ظریف:نمی خواهم جواب جلیلی رابدهم اما پیشنهادات غربی ها درآلماتی موجود است/لغو همه تحریم های اقتصادی

صدا و سیما مشروح پرسش ها و پاسخ های میان ظریف و اعضای کمیسیون برجام را پخش کرد.

به گزارش خبرآنلاين، ظريف در ابتداي سخنانش در کميسيون برجام گفت: با مذاکرات طولانی موفق شدیم ماده 41 از فصل 7 را از قعطنامه خارج کنیم. بحث بازگشت پذیری در واقع مصالحه ای برای رفع تحریم ها بوده است. بدون این طرف مقابل امادگی رفع تحریم ها را نداشته است. پیش از ما رفع تحریم های نفتی بالاترین پیشنهاد آنها در نشست استانبول بود. این سیاست ادامه داشت و آنها گفتند پله پله تحریم ها را رفع می کنیم. اما ما با مذاکره این شرایط را تغییر دادیم. 

او مستثني شدن ايران از ذيل قطعنامه سازمان ملل را که مورد تاکيد موکد سعيد جليلي قرار گرفته بود را موضوعي مربوط به 7-8 سال پيش خواند و گفت: در مذاکرات طولاني اي که داشتيم، توانستيم طرف مقابل را قانع کنيم در که در مقدمه قطعنامه جديد، تاکيد بر اينکه ايران ذيل ماده 41 است را حذف کنيم. در حالي که اين موضوع در تمامي قطعنامه هايي که عليه ايران پيش از اين صادر شده بود، آمده بود.
وزير امورخارجه همچنين گفت: برای اولین بار در تاریخ شورای امنیت این اتفاق افتاده است که در قطعنامه اشاره شده به جمله ای که ایران گفته است. این جمله این است که اگر تحریم ها را برگردانید ما هم برنامه خود را از سر می گیریم. بروید ببینید تا کنون در هیچ قطعنامه ای تهدید علیه هدف قطعنامه از سوی کشوری وجود دارد یا خیر؟.
وي افزود: هنوز برجام اجرایی نشده و زمانی که اجرا شد باید همه ما اجرای آن را رصد کنیم. تا اگر طرف مقابل نقض اساسی داشت بتوانیم برنامه مان را از سر بگیریم. ما سریع تر از طرف مقابل می توانیم برنامه مان را برگردانیم.
ظريف در بخش ديگري از صحبت هايش گفت: پيش از اين بر روی پروژه امنیتی سازی ایران بسیار کار شد، خزانه داری امریکا مورد جدیدی به اسم هزینه حیثیتی رابطه با ایران درست کرد. بسیاری از مواردی که بعد از تحریم ها علیه ایران تحمیل شد در هیچ کدام از ساختار تحریم ها نیست. بلکه رییس خزانه داری امریکا راه می افتاد و به کشورهای مختلف می رفت و می گفت که آیا شما آمادگی پرداخت هزینه حیثیتی رابطه با ایران را دارید؟ و این چنین به آنها یادآوری می کرد این رابطه برای آنها هزینه زاست و آنها خودشان بیشتر از قوانین تحریمی وارد رابطه به ایران نمی شدند. اگر این ساختمان تحریم ها فرو بریزد بازگشت پذیری آن به سادگی نیست. در حالی که ما هر وقت بخواهیم می توانیم به فعالیت های خودمان بازگردیم.
مذاکره کننده ارشد هسته اي کشورمان درباره اصل تحریم ها و نحوه لغو آنها که مورد انتقاد جلیلی بود گفت: تحریم های شورای امنیت یک رشته تحریم های مرتبط با اشاعه بوده و یک رشته محدودیت های بانکی و اقتصادی و پولی بود. قرار ما لغو فوری تحریم های پولی و مالی بود که انجام شد. دوستانی که ایراد می گیرند از این قطعنامه اخیر فراموش کرده اند که در قطعنامه های قبلی حتی آموزش دانشجویان ایرانی ممنوع بوده است. نه اینکه استثنا باشد بلکه ممنوع بوده است.
وي تاکيد کرد:دستورالعمل ما و تاکید مقام معظم رهبری لغو کامل تحریم های مالی و پولی و اقتصادی است. بر اساس برجام در مورد اتحادیه اروپا تمام تحریم های پولی و مالی و اقتصادی لغو می شود. اما در مورد تحریم های امریکا، تحریم های ایالات متحده نیاز به رای مثبت کنگره دارد.
ظريف همچنين گفت: من خدمت آقا رسیدم و با مشورت ایشان و مشورت با حقوقدان ها بحث کردیم. قرار شد ما به نحوی پیش نرویم که خود را نیازمند به رای کنگره بدانیم. ببنید در حقوق بین الملل دولت ها به عنوان یک موجودیت شناخته می شوند و مسئولیت این مجموعه با شخص رییس جمهور است. لذا برای ما مهم است که رییس جمهور آمریکا به طور مستمر از تصویب تحریم ها جلوگیری کند. تصریح کردیم لحظه ای که رییس جمهور امریکا تحریم جدیدی را علیه ایران اجرا کند نقض برجام است و ما هم به برنامه های خود می توانیم برمی گردیم.
وزير امورخارجه همچنين گفت: شرایط برای بازیگری ایران در منطقه فراهم است. بیشترین تشکر را از من دوستان مقاومت در لبنان و عراق و سوریه و .. کرده اند. باید از این فضا بیشتر استفاده را بکنیم. من از مجلس دو خواسته دارم: اول اینکه اطمنیان حاصل کنید از اینکه برجام به درستی اجرا می شود و اگر طرف مقابل اجرا نکرد دست ما باز است برای عدم اجرای آن. دوم اینکه از شرایط کنونی استقاده کنیم برای اجرای مبانی اقتصاد مقاومتی.

 

به گزارش خبرآنلاين، در اين نشست ظريف به ايرادات لغتي برخي نمايندگان به واژگان به کار رفته در متن انگليسي برجام پاسخ داد و معاني متعدد هر يک از لغات را برشمرد و گفت: فرق مجبور بودن و مجاز بودن مشخص است. ما براي هر يک از اين واژه ها مدت ها وقت گذاشتيم و اينگونه نيست که فکر کنيد به سادگي از کنار اين موارد گذشته ايم.

وي در پاسخ به سوال ديگري که به مقايسه قطعنامه هاي صادر شده در دولت گذشته و قطعنامه اخير سازمان ملل اشاره داشت، يادآورشد که لغو تحريم ها مهمترين تفاوت اين قطعنامه هاست. او که مي گفت ما ناگزير از ميراث 6 قطعنامه پيشين بوده ايم، ادامه داد: وقتي تمام قطعنامه هاي پيشين ذيل ماده 41 صادر شده، مشخص است که خروج از آن نيز بايد ذيل همين ماده باشد. وگرنه ما چطور مي توانيم از قيد تحريم هاي قطعنامه پيشين خارج شويم.

وزير خارجه در پاسخ به سوال يکي ديگر از اعضاي کميسيون برجام که معتقد بود برجام منجر به لغو تحريم ها نمي شود و مي پرسيد که آمريکا تعهدي مبني بر لغو تحريم ها داده است يا نه؟، گفت: آمريکا متعهد به عدم اجراي تحريم ها به صورت دائمي است و پس از 8 سال بايد لغو تحريم ها را به سازمان ملل ارائه دهد. ما هم بعد از 8 سال بايد به NPT بپيونديم. تا آن زمان اين اقدام دو طرف، داوطلبانه است که ما پروتکل الحاقي را داوطلبانه بدون اينکه به مجلس ببريم، اجرا مي کنيم. آنها هم تحريم ها را بدون اينکه به مجلسشان ببرند، لغو مي کنند. در پايان اين 8 سال اين کار از راه مجلس ها انجام مي شود.

 ظريف همچنين در پاسخ به سوالي که به توافقي به موازات برجام ميان آژانس و وزارت خارجه اشاره داشت، نيز پاسخ داد. به گفته وي، در مورد تعداد سانتريفيوژها قرار است ايران برنامه اش را به آژانس ارائه دهد و تا 15 سال به غني سازي صنعتي خواهيم رسيد. در اين زمان مشخص ما به 190 هزار سو مي رسيم. کساني که حرفي در دهان غربي ها مي گذارند، بدانند که نبايد به خودي گل بزنند! در برجام آمده است که ما برنامه اي را به آزانس ارائه خواهيم داد که هنوز اين برنامه آماده نشده و طي يکي دو ماه آينده تنظيم خواهد شد.

وي تاکيد کرد که ايران هيچ جا در برجام تعهد دائمي نپذيرفته است. چرا که برنامه تکنولوژيک ما ممکن است عوض شود و ما مي خواهيم با برنامه دنيا پيشرفت کنيم. ما مواردي را در برجام پذيرفته ايم که کمترين ضرر را دارد. در اين توافق اجازه نمي دهيم که بازديد فراتري صورت بگيرد. در مورد 25 سال، براي اينکه بهانه اي باقي نماند، اين زمان بندي را پذيرفته ايم. تمام اين موارد با دوستان چک شده و مشکلي نيست.وزير خارجه در پاسخ به اينکه دولت ملزم به ارائه لايحه براي پذيرش پروتکل الحاقي شده است، پس چطور مي خواهد آن را بدون مصوبه مجلس داوطلبانه اجرا کند، گفت: مجلس در مصوبه اش از دولت خواسته است، که دولت با شوراي امنيت هماهنگ باشد، ما هم با شوراي امنيت ملي هماهنگ هستيم. ضمن اينکه از مجلس هم مي خواهيم که با ما همکاري کند.

ظريف در پاسخ به سوالي درباره اظهارات جليلي که گفته است که هيچ تحريمي برداشته نمي شود گفت: من قصد پاسخ به دکتر جليلي را ندارم. کما اينکه زماني که مسئوليت پرونده را داشتند هيچ حرفي نزدم. کما اينکه من از منتقدين جدي بودم اما يکبار هم مصاحبه نکردم. اما چند نکته مي گويم. کل تحريم هاي اتحاديه اروپا از روز اجرا لغو مي شود. کليه تحريم ها ايالات متحده متوقف مي شود. علاوه بر آن برخي تحريم ها مانند تحريم ناوگان هوايي لغو مي شود.
کوثري در ميان حرف گفت که مستند بگوييد. ظريف گفت: بريد آن هواپيماهايي که به خاطر نبودن امکانات نشسته بودند و امروز پرواز مي کنند را ببينيد. تحريم هاي شرکت هاي آمريکايي خارج از آمريکا برداشته مي شود و اجازه تعامل دارند.
يکي از نمايندگان گفت: چرا لغو نمي شود.

ظريف گفت: ما گفتيم که نمي خواهيم گروگان نتانياهو باشيم.

بروجردي از ظريف درباره مشروط بودن تحريم ها و قابل بازگشت بودنشان سوال کرد. ظريف در پاسخ گفت: دوستان يک موضوع دارند و آن بازگشت پذيري است. کليه تحريم ها لغو مي شود. پيشنهاد غرب در آلماآتي دست ماست. اگر جايي گفته بودند که لغو مي کنيم حق با شماست اما اين پيشنهادها دست ماست. در قطعنامه آمده است که اگر تحريم ها را برداشته شود ايران هم به تعهدات خود عمل نمي کند. اين اصل بازگشت پذيري را زير سوال مي برد.

ظريف همچنين در پاسخ به سوال بذرباش درباره تحريم هاي اوليه و ثانويه و نيز درباره مخالفت قوه مقننه آمريکا با برجام و اينکه رئيس جمهور بعدي آمريکا ممکن است زير توافق بزند گفت: آن دو سالي که من بودم، تحريم ها چه ربطي به من دارد. تحريم هاي اوليه و ثانويه به من ربطي ندارد. از شما مي خواهم بگم که حرف هاي آقاي بذرپاش عموما به بحث ما ربطي ندارد. مي گويند شاخص هاي اقتصادي پايين آمده است. توافق ژنو اگر نبود الآن چه اتفاقي مي افتاد. اگر شما مي خواهيد در کشور فضاسازي کنيد به وصل کردن مسايل غير مرتبط به هم فضاسازي مي کنيد. پايين آکدن قيمت نفت چه ربطي به برجام دارد. ما گفتيم کليه تحريم هاي پولي و مالي حذف مي شود. آن چيزهايي که شما گفتيد مربوط به مسايل اشاعه اي است. آن ها هم تا الآن ممنوع بود الآن نيازمند اجازه است. در کميسيوني که ما هم عضو آن هستيم اجازه صادر مي کند. فرموديد سوئيف رفع نشده است. آن سوئيفتي که شما مي گوييد مربوط به دو بانک است. وگرنه همه تحريم هاي سوئيفت رفع مي شود. شما آينده را ببينيد. همه کشورهاي اروپايي که آمدند مسئولان بيمه سرمايه گذاري را با خود آورده بودند. ما تصميم سازان کشور هستيم. تصميمات ما تاثيرگذار در دنيااست. ما بايد به دنيا بگوييم که مي خواهيم برجام را اجرا کنيم. شما برجام را 5 بگيريد يا 95. اگر 5 را اجرا نکنيد مي شود صفر اگر 95 را هم اجرا نکنيد مي شود صفر. برجام جاي استفاده دارد. بايد به دنيا بکوييم که ايران امن ترين کشور دنيا براي سرمايه گذاري است.

2929

کد خبر 457366

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 57
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    الله اکبر
  • عمو آرش A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    ظریف عزیز، چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است؟؟ بذار دوستان دلواپس هرچی دوس دارن بگن.
  • هلیا A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    دکتر جون اگه جوابشو بدی بیخودی بزرگ میشه...
    • حسین EE ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      قبل این که دکتر جونو مردم بشناسن آقای جلیلی بزرگ بود.
    • بی نام IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      پاسخ به حسین 16:31 میشه بگی اون زمان که دکتر ظریف در سازمان ملل بود آقای جلیلی کجا بود؟
    • بی نام IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      جلیلی بزرگ نبود فقط مشهور بود .محبوب نبود.
    • حسین IR ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      حسین کی بزرگ بود؟ واقعا این دکتر بودنش هم همه رو رسوا کرده، آدم بزرگ مملکت رو بزرگ میکنه، ما که در دورانی که ایشون مذاکره میکردند هر روز کوچک و کوچکتر شدیم.
    • بی نام A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      دوستان اقای جللی دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و کارش حفظ امنیت کشور نه مذاکره اقای ظریف وزیر امور خارجه هست اینو درک کنید در زمان اقای جلیلی تهدید امنی داشتید؟ یا مثلا ریی دستگیر نشد؟
    • بی نام A1 ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      372 8
      راستب حسین جان مدرک دکترای آقایان جلیلی و طریف چی هست؟
    • بی نام IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      ریگی رو تکاورا و اطلاعات ارتش گرفتن نه جلیلی.
  • بی نام A1 ۱۱:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    زنده باد سردار دیپلماسی
  • بی نام A1 ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    درود
  • خانم A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    هرچي اينا واسه رسيدن به توافق با 6 كشور دنيا زحمت كشيدن حالا بايد 10برابر واسه فهموندن متن برجام به بذرپاش و زاكاني و مابقي انرژي بذارن اين مجلس داره توان اخرشو واسه كارشكني برابر دولت به كار ميگيره ديگه تمومن
    • محمد A1 ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      51 2
      کاملا موافقم
  • رضا A1 ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    621 9
    ظریف خیلی دوست داریم
  • هموطن A1 ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    نمى دونم الان چه درست چه غلط به جليلى چه مربوطه
  • رضا IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    بذرپاش میگه چرا بورس سقوط کرد یا چرا قیمت نفت اومد پایین آخه اینا چه ربطی به برجام و وزیرخارجه داره اونموقع که با دنیا سرجنگ داشتید و تمام کشورهای عربی نفت خیز علیه ما شدند باید فکر سقوط قیمت نفت رو میکردید یا وقتی دلار و رانت دولتی به بعضیا میدادید باید فکر سقوط بورس رو میکردید
  • بی نام A1 ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    اقای دکتر ظریف مهم مردم هستند که می دانند چه کاره بزرگی انجام دادید.....کسانی که با تحریم کردن ایران کارنامه درست کردند هیچ وقت توسط مردم بخشیده نخواهند شد
  • بدون نام ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    واقعا نماينده ها نميفهمن يا نمي خوان كه بفهمن ظريف آخرش كلافه شده بود عراقچي هم معلوم نبود زير لب داره چي به نماينده ها ميگه اما از نگاه هاش معلوم بود دل خوشي نداره :)))
  • حسین EE ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    جوابی نداشت که بده.
    • بی نام A1 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      ببخشید اشتباهی مثبت دادم
  • بی نام GB ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    382 9
    تفاوت سطح سواد رو متوجه شديد خدايي؟ ولي دلم واسه خودمون سوخت كه كيا تو مجلس جولان ميدن و بجاي ما تصميم گيري ميكنن دكتر ظريف زنده باشي دلاور.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    206 5
    ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ ﺍﻟﻤﺎﺗﯽ ﺩﺳﺖ ﻣﺎﺳﺖ، ﺍﮔﺮ ﻣﯿﺨﻮﺍﻫﺪ ﭘﺨﺶ ﮐﻨﯿﻢ؟
  • بی نام IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    بابا حرفهای ایناه ارزش جواب دادن هم نداره
  • مهدی A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    برجام خوب،ولی مطمئنم برای خیلی ها اصلا مهم نیس که توش چیه و به چه قیمتی تحریم ها برداشته میشه و این واقعا بده.
    • بی نام GB ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      235 5
      دقیقا چون اونایی که باعث این تحریما شدند براشون مهم نبوده تو قطعنامه ها چی نوشته بود و الان تازه یادشون اومده باید به مجلس رفت و تحلیل کرد
  • داريوش ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    208 7
    درود بر ظريف روشنفكر پيروز و پاينده باشى
  • ابی A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    208 6
    انصافا فهمیدن اینکه دولت قبل گند زد به منعای واقعی به تمام مسایل این مملکت چرا برای بعضی ها اینقدر سخته استاد جلیلی دکتر قهرمان ایا میزان رای شما در انتخابات نشانگر طرز فکر شما و دوستان شما با 76میلیون جمعیت نیست
  • مجید IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    253 3
    امیدوارم زودتر عمر این دوره مجلس به سر آید
  • بی نام A1 ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    148 6
    آفرین
  • بی نام A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    203 7
    احسنت به جناب آقای دکتر ظریف که با جوابهای منطقیشان دهن برخی از آقایان را خوب بستند گرچه این آقایان خود را به خواب زده اند و بیدار کردنشان غیر ممکن .
  • فرامرز بصیر A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    148 9
    درود بر دیپلماتهای مردم دوست کشورم که با غیرت و مردانگی تونستن کاری بکنن کارستون
  • ایران من IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    172 8
    چه کسایی هم دوره کرده بودن ظریف بیچاره رو..اینا همه نمایندهای تهرانن مردم تهران باید چشماشونو باز کنن و رای بدن.درود بر ظریف
  • بی نام IR ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    146 9
    جرا يك عده اي عاشق تحريم هستند از رنج و مشكلات مردم چه نصيبي مي برند چرا از نرمش قهرمانه كه باعث عزت و پيشرفت كشور خواهد شد ناراحت هستند .
  • مهدی IR ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    فکر کنم آقای جلیلی میخواد تو انتخابات 96 شرکت کنه اینکارها رو میکنه که رای جمع کنه ولی فکر نکنم موفق بشه
  • بی نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    167 8
    کسی نیست به اقای جلیلی بگه تاکی میخای ازاین کارا دست بکشی مردم گناه دارن اگرمیتونستی کاری بکنی توزمان مسیولیتتون انجام میدادین
  • بنده A1 ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    اگرقرار باشد کمسیون بررسی برجام فقط از اعضای تیم مذاکره کننده فعلی دعوت کند که نمتوان نام آنرا بررسی گذاشت باید از منتقدین وحتی مخالفین هم دعوت کرد تانقطه نظرات موافق ومخالف راشنید تاتصمیم گیری آسانتر شود ضمنا آقای جلیلی به این دلیل به کمسیون دعوت شده که نقاط ضعفبرجام را مطرح کند والا نقاط قوت آقایان عراقچی ظریف وتخته روانچی هستند ضمنا باید توجه داشت که جلیلی قراعت وبرداشت خودش خودش از برجام رامطرح میکند وآقای ظریف وعراقچی هم قراعت خودشانر حال این کمسیون است که باید بررسی کند که کدام منافع ملی ومردم را بهتر تامین میکند
  • بی نام A1 ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    137 7
    سلام مارا به دکترظریف برسانید
  • امین IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    218 4
    نکته جالب اینجاست که کسانی که تحریم ها رو کاغذ پاره میدونستن حالا طلب کار شدن و به چند و چون رفع تحریم ها گیر میدن شرافت هم خوب چیزیه
  • بی نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    و البته بذرپاش و جلیلی قانع نشدند و به آقای ظریف کارت نشان دادند.
    • بی نام A1 ۰۲:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
      3 1
      نشدن که نشدن.فدای سر دکتر ظریف.دوره اون اقایون دیگه تموم شده. اقایون دولت قبل هیچ جایی دیگر بین مردم ندارند.
  • بی نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    111 4
    نهایت کار اینه که جلیلی شریعتمداری ووو دکتر ظریفو فراری میدن حالا ما گفتیم
  • سید شمس الدین عبادی فر IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    جلیلی از موضع اقتدار صحبت میکنه نه عوام فریبی واقعا کسانی که فکر میکنن با این توافق همه چیز حل میشه به نظرم سخت در اشتباه هستند وتوتاریخ بعدا همه چیزمعلوم میشه که جلیلی راست میگه یا ظریف این توافق یه چیز مقطعه ایست که ظریف ودوستانش میخوان تو انتخابات مجلس وبعد هم ریاست جمهوری رای بیاورن اگه جلیلی هم همه چیز را قبول میکرد مطمئنن تو همون اولین مذاکرات توافق میشد مگه جلیلی چه نفعی براش داره که این مسئله تموم بشه یا نشه جلیلی بهتر میدونه که استکبار چه میخواد اصلا هنوز تا الان فکر کردید که چراماهیت امریکا جمهوری اسلامی ایران راقبول نداره چرا میلیارد ها دلار صرف جنگ نرم ترور و تحریم میکنه خوب فکر کنید بعد نظر دهید
    • بی نام IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      13 2
      من فکر کردم چون جهان و مردم ایران اینو میخان
    • علی IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
      20 1
      در نظری که شما دادی تنها چیزی که برام خیلی جالب بود این بود که اسمتونو کامل نوشتید یک کم بهتر آدرس می دادی کار از محکم کاری عیب نمی کنه اخوی
  • بی نام IR ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    207 9
    من فقط از یک چیز متحیرم.اونم اینه که دکتر جلیلی چگونه و بر اساس کدام منطق حاضر شد با دکترای فقه اسلامی مسئولیت مذاکرت حقوقی کشور بزرگی چون ایران را با ابر قدرتها بر عهده بگیره؟یعنی تو ایران قحط الرجال بود؟ ایشون از متون حقوقی و اموز دیپلماسی چی می دونند.چطور راضی شدند با سرنوشت هفتاد میلیون انسان بازی کنند؟ایا شبها راحت می خوابند؟ تورو خدا منتشر کنید.
  • بی نام IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    176 8
    کافیه فقط مدارک تحصیلی تیم قبلی با فعلی رو مقایسه کنید.یادتونه رئیس جمهور گفت اینقدر تحریم کنید تا تحریم دونتون پاره بشه؟آخرش که خواست بره چی گفت؟گفت تحریمها نذاشتن.
  • رامين A1 ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    183 5
    خدايا قسم ميخورم به اسم مباركت اگر كمك كني مجلس بعدي نماينده هاي وارد بشن كه دغدغه و نگرانيشون مردم و سرزمينشون باشه من يه گوسفند ميخرم تقسيم ميكنم بين فقرا اگر هم از دست بعضي از اين اقايون فعلي در مجلس خلاص بشيم يك گوسفند ديگه هم اضافه ميكنم خدايا نجاتمون بده . رفتار بعضي از اين نماينده ها فشار من رو ميبره روي مرز سكته
    • بی نام A1 ۰۲:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۵
      2 0
      غصه نخور برادر.به هر حال اینها هم در پیشگاه خداوند باید جواب بدن.این قصه سر دراز داره
  • محمد US ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    112 4
    بعضی نماینده ها با حب بغض سوال میکنن و از قبل تصمیمشون رو در جهت خلاف جامعه گرفتن و این مشخصه . البته بعضی هم واقعا سوالاتی در جهت روشن شدن بعضی مفاهیم میپرسن که البته جوابهای دکتر ضریف کاملا روشن کرد همه چیز رو . مثل اون قسمت که گفت ده سال بعد از جنگ عراق اون کشور رو از ذیل بند هفت خارج کردن و ما امروز به این سرعت خارج میشیم .
  • بی نام A1 ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    168 7
    سوالات سخیف و غیر کارشناسی بود . فقط وقت ظریف گرفته شد
  • بی نام A1 ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    188 7
    ظریف یک سوال را چند مرتبه جواب داد باز نماینده بعدی همان سئوال را مجددا می پرسید
  • ستاره A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    حرف حساب جواب نداره خب حرفی داری بزن...
  • سعید A1 ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    خداوکیلی همتون واسه مردم چیکارکردین دلارشد3500 تومن
  • امیر آریان RU ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    29 3
    هیچ وقت یک ایرانی رو تهدید نکن جلیلی
  • بی نام A1 ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    4 40
    با شروع کار کمسیون برجام نقاط ضعف توافق بیش از پیش نمایان میشه و تیم ظریف فقط کلی گویی میکنه. برید مقاله مراکز امنیتی امریکا رو بخونید واقعا تاسف انگیزه
  • مهدی A1 ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۳
    36 3
    بیچاره ظریف جواب چند نفر باید بده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین