مهر نوشت: رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: خشکسالی های کشور تا ۳۰ سال آینده ادامه خواهد داشت.

صابر گلکاری ظهر چهارشنبه در ۲۱ امین گردهمایی سالانه تحقیقات کشاورزی دیم لرستان اظهار داشت: ایران در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته است و متوسط بارندگی کشور پایین تر از متوسط بارندگی دنیاست.

وی خشکی و تنش رطوبتی را برای کشت دیم نامناسب دانست و افزود: رطوبت و خشکی همواره متوجه کشور ما بوده و کشاورزی ما را تحت تاثیر قرار داده است.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور با بیان اینکه ۶.۲ میلیون هکتار از اراضی زراعی کشور زیر کشت سالانه دیم هستند عنوان کرد: ۶۰ درصد کشت گندم به صورت دیم انجام می شود.

گلکاری اضافه کرد: بیش از ۸۰ درصد نخود و عدس کشور و حدود ۱۳ درصد علوفه کشور در بخش دیم کشت می شود.

وی به اجرای ۲۱۱ فقره پروژه در موسسه تحقیقات دیم اشاره کرد و بیان داشت: امسال هم در رقم گندم و هم جو رشد معنی داری نسبت به سال گذشته مشاهده شد.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور تصریح کرد: در سالجاری علاوه بر تنش رطوبتی خسارت ناشی از سرمای زیر صفر درجه در پنجم و ششم اردیبهشت امسال روی روند کشت دیم تاثیر منفی گذاشت.

گلکاری نتایج حاصل از طرح ساماندهی دیم زارها در هشت استان کشور را رضایت بخش دانست و افزود: میزان برداشت از مزارع تحت پوشش این طرح نسبت به دیگر مزارع بیشتر بوده است.

وی به کمبود منابع مالی موسسه دیم کشور برای انجام تحقیقات مرتبط با این بخش اشاره کرد و گفت: شرکت در همایش های بین المللی و برگزاری نشست های علمی تخصصی برای فعالان این موسسه ضروری است که با در اختیار داشتن منابع مالی می توان به توفیقات بیشتری دست یافت.

رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور یادآور شد: خشکسالی های کشور تا ۳۰ سال آینده ادامه خواهد داشت و در این فاصله زمانی نیاز به محصولات غذایی دو تا سه برابر افزایش خواهد یافت لذا باید برای این موارد برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.

۴۷۴۷

کد خبر 455692

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    1 0
    اتفاقا ماهم خوشبین نیستیم با این خشکسالی وعدم مدیریت وتمام شدن آبهای زیز زمینی همگی مثل مردم سوریه عازم آلمان هستیم
  • رضا IR ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 0
    مدیران ومردم ما وقتی عمق فاجعه را می فهمند که شیر آب را باز کنند ببینندآب نیست،نمی دانم چرا این دست وان دست می کنیم باید هرچه سریعتر نوع محصولات کشاورزی همینطور روشهای ابیاری تغییر کند درست است که کمتر از ده درصد اب مصرفی رامردم به عنوان آب شرب مصرف می کنند ولی این هم مهم است باید مشترکان پر مصرف که پارکینگ وماشین با آب شرب می شورند جریمه شوند وشهرداری ها در یک کشور بی آب مرتب چمن آب ندهد در کالیفرنیای امریکا دو سال است هرکس در خانه اش هم چمن بکارد جریمه می شود این اقدامات را هرچه سریعتر انجام ندهیم باید ده سال آینده از تشنگی بمیریم
  • احسان IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 0
    میخوام بدونم منبع خبری ایشون چیه وقتی که تو ایران فردا و پس فردا رو نمیشه پیش بینی کرد چه برسه سی سال دیگه
  • بی نام IR ۱۵:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 0
    ملاک حرف این آقا چیه؟ تحقیقات کردن که میگن سی سال؟ یا چون عددشو دوس داشتن گفتن؟ ماشالله آقایون میگن فردا هوا آفتابیه یهو سیل میاد بعدش چجوری تا سی سال آینده رو حساب کردن؟
  • حمزوووو IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    1 0
    فقط حرف میزنن فکر نسلای بعد نیستن راست میگین این همه چاه غیر مجاز حفر کردن الکی دارن ابای زیرزمینی رو نابود میکنن کاری میکردین
  • بدون نام ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 3
    ما به فضل الهي خوش بين هستيم.
  • بی نام A1 ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 1
    باب شماازكجامي دانيداينقدرنااميدمون نكنيد خدابزرگه انشاله به لطف اوخشكسالي رفع خواهدشدبشرط اينكه همه مابطورواقعي انسان باشيم وسپس به وظيفه اسلامي خودعمل كنيم /خداياخداياخدايا به عطش لبهاي شهداي كربلا عطش سرزمين اسلاميان ايران رابرطرف كن وبارانت برهمه بلادش بباران آمين يارب العالمين
  • بی نام A1 ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۹
    3 0
    چرا کسی توجه و اعتراضی به حجم انبوه آلاینده ها و فاضلابهای خطرناک که دائما وارد دریای مازندران به خصوص از طریق رودخانه ولگا روسیه میشود نمیکند؟