خام‌فروشی رونق اقتصادی را از معادن ایلام گرفته است

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان گفت: رونق در بخش معدن استان نیازمند ورود به فاز فرآوری است چرا که خام‌فروشی ذخایر معدنی بازدهی چندانی ندارد.

مهندس «رضا محمدرحیمی» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: 68 نوع ماده معدنی در سطح کشور وجود دارد که 12 نوع آن در سطح استان موجود است و هم‌اکنون46 معدن در سطح استان با اشتغالزایی 900 نفر فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه استان فاقد معادن و یا کانی فلزی در استان است و فقط کانی‌های غیرفلزی در ایلام یافت می‌شوند، ادامه داد: تاکنون 53 مجوز برداشت از معادن و ذخایر زیرزمینی، 20 فقره گواهینامه کشف و 16 پروانه اکتشاف در نقاط مختلف استان صادر شده و سالانه 9 میلیون تن از ذخایر معدنی استان برداشت می‌شود.

معاون صنعت معدن و تجارت استان ادامه داد: ارزش مواد معدنی موجود در استان 420 هزار میلیون ریال است و در سال گذشته 12 هزار تن بیتومین که علی‌رغم ارزش بالا دارای حجم کمی در استان است، در معادن موجود در استان استخراج شده است.

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان با بیان اینکه معدن یکی از آیتم‌های اصلی در صنعت و توسعه هر منطقه است ، تصریح کرد: از مهم‌ترین کانی‌های موجود در استان می‌توان به آلوویوم آهکی ماده اولیه تولید سیمان، سنگ گچ، شیل و مارن ماده اولیه تولید آجر، بیتومین یا قیر طبیعی، معادن خاک رس، شن، ماسه، آهک، سنگ لاشه و کربنات کلسیم اشاره کرد.

محمدرحیمی یکی از مشکلات بخش معدن در استان را ریسک و هزینه بالا اعلام و عنوان کرد: ما به دنبال کار مطالعاتی معادن استان هستیم که بخش قابل توجهی از آن تاکنون انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه باید به سمت ایجاد فاز فرآوری برویم چرا که خام فروشی ذخایر معادن به صرفه نیست، تصریح کرد: حرکت به سمت فرآوری نیازمند سرمایه‌گذاری است که به دنبال تحقق اصل 44 باید سرمایه‌گذار بخش خصوصی وارد میدان شود و خوشبختانه در 2 سال گذشته و در دولت تدبیر و امید سرمایه‌گذارانی از نقاط مختلف کشور به ایلام مراجعه کرده‌اند که باید مشوق و امنیت لازم برای این گروه‌ها فراهم شود.

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: در معادن استان با معضلی به نام معارضین محلی مواجه هستیم که متاسفانه کل فرآیند سرمایه‌گذاری را دچار مشکل می‌کند.

محمدرحیمی سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن را زمان‌بر و دارای ریسک بالا اعلام و تصریح کرد: تامین تسهیلات بانکی یکی از نیازهای مهم سرمایه گذاران و صنعتگران است که متاسفانه در دولت گذشته به دلیل بی‌برنامگی منابع زیادی از بانک‌ها از طریق ارائه تسهیلات بانکی در خارج از مسیر اصلی خود هدر رقت و به همین دلیل امروز بانک‌ها محافظه کار شده و تسهیلات کوتاه مدت و با سود بالا را ارائه می‌کنند در حالی که سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن باید دارای تسهیلات بلند مدت باشد .

وی با بیان اینکه در 4 سال گذشته بانک‌ها اصلا با صنعت استان همکاری نکردند، گفت: بانک برای ارائه تسهیلات میزان منایع و مصارف را در نظر می‌گیرند در حالی که که بنییه مالی مردم در استان ضعیف است و بخش قابل توجهی از مردم تحت حمایت نهادهای حمایتی هستند و بانک‌ها سرمایه و سپرده‌های زیادی ندارند و دستورالعمل‌های پرداخت بانک‌ها ابتر می‌ماند.

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به اینکه معارضین محلی، محیط زیست، منابع‌طبیعی و تسهیلات اندک بانکی مشکلات سر راه صنعت و معدن استان هستند، گفت: فازهای فرآیندی استفاده از ذخایر معادن استان برای کارخانه‌های سیمان ایلام و دهلران، کارخانه‌های آجر و گچ و واحدهای تولیدی شن ، ماسه و بیتومین که استارت خورده است .

محمدرحیمی مسایل و مشکلات بخش صنعت را بیشتر از معدن دانست و گفت: عمده محصول ذخایر معدنی در استان مصالح ساختمانی است و بازار کشور عراق برای تولید کنندگان ایلامی فرصتی مناسب برای تولیدات صادرات‌گرا در استان است.

وی با بیان اینکه معادن استان هنوز به طور کامل شناخته نشده‌اند، اظهار کرد: معادن یکی از مولفه‌های اصلی توسعه در استان است ولی متاسفانه در سالیان گذشته تمام بار توسعه استان روی کشاورزی بوده در صورتی که اگر اعتبارات کشاورزی برای صنعت و معدن استان هزینه می‌شد وضعیت الان فرق می‌کرد و دانش‌آموختگان بیشتری وارد بازار کار شده بودند.

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان یادآور شد: با توجه به فضای موجود در استان و ترکیب تخصص بیکاران باید صنعت و معدن در اولویت اول توسعه استان باشد و برای بیرون رفت از این وضعیت باید به صنایع و معادن توجه ویژه شود .

محمدرحیمی با اشاره به اینکه باید سرمایه گذاری‌ها، اولویت‌گذاری شده و به سمت صنعت و معدن گرایش پیدا کند، افزود: تقویت فرهنگ سرمایه‌گذاری در صنعت و معدن ، فرهنگ احترام به سرمایه‌گذار و کوتاه کردن فرآیند مجوزهای کاری شرط موفقیت سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن استان است.

وی اضافه کرد: فرآیند ثبت معدن در استان کاملا الکترونیک شده و سایت کاداستر معادن وجود دارد که پروانه اکتشاف، گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری مراحل این ثبت الکترونیک محسوب می‌شود و در مرحله صدور پروانه اکتشاف باید منابع طبیعی، محیط زیست و میراث فرهنگی مجوزهای لازم را صادر کنند.

معاون امور صنایع و معادن صنعت، معدن و تجارت استان به برداشت سالانه 9 میلیون تن مواد معدنی از معادن استان اشاره و عنوان کرد: طبق قانون معادن جز انفال هستند و اموال نبوده که حق بهره‌برداری از معادن در یک بازه زمانی مشخص به یک شخص حقیقی و حقوقی واگذار می‌شود .

محمدرحیمی خاطر نشان کرد: معادن در اکثر موارد در نقاط مختلف استان در اراضی ملی قرار دارند چون در اکثر نقاط استان معادن وجود دارد. در حوزه شمالی استان بعد از شن و ماسه بیشترین برداشت مربوط به آلوویوم آهکی است و در حوزه جنوبی استان نیز دولومیت، سلستین و ماسه یافت می‌شود و وجود آلوویوم آهکی در هلیلان و دره‌شهر زمینه احداث کارخانه سیمان را ایجاد کرده است.

 

کد خبر 457269

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =