به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ نشت آب به تونل توحید با واکنش های مختلفی مواجه شده است. درحالی که شهرداری معتقد است اتفاق مهمی نیفتاده، اما برخی اعضای شورای شهر این اتفاق را فاجعه می دانند.
رحمت اله حافظی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور با اشاره به ریزش آب در تونل توحید، گفت: نباید از کنار این موضوع به سادگی گذشت. بر اساس مطالعات صورت گرفته در زمان طراحی و اجرای این تونل به استناد به اینکه در خشکسالی هستیم و سطح آبهای زیرزمینی بسیار پایین است، لایه ایزولاسیون تونل از دستور خارج می شود غافل از اینکه آبهای سطحی مانند نزولات آسمانی، چاه های فاضلاب جذبی منطقه و ترکیدگی لوله های آب شهری هم می تواند تهدید های جدی باشد.
وی ادامه داد: امروز شاهد هستیم که حتی با ترکیدن یک لوله چند اینچی نه تنها تردد شهروندان با مشکل مواجه شده بلکه با خردگی بتن توسط املاح موجود در فاضلاب، عمر تونل تهدید شده و تونل دچار آب ریزش و نشت می شود. این موضوع موجب وهن نظام مهندسی کشور شده و به حیثیت نظام مدیریت شهری نیز آسیب رسانده است از این رو به استناد به این مطالب خواهان معرفی تمامی دست اندرکاران این پروژه به مراجع مربوطه برای پاسخ گویی هستیم.
این درحالی است که شهرداری منطقه ۲ گفته که موضوع جدی نیست و مشکل برطرف شده است. عزیزاله نظری گفته است: پس از دريافت گزارشي از مركز كنترل ترافيك تونل توحيد مبني بر ريزش آب از سقف این تونل، تمامي عوامل شهرداري منطقه 2 با هماهنگي ستاد مديريت بحران و اعلام آمادهباش به دستگاههاي ذي صلاح اقدامات لازم را صورت دادند. به طوری که تمامي مسئولان سازمانهاي آب و فاضلاب، شركت گاز، برق، پليس راهور، اورژانس و آتشنشاني و دیگر عوامل مرتبط در موقعيت ميدان توحيد حاضر شدند.
نظری ادامه داد: ابتدا تلاش كرديم تا منشا نشت آب را پيدا كنيم. از همين رو چندين پيشفرض در نظر گرفته شد. نخست اينكه نشت آب ناشي از تركيدگي لولهاي از زيرساختهاي شهري است كه در بالاي سازه تونل توحيد قرار گرفته است. در نظريههاي بعدي، كارشناسان احتمال نشت از آب دو قنات دانشگاه تهران و پادگان ارتش را دادند و البته بخشي از آب خام فضاي سبز مسير مياني بزرگراه چمران. از همين رو محدوديتسازي در زمينه استفاده از آب در اين مناطق اعمال شد.
شهردار منطقه2 گفت: آبهاي بالادستي را به طور كامل قطع كرديم، مسئولان آب و فاضلاب حاضر در صحنه با آزمايش آبهاي نشتي كرده، اعلام كردند كه در بررسيهاي صورت گرفته هيچ افت فشار آبي گزارش نشده است و مشخص شد كه آب رها شده مربوط به تركيدگي لولههاي آب و فاضلاب نبوده است. در ادامه مسير دو رشته قنات را نيز دنبال كرديم و مشخص شد كه از اين دو مسير نيز آبي منحرف نشده و به سمت تونل نيامده است.
وي گفت: آب خام بالادستي تونل توحيد را نيز كنترل كرديم، با همكاري سازمان فني مهندسي و با استفاده از دستگاه GPR، تمام محدوده ريزش كرده را در عمق بازرسي كرديم و متوجه شديم كه حفرههاي موجود در زمين در كجا قرار دارند تا تركيدگي لولهها و نشت آب مشخص شود.
به گفته شهردار منطقه 2 با استفاده از اين روشها و با كمك مطابقت دادن نقشههاي فني، نقطهاي كه در داخل تونل توحيد ريزش كرده بود شناسايي شد و با توجه به عبور خطوط فشار قوي برق و آب و گاز و با هماهنگي دستگاههاي مربوطه عمليات سنداژ آب و رفع مشكل آغاز شد.
وي گفت: پس از آنكه حفاري لازم صورت گرفت، مشخص شد كه يك شبكه آب و فاضلاب شمالي-جنوبي در مسير تلاقي با شبكه آب و فاضلاب شرقي -غربي دچار تركيدگي طولي در مسير لولهها شده و همين تركيدگي ميزان قابل توجهي آب را در سازه رها كرده است. پس از شناسايي مشكل، با كمك مسئولان آب و فاضلاب حاضر در صحنه مشكل برطرف شد و از شب گذشته تا اوايل صبح تمامي اين آبهاي رها شده مهار شدند.
نظری در پاسخ به شائبه های احتمال ریزش تونل توحید گفت: سازه تونل توحيد به قدري مستحكم ساخته شده كه دچار ريزش نميشود و هماكنون نيز عبور و مرور در اين محور دچار هيچ مشكل نيست و با همكاري پليس راهور ايمنسازيهاي لازم صورت گرفته است.
۴۷۴۷
نظر شما