به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ دومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار برای زنان افغان حکایت دیگری دارد؛ زنان افغان با مشکلات فراوانی برای رسیدن به موفقیت ، کسب و کار و تحصیل روبرو هستند. با این حال «روشن سیران» با امید به آینده ای بهتر و روشن تر برای زنان افغان به این همایش دعوت شده است و فعالیت می کند.
رییس مرکز آموزش حقوق بشر برای زنان افغان معتقد است باید باورها را تغییر داد تا زندگی دچار تغییر شود و زنان افغان امروزه با این دگرگونی روبرو هستند.
مرکز آموزش حقوق بشر برای زنان افغان را معرفی کنید؟
انجمن آموزشی حقوق بشر یک نهاد غیر دولتی ، سیاسی ، انتفاعی است که در راستای آگاهی دادن به زنان می کند. این موسسه در سال ۱۹۹۷ ایجاد و از سوی زنان افغان رهبری شده است. هدف اساسی این نهاد همان تعالی و رشد حقوق زنان در جوامع مطابق به اعلامیه های جهانی حقوق بشرسازمان ملل متحد و کنوانسیون ها و همچنان حقوق اسلامی زنان است. در این نهاد از زنان افغان حمایت کرده تا آنها از حقوق شان دفاع کنند و قادر باشند که حقوق سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی خویش را بهتر درک و شناسایی کنند. ما به حق مساوی زنان و مردان باورداریم و اگاهی دادن به زنان را برای شان مبرم و ضروری می دانیم .
چطور شد که به این نمایشگاه آمدید؟
من عضو برد شبکه منطقه زنان توسعه پایدار هستم و از همین راه به این جا دعوت شده ام . که از خانم جلودارزاده و به وِیژه خانم مولاوردی بسیار سپاسگذارم.
هم اکنون زنان افغان با چه چالش هایی روبرو هستند؟
زنان افغان هم در عرصه های کارو تجارت توانمند هستند اما کمتر به آنها اجازه داده شده تا توانایی خود را در جامعه بروز دهند ، آنها حق انتخاب می خواهند ومی خواهند که عدالت برای آنها هم رعایت شود .
شما به عنوان یک زن فعال حقوق بشر افغان چند سال دارید و چگونه توانستید این موانع را پشت سر بگذارید ؟
من 61 سال دارم و عمری را به تحصیل ریاضی فیزیک وتدریس آن در دبیرستان های افغانستان گذرانده ام و در کابل تحصیل کرده ام . زنان افغان دارای ظرفیت های بالقوه ای هستند مانند زنان تمام دنیا که تا کنون کمتر توانسته اند آن ظهور دهند . درک من از یک جامعه با سعادت جائی است که زنان دارای حقوق مساوی و فرصت های بهتر در تمامی عرصه های زنده گی هستند وزنان ایرانی این موقعیت را دارند.
۴۷۴۷
نظر شما