذرهایی که تاکنون در دولت کاشته شده است، به ثمر بنشیند.

22539

کد خبر 449833

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 59
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    تورم رو مهار کرد بورس رو به خاک سیاه نشوند
    • فرزام A1 ۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      تورم الان مهار شده و خدارو شکر مشکل بیکاری جوونها هم حل شده. ممنون دکتر طیب نیا
    • من A1 ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      بورس برای یه عده خاص نون زیادی داشت، تو مملکتی که اقتصادش فلجه عجیب بود شاخص رشد روز به روز رشد میکرد الآن بورس با وضعیت اقتصاد داره هماهنگ میشه
    • کاظم IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      جدی حل شده ؟
    • بی نام A1 ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      خیلی هم که بورس سالمی داریم مثل اینکه شما بدجوری بی گدار به آب زدی و ضرر کردی
    • اردشیر IR ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      40 10
      من از خبر آنلاین می خوام یا خودش یه توضیحی بده یا یکی از مسئولین اقتصادی که واقعاً چجوری این تورم اینقدر اومده پائین اما ما تو زندگی مون چیزی از پائین اومدنش نمی فهمیم . یه روزگاری می رفتیم شهروند یه سبد بزرگ کالا می خریدیم میشد 150 200 تومن حالا ته همون سبد چارقلم جنس می خریم میشه 400 500 تومن ممنون می شم شفاف سازی کنین یا بفرمائین یکی از مسئولین این کارو بکنه. سپاس.
    • بی نام IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      25 12
      ایشون با فریز کردن اقتصاد تورم رو کاهش داده به 15 درصد که 15 درصد هم تورم کمی نیست ضمنا مانع کاهش نرخ دلار شده و نرخ سود رو هم دست کاری کرده به نظر من کار خاصی نکرده فقط همه چیز رو نگه داشته مثل اینکه شما ماشینت خراب باشه خاموشش کنی کنارش بشینی ضمنا وقتی کشور با رکود دست و پنجه نرم میکنه نباید مالیات رو زیاد کنی
    • بی نام A1 ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      26 10
      بورس رو سیاستهای اشتباه دولت گذشته که فقط حباب براش ایجاد کرده بود به خاک سیاه نشوند...
    • ارش A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      این هایی که منفی دادند چیزی از بورس میدونند؟ بار ها در سایت های دیگه گفتم این دولت فکر می کنه با پیروزی هسته ای 20 میلیون رای توده مردم عامه رو در جیب داره واسه همین دیگه به بورس و وضعیت دلار و صادرات و کمتر کردن مالیات کمر شکن از کسایی که وضعیت مالیاتیشون مشخصه کاری نداره.خیالش راحته دلش هم قرص. هیچ میدونید تو این 2 ساله وضعیت معیشتی بدتر شده .بیکاری بیشتر شده .سود اوری شرکت ها اسفناک تر از سال 92 هستش؟
    • پدرام A1 ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      بورس فقط قمار بازی هست . بورس دماسنج اقتصاد هست مگر می شود کشوری که دچار رکود هسو تحریم هست بورسش رشد کند. رشد بورس در زمان دولت قبل ناشی از رشد قیمت نفت و رشد دلار وسکه وزمین وساختمان بود حبابی بود. رشد واقعی بورس از تئلید ناشی می شود نه دلال بازی. بوررس واقعیت اقتصاد را نشان می دهد.
    • رضا خطاب به جناب من IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      206 7
      چرا باید فکر کنید که رشد کذایی شاخص واسه دولت قبل بوده در صورتی که رشد شاخص از 55 هزارتا به 89 هزارتا در دولت آقای روحانی اتفاق افتاد. نمی دانم چرا ما ایرانیها در مورد مسایلی که اطلاعاتمون محدوده باید اظهار نظر کنیم. واقعا نتونستم برای سوالم پاسخی را پیدا کنم
    • بی نام A1 ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      2 0
      تورم مهار شده کجا پس چرا ما که هر روز خرید می کنیم متوجه نمی شیم
  • شهاب A1 ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    بیکاری ورکودازتبعات منفی کنترل تورم میباشد.بالاخره برای کنترل تورم بایدهزینه پرداخت کرد. اقای طیب نیادرزمینه کنترل تورم موفق عمل کردند.
  • بی نام IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    711 1
    من مخالف استیضاح ایشون هستم و معتقدم باید فرصت کافی داشته باشند. اما خوبه که آقای طیب نیا هم به نکاتی توجه کنن . اینکه به چه قیمتی تورم رو مهار کردن؟ نمی دونن تغییر مداوم سیاستهای اقتصادی از انبساطی به انقباضی و بالعکس چرخ های اقتصاد رو خورد کرده؟ اختلاف شدید طبقاتی قدرت خرید کل رو کاهش داده و متاسفانه تنها راهی که دولت برای افزایش درآمدش متصوره کاهش فرار مالیاتی هست نه رونق اقتصادی. مسکن و بورس به عنوان موتور مولد اقتصاد سالهاست شاهد یک رونق قابل اتکا و پایدار نیستن و ...
  • بی نام IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    12 11
    مردی که تورم رو مهار کرد ولی بدترین رکود تاریخ ایران رو به ارمغان آورد خیلی هنر داشت با رونق و داد ستد منطقی در کشور تورم رو مهار میکرد . جالبه که مهار تورم هم شعاره فقط خدمات دولتی و سوخت و ... از پارسال 30 درصد گران شدند شاید آگاهی مردم در نخریدن خودرو ومسکن و ارزان شدن خودرو از هنرهای ایشان و توانایی مهار تورم است ؟
  • یاسر A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    83 10
    رشد تورم مهار شد وگرنه خود تورم باقی است و آزاردهنده
    • بی نام A1 ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      13 1
      تورم یعنی نرخ افزایش قیمت خودش در معنیش "رشد" داره در همه اقتصادهای دنیا تورم لازم و وجود داره و لازمه پویایی نظام اقتصادی کشوره منتها در کشور ما ارزش پول با کاهش زیادی روبرو شد و مسئله رکود نیز به تورم اضافه شد که شرایط دیگه خیلی سخت و پیچیده شد و با راه حل های اقتصادی قابل حل نبود و در واقع راه حل های سیاسی باید وارد عمل میشد
    • بی نام IR ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
      8 6
      تورم خودش میشه رشد شاخص قیمت ها...احتمالا منظور شما گرانی هست که هنوز باقی مونده...در هر صورت کار ایشون قابل تقدیره
    • یاسر A1 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      2 0
      خیر منظور بنده رشد تورم بوده و یا شتاب گرانی مثل مفاهیم ساده ای مثل جابجایی که از تغییر آن در واحد زمان سرعت و از تغییر سرعت در واحد زمان شتاب تعریف میشود.
  • مهدی A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    تورم را مهار کرد و بازار کسب و کار رونق بسیار دارد خدا را شکر که در این دوران طلایی زندگی میکنبم و همچین مردی سکاندار اقتصاد کشور است برگرفته از کتاب افسانه گاو ها پرواز میکنند
    • بی نام GB ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      7 1
      در علم حقیقی هم گاو ها گاهی پرواز می کنند.
  • بی نام IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    همیشه آدم ها را با عملکردشان می سنجند، ایشان هم الحمدلله عملکرد بسیار خوبی در کاهش تورم و ایجاد رشد مثبت اقتصادی داشته اند. یعنی اگر کسی کمی اقتصاد کلان و اقتصاد خرد بلد باشد می بیند که واقعا ایشان شاهکار کرده اند. البته یادمان نرود که ایشان و تیم دولت چه مخروبه ای تحویل گرفته اند که حالا پس از 2 سال آوار برداری و خاکبرداری تازه به اصل کار رسیده اند و از این به بعد تازه کارهای به مراتب سخت تر شروع میشود. لذا به وجود چنین نیروهایی کارآمد بسیار نیاز است.
  • امیر A1 ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    427 8
    با متوقف نمودن گردش پول در کشور تورم رو نگه داشتن نه تنها صحیح نیست بلکه موجب بوجود آوردن حباب خواهد شد.
  • سیدمحمد خادمی A1 ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    دکتر طیب نیا , مهارت مهار تورم را اثبات کرد. طیب نیا طبیب اقتصاد ایران است .
  • بی نام DE ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    14 8
    تیم اقتصادی که ایشون جمع کرد بهترین حالتی بود که می شد از اقتصاددان های ایرانی جمع کرد. کارش عالیه.
  • بی نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    11 11
    روحانی مچکریم
  • بی نام A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    652 8
    خدا ازشون نگذره كه اينقدر ماليات از مردم ميگيرند ، كاملاً ديگه شمشير رو از رو بستن و دارن ملت رو پوست ميكنن
  • بی نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    من نمیدونم چرا یک عده افراد نا اگاه از ایشون انتقا د میکنن؟ ایشون دلار رو 3300 تحویل گرفته الان رسونده به 1900 این بده؟ من امروز رفتم لپ تاپ بخرم لپ تاپ 4 میلیونی رو میداد 2 تومن گفتم چرا؟ گفت دلار اومده پایین یه کم ادم باید انصاف داشته باشه یک عده هم میگن ایشون دلار دولتی رو از عمد رسونده به 3000 واقعا دلار دولتی 2900 یا 3000هست؟ مغازه بغل خونه ما داره میده 1600 منصف باشیم و نقد منصفانه بکنیم عده ای میگن ایشون نرخ سود بانکی رو کاهش و مالیاتا رو افزایش داده این دروغ واقعا شاخدار نیست؟ اقتصاد خداروشکر رونق داره همه سرکار هستند شما یک نفر بیکار پیدا کن من اسممو عوض میکنم ما نداریم اصلا. ارزوی موفقیت برای این وزیر ساعی و کوشا دارم.
    • بی نام IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      دوست عزیزی که داری بصورت اتوماتیک وار منفی میدی و تعداد مثبت و منفی ها رو عوض می کنی اول مطلب رو بخون بعد شروع کن به منفی دادن.درسته که هم عقیده هستیم اما اینکه به زور و با روشهای مختلف داری مثبت و منفی میدی کار درستی نیست. نکن این کار رو این باب میشه بعد دیگه نمیشه کاریش کرد . اینجا هم ده هزار تا مثبت یا منفی بدی اتفاقی برای وزیر نمیفته خودتو اینقدر اذیت نکن.
    • پاسخ به جناب بی نام 13:03:40 IR ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
      85 1
      با کمال احترامی که به نظرتون قائلم، فک نکنم اتوماتیک وار باشه بهتره برید کامنت هی کاربران در رسانه های بورسی را دنبال کنید تا نظر سرمایه گذاران را در مورد عملکرد تیم اقتصادی دولت آقای روحانی ببینید. فقط نزدیک به 8 میلیون سهامدار خرد کد بورسی دارند. به قول معروف عملکرد تیم اقتصادی از چرخش چرخ صنعت معلوم می گردد. یقین بدانید که بنده بعنوان یکی از سهامداران خرد که نزدیک به 65 درصد از ارزش اولیه سرمایه اش از دست رفته، می دانم که 20میلیون نفر بهمراه خانواده عزیزان ضرر دیده به دولت کنونی رای نخواهیم داد.
    • بی نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      دوست عزیزی که در بورس ضرر کردی علت ضرر شما نا اگاهی شما بوده شما باید بری از یک نفر بپرسی که وقتی کشور رشد اقتصادیش 7 هست چطور ممکنه بورسش این همه جهش کنه؟ در اینکه تعداد زیادی بودین شک ندارم اما همه ادمهای نا اگاهی بودین که جوگیرانه وارد عمل شدین. بدون انجام تحلیل فاندامنتال و تکنیکال اینکه حالا بخای با منفی دادن انتقام از این وزیر بگیری کار درستی نیست. در بخش دانش هم یبار همین کار رو کردی خدمتت عارضم که منفی ها و مثبتهای زیاد گاهی تابلو میشه که توسط یه نفر داره داده میشه و الان هم باز اومدی مطلب گذاشتی و کلی به خودت مثبت دادی من باهات هم عقیده ام از این وزیر خیلی خوشم نمیاد ولی کار شما هم درست نیست. البته من فقط در بحث دلار با وزیر مخالفم بورس حباب بود که وزیر قبلی باید جواب بده
    • خطاب به دوست بی نام13:48 IR ۱۷:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۴
      1 0
      عزیز دل بنده وقتی سهمی پالایشی یکسال میره جمع بعد باز میشه بنا به دلایل سیاسیدست کوتاه بودن دولت از مدیریت واحدهای پالایشی و اینکه به کرات اشاره شده است که این واحد ها مفت عرضه شده است و اینکه شما حق خرید و فروش رو نداری با وجود اینکه بهترین مزیت بازار سرمایه قابلیت نقدشوندگیه، آیا تحلیل تکنیکال و فاندمنتال حالیش میشه؟؟؟؟؟ نکنه جنابعالی از سفته بازان و سهامداران نواسانبگیر دو روزه هستی؟ چرا نمی خای قبول کنی که دولت در حق بازار سرمایه اجحاف بسیاری کرده است؟؟؟ بخدا تمام تولید مملکت خوابیده شما فقط کافیه بری ببینی تو سایت کدال صورت های 3 ماهه ی شرکت ها که چقدر افتضاح تنظیم شده است؟؟؟؟ کسی که خوابه رو میشه بیدار کرد ولی کسیکه خودشو بخواب زده را هرگز
  • مجتبي محمدي IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    540 5
    تورم روكنترل كردن به قيمت ركود شديد در بازار كه هنر نيست شايد يك شخص عادي كه نه إستاد دانشگاست نه تولندن درس خونده نه نَفَر اول كنكوره هم بتونه اينكاري كه آقاي طيب نيا انجام داد رو انجام بده كساني كه ازاين شخص حمايت ميكنند يا واقعا توي بازار وتوليد وكسب كار نيستند يا اينكه چشمشون رو روي واقعيت بستن در اينكه تورم مقوله ي خوبي نيست شكي نيست ولي مردم شايد بتونند در شرايط تورم زندگي هرچند سختي بكنند ولي در أين شرايط بخدا نه سرمايه دارش دووم مياره نه مردم عادي نه فقير الان پول توبازار نيست كسب وكارهاي بزرگ وكوچك روزبه روز دارند ورشكست ميشند تعداد چكهاي برگشتي سر به فلك كشيده متاسفانه كسي جوابگو نيست فقط ميان پشت تريبون آمارهاي غير واقعي ميدن
  • f IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    6 1
    از سال 89 الی 91 سوپرمارکت داشتم هر ماه ویزیتورها که می آمدند 500 الی 1000 تومان بستگی به وسایل مورد نیاز سوپرمارکت قیمتها افزایش داشت بطوریکه دیگه مجبور شدیم تغییر شغل بدیم...
  • محسن IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    417 4
    بورس نابود شده چیزی ازش نمونده. یک جنازست. کسی هم به دادش نمیرسه. برخی مسئولینش روزهای ابتدایی همین دولت ، داد فریاد میزدند بیاین سهام بخیرید.
  • محسن A1 ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    12 4
    به نظر من در مجموع، وزیر معقول و کاآمدیه.
  • بی نام A1 ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    291 4
    خدا رو شکر تورم حل شده ، نرخ بیکاری تک رقمی شده ، شایسته سالاری حاکم شده ، اقتصاد رشد کرده ، نرخ ازدواج بالا رفته ، سود بانکی اسلامی شده ،همه چی آرومه ، ما چقدر خوشحالیم ، مردم چقدر خوشبختن و ..... بخش از سفرنامه ناصر خسرو به ایران در سال 1394 هجری شمسی
  • کارن NL ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    9 3
    حداقل در مورد رشته ساختمان که من باهاش در ارتباطم بدترین دوران رو سپری میکنیم رکود وحشتناک و بیکاری
  • رضا A1 ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    دارو دسته احمدی نژاد می خوان ستون اصلی دکتر طیب نیا دولت روحانی رو بزنن تو رو خدا مردم آگاه باشید تو رو خدا رسانه ها آگاه باشید نزارین دشمنانی مثل بذرپاش و رسایی و دارودسته احمدی نژاد تیم اقتصادی دولت رو بزنن خدایا کمک کن
  • بی نام DE ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    15 2
    منفی مثبتا که یهو خیلی عوض شد ولی اگه از طیب نیا هم راضی نیستید اقتصاد رو بدن دست کی؟ با این وضعیت بودجه و محدودیت های تحریم و گمرک و بانکداری قتصاددان های اروپا و امریکا هم بیان چیکار میتونن بکنن؟ با چه ابزاری کجای اقتصادو بگیرن؟ بشینیم خونه بگیم تورم هنوز باقیست و بیکاری حل نشده؟ انقد ضایع آخه
  • رامین A1 ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    530 8
    بله با رکود سرتاسری حاکم بر بازار و وضعیت بورس کاملا مشخصه که چه دسته گلی به اب دادند
  • بی نام A1 ۱۶:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    8 4
    تدبیر وزیر اقتصاد کمر تورم را شکست. این جای امیدواری دارد. بعد از مهار تورم وتوسعه تولید کشور روبه رشد خواهد گذاشت. اقتصاد ذره ذره رشد می کند و متحول می شود. وزیر اقتصاد موفق عملکرده است.
  • مهدى IR ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    11 3
    سلام فك كنم الان براى اظهار نظر بسيار زودباشد براى اقتصاد ايران كه زيرساخت هاى ضعيفى دارد و به نوعى اقتصاد وابسته به نفت است نسخه اى دراز مدت بايد بيجيد ولى مسير انتخابى جناب وزير به نظر حقير مسير صحيحى هست و انشالا كه موفق باشند با تشكر از خبر انلاين لطفانظر بنده رو منعكس كنيد ممنون
  • بی نام US ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    1 6
    هجب جوک بی مزه ای
  • تراد A1 ۱۸:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    7 5
    این اقایان همش با اعدادو ارقام حرف میزنند یکی نیست بهشون بگه انچه که عیان است چه حاجت به بیان است
  • محمد اکبری A1 ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    8 5
    قسمت 1 من فکر می کنم آقای روحانی و تیمش دارند راه آقای خاتمی را طی می کنند اینکه دولت مسیر صحیح اقتصادی را با راهکارهای اقتصادی پیش ببرد. دولت بدهکار بانک مرکزی نباشد . در مناسبات مالی اش ، انضباط مالی حاکم باشد بریز بپاشی نباشد به هیچ بنگاهی بدهکار نباشد و کم کم بنیه و ذخیره صندوق ذخیره دولت را افزایش دهد اما چیزی که این دوستان در این میان فراموش می کنند صبر و طاقت مردم است مردم نمی توانند تا قیام قیامت شرایط سخت اقتصادی را تحمل کنند به امید اینکه یه روزی همه چیز عالی شود . با توجه به عصر ارتباطات و زندگی کردن در این دهکده جهانی ، این مردم می خواهند درآمدی خوب داشته باشد ، ماشین خوب با قیمت جهانی سوار شوند ، بیمه قرص و محکم داشته باشند ، بازنشستگی بدون دغدغه مالی داشته باشند
  • محمد اکبری A1 ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    8 3
    قسمت 2 حالا که توافقی شده و تحریم ها بر داشته شده طبق وعده های رئیس جمهور قرار بود آنقدر وضع مردم خوب شود که به دولت کمک کنند و ... . به نظر باید راه میانه را رفت هم وضع موجود را بهبود بخشید نه با تکرار گفتن پایین آمدن نرخ تورم که این هم خیلی جای بحث دارد و هم اصول صحیح اقتصادی را در پیش گرفت و گرنه اگر این سختی ها ادامه پیدا کند و دولت تدبیر و امید حواسش به این گذر زمان نباشد و فقط آسیب های قبلی را ترمیم کند دوره ریاست جمهوری به سر رسیده و دوباره فلان نامی خواهد آمد و با علم به موجودی و دخیره دولت که با سخت گرفتن به جامعه حاصل شده با چند شعار پوپولیستی و یک وعده مثلاً پرداخت صد هزار تومان یارانه به هر نفر و دو برابر کردن سهام عدالت 20 میلیون رأی جمع خواهد کرد خرج که از کیسه ..
  • ف IR ۱۸:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    335 2
    وقتی بازار رکود میشه و خرید و فروشی انجام نمیشه عملا تورم هم کنترل میشه جدا خسته نباشن
  • بی نام A1 ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    294 5
    سکه. دلار. زمین و دلالی های غییر تولیدی بسمت بالا و لی بازار نولید و سرمایه و بورس که همان سرمایه کارخانجات است رو به پایین خاک بر سر مسولین اقتصادی دولت که آبروی اصلاح طلبان را بردند مخصوصا این مسول جوان که از یادگاران دولت قبل است
  • بی نام A1 ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۲
    294 1
    با کاهش نقدینگی وجمع کردن پول از کشور تورم کاهش پیدا کرد ولی تمام بنگاههای اقتصادی زمینگیر وبیکاری بیداد می کند کاهش تورم ناشی از کاهش نقدینگی وبدون توجه به تولید هنر نیست .تولید واشتغال تعطیل شده وحقوق کارمندان وکارگران ثابت مانده ومحصولات کشاورزان خریدار نداردورودستشون مونده این نتیجه کاهش تورم از طریق کاهش نقدینگی است بدون توجه به مولفه های دیگر اقتصاد .وکاهش قدرت خرید ورفاه عمومی علی رغم واهش تورم .خالا شعاربدید تودم کاهش یافته.چه عاید عامه مردم شده جز بدبختی .
  • محمد اکبری A1 ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    1 1
    چــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرا کامنت من را منتشر نکردید ؟
  • ایمان IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    7 3
    هموطنای عزیز توجه داشته باشید که تا نرخ تورم منفی نشده قیمت کالا کم کاهش پیدا نخواهد کرد میگید دوره طیب نیا 30 درصد سوخت اضاف شده در صورتی که نرخ تورم 13 درصده " این طبیعی هست و باید خدا رو شکر کنید چون اگه تورم 40 درصد میموند خرو کرخر میومد بازار و الان داشتیم بنزین هزارو ششصدی میزدیم راجب بورس هم لطفا نظر ندید که مشخصه ی عده از بورس فقط در حد اسمش میدونن
  • بی نام IR ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    11 3
    والا مهار كه نشده ولي مثل زمان محمود سركش و وحشتناك و خانه خراب كن هم نيست
  • بی نام IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    9 8
    كاربران خبرآنلاين خيلي خودجوش همه شون مخالف طيب نيا و سياست هاي دولت شدن بدون اينكه بفهمن اون توي چه شرايطي اين وضع رو تحويل گرفتهتا مردم ما همه مشكلات رو از طرف يه نفر ميبينن همينطور جهان سومي خواهيم ماند
  • بی نام A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    0 0
    تورم یعنی شتاب افزایش قیمت که دارای یک شیب هست, کاهش تورم یعنی کاهش شیب به سمت پاایین و منفی یعنی ارزون شدن, کوو کجاااس چرا توو زندگی نمیبینیم ؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    1 0
    آقا مصطفی و همه دوستان عزیز اقتصاددانی که نظردهندگان رو به بی سوادی اقتصادی متهم می کنید ، همه دوستان فعال اینترنتی و مردم کوچه و بازار می دونن که تورم افزایش بی رویه در سطح عمومی قیمت هاست که از طریق شاخص هایی همچون شاخص قمیت مصرف کننده ، شاخص قیمت تولید کننده ، شاخص ضمنی تولید ناخالص داخلی و شاخص قیمت مخارج مصرفی شخص اندازه گیری میشه . خدایی در طول سال چندبار این 15 درصدها اتفاق می افته و آخرش هم سیری ناپذیرن ؟ هر باری که اخبار رو گوش بدی یه خبر از افزایش قیمت باید توش باشه ؟ با درآمدهایی که به خط فقر گفته زکی
  • ali A1 ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    0 0
    فک کنم کثبت منفی خراب شده
  • بهنام بچه خوی A1 ۱۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    0 2
    کامنتا و مثبت منفیا رو که دیدم تاسف خوردم. چرا ما اینقدر عجول و هیجانی هستیم. فک میکنیم با تصمیم لحظه ای همه چی درست میشه.قرار نیست معجزه ای اتفاق بیفته. دوستان نمیدونن ایشون دقیقا داره بر مبنای علم اقتصاد ، اقتصاد کشور رو اداره میکنه و این یعنی وضعیت کشور دیر یا زود بهتر میشه و این رد خور نداره. کمی صبر
  • بی نام A1 ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۳
    0 1
    من چند بار سایت رو رفرش کردم و منفی و مثبتی دست کاری شده دوباره کار دستت داد خبر آنلاين یه فکری به حال خودت و این امنیت سیبری افتضاح بکن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین