آخرین گزارشها نشان میدهد بیماری دیابت و عوارض همراه آن مانند سکته و بیماریهای قلبی به زودی بار مالی سنگینی به کشورهای دنیا به خصوص کشورهای فقیر وارد خواهد کرد.
فیلیپ کلارک استادیار دانشگاه سیدنی در این باره گفت:دیابت در حال تبدیل شدن از یک بیماری مختص به کشورهای توسعه یافته به بیماری مختص کشورهای در حال توسعه است و به زودی هزینههای درمانی را در کشورهایی مانند هند و چین به طور سرسام آوی افزایش خواهد داد.
کلارک و همکارانش اطلاعات پزشکی 11 هزار و 140 بیمار مبتلا به دیابت شدید را در 20 کشور جهان به همراه فاکتورهای دیگری مانند عوارض بعد از بیماری ، هزینههای درمانی که آنها صرف میکنند و مانند آن بررسی کردند و متوجه شدند هزینههای مرتبط با این بیماری در کشورهای فقیر و جهان سوم به شدت در حال افزایش است و به زودی عوارض این بیماری گریبان بسیاری را در این کشورها خواهد گرفت.
این گزارش نشان میدهد بیماران کشورهای آسیایی و اروپای شرقی بیش از سایر کشورهای توسعه یافته به عوارض این بیماری مانند سکته دچار میشوند .
بر اساس این گزارش هزینه سلامت سرانه کشوری مانند چین 216 دلار در هر سال است ، اما در صورتی که فردی به دیابت دچار شود هزینههای او بیش از ده برابر این مبلغ و در حدود 2 هزار و 166 دلار خواهد بود.
کلارک در این باره گفت : البته راههایی برای کم کردن هزینههای این بیماری در کشورها وجود دارد.اگر شما برای مثال بیماران را متقاعد کنید تا فشار خون خود را به طور مرتب کنترل کنند ، کمتر به سکته دچار شده و به این ترتیب میتوان هزینههای درمانی را پایین آورد.
تخمین زده میشود بیش از 250 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری دیابت دچار باشند و این تعداد به سرعت در حال افزایش است.هماکنون بیش از سه چهارم بیماران دیابتی در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند.
بیست کشوری که در این تحقیقات شرکت داشتند شامل چین ، هند ، فیلیپین ، جمهوری چک ، مجارستان ، لیتوانی ، لهستان ، روسیه ، اسلوواکی ، استرالیا ، کانادا ، فرانسه ، آلمان ، ایرلند ، ایتالیا ، هلند ، زلاند نو و بریتانیا بوده اند.
رویترز ، 23 فوریه
آخرین گزارشها نشان میدهد بیماری دیابت و عوارض همراه آن مانند سکته و بیماریهای قلبی به زودی بار مالی سنگینی به کشورهای دنیا به خصوص کشورهای فقیر وارد خواهد کرد.
کد خبر 45660
نظر شما